Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Prophecy » 3 [Punished]

Prophecy

15 juni 2010 - 9:38

895

2

379



3 [Punished]

Wees gezegend met dit deeltje in het midden van mijn proefwerkweek.

“POTTER!”¯ Ik kon weten dat het eraan zat te komen en toch schrok ik van Sneep’s krassende stem. “Wat doet een sommeerspreuk?”¯
Ik moest denken aan de rekensommetjes die ik op mijn oude school altijd moest maken, toen ik nog bij Herman en Petunia woonde. Het voelde zo vreemd om daaraan te denken, alsof het al jaren geleden was, terwijl het in feite nog maar een paar maanden geleden was dat ik voor het eerst hoorde dat ik een tovenaar was en op Zweinstein thuishoorde.
“Hij lost je sommen op?”¯ probeerde ik doodleuk, al betwijfelde ik het dat een sommeerspreuk ook maar iets met rekenen te maken had. Ik hoorde de hele klas lachen, maar Malfidus kwam er keihard bovenuit, waardoor hij de enige lach was die ik kon onderscheiden.
Met een paar snelle passen stond Sneep ineens voor mijn tafel. “Probeer je grappig te zijn, Potter? Denk je dat je alles kan maken, alleen maar omdat je zo speciaal bent? Ik zal je de waarheid vertellen, Potter.”¯ Hij sprak mijn naam zo benadrukt uit dat ik het gevoel kreeg dat hij mijn naam heerlijk vond om uit te spreken. Hij keek erbij alsof hij walgde en dat gevoel was geheel wederzijds. “Ik kan ook heel grappig zijn. Vijftig keer ‘Ik mag niet meer grappig zijn’ voor morgen. In leesbaar handschrift.”¯ Dat laatste voegde hij er langzaam aan toe en ik was er zeker van dat hij bedoelde dat mijn handschrift normaal niet leesbaar was. Hij keek me een paar seconden zuur aan voor hij zijn kin omhoog stak en verder door de klas liep. “Iemand anders die weet wat een sommeerspreuk doet?”¯
Naast me schoot Hermelien’s hand omhoog en terwijl zij alles over de gevraagde spreuk vertelde dat ze wist, dwaalden mijn gedachten weer af naar de profetie waar Perkamentus en Anderling het gisteravond over hadden. Ik dacht dat ik wist waar ze het over hadden, al kon ik het natuurlijk nooit helemaal zeker weten. Draco was mijn tegenpool. Hij zat bij Zwadderich en ik bij Griffoendor. Alles tussen ons leek anders te zijn en ik zou bijna zeggen dat we aartsvijanden zijn. Maar dat was niet zo, daar was ik zeker van. Ik wist dat er ergens in de wereld iemand op mij wachtte om mij nog meer te kunnen haten dan ik ooit gehaat was. Ik nam aan dat die persoon tevens degene was over wie de profetie ging.
Ik schrok op uit mijn gedachten toen mijn neus geraakt werd door een papieren vogeltje. Hij wapperde zijn vleugeltjes nog een laatste keer en viel toen levenloos op mijn tafel neer. Ik keek om mij heen om uit te vinden wie deze vogel naar mij gegooid had, maar zag iedereen te angstig naar Sneep kijken, om ze ervan te verdenken iets uit te hebben gehaald. De enige wiens concentratie niet bij de les lag was Draco. Hij steunde zijn hoofd op zijn vuist en keek mij schuin aan. Ik opende het vogeltje, dat als boodschapper diende en las het kriebelige handschrift.

Heb geen oog dichtgedaan door die profetie. Jij wel?

Ik glimlachte en keek naar Draco. Toen begon ik met het schrijven van het antwoord.

Nee, ik kan wel raden waar die profetie over gaat.

