Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Mijn Eigen Verhaal » Wat Is Slecht? ~ [08]

Mijn Eigen Verhaal

18 dec 2009 - 10:51

696

9

380



Wat Is Slecht? ~ [08]

Bleh. Ik haat de splitsing van de school.

Zou het erg zijn om nog een keer terug te gaan? De site wat beter te bekijken? Zien wat die Pro-Ana’s bezig houdt?
Of is dat slecht? Doe ik dan iets verkeerd? Is mijn nieuwsgierigheid al verkeerd? Ben ik slecht?
Mijn gedachten worden verstoord door Jara’s stem, die bij economie altijd naast mij zit, veilig achteraan, omdat we allebei een beetje bang zijn voor de leraar-met-beugel-en-hyves.
‘Waar zit je met je gedachten?’ fluistert ze.
‘In de rechterbovenhoek van een vierkante cirkel,’ geef ik ook fluisterend als antwoord. Zo, nu heeft zij ook wat denkwerk. Ik probeer de plaatjes van de Pro-Anasite één voor één voor geestesoog te halen. Het lukt aardig goed, ik kan me alle dunne meisjes herinneren. Ik herinner me ook de ribben, die duidelijk zichtbaar waren, net als de heupen en de sleutelbeenderen. Ik herinner me de polsen, die zo dun waren dat ze eigenlijk niet meer zouden kunnen bewegen: er leek geen spier meer omheen te zitten. En ik herinner me hun gezichtsuitdrukking: hoe er achter die zogenaamde zelfverzekerheid zoveel plaats was voor onzekerheid en verdriet.
‘Juul?’
‘Hmm?’
‘Een cirkel heeft geen hoeken.’ Jara’s slimste opmerking sinds.. gisteren.
‘Dat weet ik, Jaarheid, dat weet ik,’ zeg ik dromerig, nog steeds in gedachten verzonken.
‘Hoe kan je dan in een hoek van een cirkel zijn?’
‘In je gedachten kan alles’
Er valt een stilte in ons gesprek. De geluiden van pennen die inkt op papier schrijven, van blaadjes die omslaan en van woorden die fluisteren vullen mijn oren. Blijkbaar is het de bedoeling dat we werken. Een zucht ontsnapt uit mijn mond en ik pak mijn pen op. Mijn boek ligt al voor me, enik begin met het lezen van opgave zeven.
Als Nick zijn fiets naar de fietsenmaker-
Maar wat is slecht? Wie bepaalt wat slecht is? Mijn ouders? Mijn vriendinnen? De school? Of misschien ikzelf?
Als Nick zijn fiets bij de fiets-
Wat is nou het ergste dat kan gebeuren? Ik zie die site en ga daarna weer weg, toch? Ik ben heus niet vatbaar voor zoiets.
Als Nick zijn fiets-
Hoe erg ik het ook probeer, ik kan mijn gedachten er niet bij houden. Weet je, ik ga vanmiddag gewoon naar die site, om hem wat beter te bekijken. Misschien kan ik me morgen op school me dan wat beter concentreren.
‘Juul?’ klinkt het weer naast me. ‘De bel is een hale minuut geleden gegaan en we zitten bij economie. Hoe kan het dat je niet al negenentwintig seconden buiten staat?’
‘Te diep verzonken in de plek waar alles kan,’ zucht ik.
Jara denkt even na. ‘Televisieseries?’
Ongelovig staar ik haar aan. Ik heb het ongeveer tien minuten geleden nog gezegd!
‘I’m kidding with you!’ Ik glimlach flauwtjes. Mijn hoofd staat niet zo naar grapjes. Ik voel hoe een arm om me heen wordt geslagen.
‘Gaat het wel?’ vraagt Kim bezorgd. Afwezig knik ik van ‘ja’.
‘Zeker?’ Weer knik ik. Het gaat ook wel. Denk ik. En anders, ik zou het ze niet kunnen vertellen. ‘Trouwens, ik ga zometeen even een site bezoeken vol mensen die willen afvallen.’ Tuurlijk, ik zie het al helemaal voor me. Niet dus.
Dan loopt er een meisje langs dat met haar wenkbrauwen wiebelt terwijl ze naar Joël kijkt.
‘Aah, Joël, ze geilt op je,’ plaag ik hem. Ik weet dat Joël dit soort acties helemaal niet leuk vindt, maar ik ben even ongelukkig en dan mag dat.
‘Helemaal niet’
Ik snap niet waar die jongen zich zo druk om maakt. Hij is super knap, en anderen bevestigen dat voor hem. Ik zou er juist ontzettend blij mee zijn als men dat bij mij zou doen. Maar helaas.. Ik ben ook niet zo knap, het enige waar ik nog een beetje trots op ben is mijn postuur. Niet te dik, niet de dun. Hou dun zouden de Pro-Ana’s zijn? Misschien wegen ze maar drie vierde van wat ik nu weeg. Zouden ze allemaal ondergewicht hebben? Zouden ze allemaal expres hun eten uitkotsen? Zouden ze allemaal vasten? Zouden ze allemaal dat rode armbandje dragen?
Steeds meer vragen spoken door mijn hoofd, op zoek naar een antwoord, en zorgen ervoor dat ik me niet meer op de gesprekken kan concentreren. Ik irriteer me er aan, ik wil er graag van af. Zo graag, dat ik bijna zin krijg in het bezoeken van de site.


Reacties:

1 2

Marshmallow
Marshmallow zei op 25 dec 2009 - 19:15:
Hier en daar war typfouten, maar dat maakt me niet echt uit, want ik word zo'n beetje in je verhaal gezogen ;d.

x


MissJonas
MissJonas zei op 22 dec 2009 - 13:58:
Zomaar.

Het is niet crap.

x


Yarsea
Yarsea zei op 18 dec 2009 - 15:51:
dit is geen crap spul,
dit is crap: http://www.fanfic.nl/chapters/11716/health-hearted-girl/


SasjaFanpire
SasjaFanpire zei op 18 dec 2009 - 14:17:
Dit is egt geen crap stukje hoor

Egt een goed stukje

Snel weer verder




Astarte
Astarte zei op 18 dec 2009 - 13:54:
Als ik denk dat ik weet wat er komen gaat, dan ga ik me geestelijk voorbereiden voor iets heftigs. Maar ik kan de dingen vaak nogal dramatiseren dus laten we hopen dat het alleen maar mijn gedachtes zijn die uit de hand lopen.

Ik vond het stuk goed, hier en daar wat foutjes maar who care's :'D

xx