Ik wist het papiertje tot een vliegje te vouwen en met een wingardium leviosa-spreuk wist ik hem heelhuids bij Draco te bezorgen. Ik keek mijn vliegje na en wachtte de reactie af. De reactie kwam niet. Dat wil zeggen, niet de reactie op mijn vliegje. Sneep had mijn vliegje gezien en griste het uit Draco’s bleke handen.
Ik keek naar rechts, waar Hermelien geschokt naar Sneep keek, en naar links, waar Ron lag te snurken, en probeerde me onverschillig te gedragen.
“Zo, zo, meneer Malfidus. Denk je zomaar mijn les te kunnen verstoren met je stomme papiervliegjes.”¯ Met een gemene grijns op zijn gezicht vouwde hij mijn prachtige vlieg open. Zijn gemene grijns verdween als sneeuw voor de zon toen hij de tekst had gelezen. “Denk maar niet dat ik je voortrekt omdat je in mijn afdeling zit. Voor jou geld hetzelfde als voor Potter. ‘Ik mag geen stiekeme briefjes versturen tijdens de les’, ook vijftig keer voor morgen.”¯
“Maar-”¯
“Wil je er nog vijftig bij?”¯
Meteen was Draco stil. Sneep gooide het verkreukelde propje papier in een ketel, waar vervolgens een enorme vlam uit opsteeg. Er kwam een golf van oh’s en ah’s uit de klas, waar snel een eind aan werd gemaakt door Sneep’s “Stilte!”¯.
Ik keek naar Draco en keek een boze blik terug. Het was eerder een moordende blik. De rest van de les keek hij me niet meer aan. Ik kon het hem niet kwalijk nemen. Het was toch mijn schuld dat hij strafregels moest schrijven. Daarbij, we waren nooit vrienden geweest. Waarom zou dat na die nacht anders zijn? Dat we ons op dezelfde plek hadden moeten verstoppen, zou niet meteen een reden zijn om vrienden te worden. Het was Draco Malfidus, hij zat in Zwadderich en ik in Griffoendor, dat was genoeg reden om zelfs nooit met elkaar te praten.
Ik dacht er teveel over na. Ik moest gewoon even ophouden hiermee, dan zou alles wel weer goed komen. Ik had gewoon te weinig slaap gehad die nacht. Ik hoorde vaak genoeg van Hermelien dat ik niet voldoende sliep en dat ik daardoor waarschijnlijk ‘zo slecht functioneerde in de les’. Misschien had ze ergens wel een punt. Ergens. Maar niet in het les-gedeelte in ieder geval.


Reacties:


LaxPush
LaxPush zei op 15 juni 2010 - 21:28:
haha, dat betoog van xEmma was naar mij :D
maar hij is indd cool «3
snel verder jij :D


xEmma
xEmma zei op 15 juni 2010 - 13:23:
Oooh, dit is zo ontzettend veel beter dan scheikunde!
Ik heb overigens besloten hoofdstuk zeven niet te doen, had een 7.6 voor D-toets. Maar dat terzijde.

Ik wil ook papiertjes in de vorm van een vlieg/vogel kunnen vouwen o.o !
Like, hoe cool is dat?

But. Sneepheid heeft het gelezen o.o
Hun levensverwachting is nu spontaan ontzettend veel gedaald.
En Sneep had eerst alleen maar een vermoeden en nu.. En dan.. En ooh..
*Ziet allemaal scenario's voor zich*
[ Die niet allemaal heel gelukkig aflopen.. ]

Ookal vindt Harry van niet, ik vind wél dat de profetie over hem en Draco gaat. Want Draco is cool. Ik heb laatst iemand nog een half betoog gestuurd waarom Draco cool is(:

Ik dwaal af.

Wat zal de rest van de school hiervan denken? Want dit cluster weet nu dat Draco en Harry elkaar briefjes sturen. Een uur later weten alle Eerstrjaars het. En voor de volgende morgen weet de hele school het.
En ik heb niet eens zo'n heel erg gevoel dat ik overdrijf. Want ja, Draco is dé Zwadderaar, en Potter dé Griffoendor, als je begrijpt wat ik bedoel.


Dus ja. Nu moet de tijd even heel snel gaan opdat het eerder dinsdag (blegh, wiskunde D proefwerk), opdat jij dan vrolijk doorgaat. Of ik jat jouw mobiel en verzet hem een paar dagen, opdat jij denkt dat het donderdag weer dinsdag is. O fuck, dan ga je de verkeerde proefwerken leren.
Laat maar.
Maar toch wil ik snel een nieuw deeltje (:

Xx