Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Prophecy » 6 [The Dream]

Prophecy

29 juni 2010 - 23:20

1062

4

369



6 [The Dream]

Nog een deeltje vandaag omdat Spanje gewonnen heeft en Fernando Torres koel is en ging wisselen met Fernando Llorente. *Off-topic* xx.

Draco’s schouders waren ontspannen naar beneden gevallen en hij had een glimlach op zijn gezicht. Even dacht ik dat hij keihard in lachen uit zou barsten, maar het bleef bij een glimlach. Ik keek hem twijfelend aan en het was doodstil.
“Wat gek,”¯ was het eerste dat Draco zei. “Ik ook.”¯
Ik kreeg het warm. Hij ook? Nu was ik wel erg enthousiast naar zijn droom - of nachtmerrie.
“Vertel!”¯ riep ik iets te enthousiast.
“Jij eerst,”¯ drong Draco aan. Hij wees naar een bankje dat iets verderop in de gang stond. Ik had dat bankje hier nog nooit staan. Ik had zelf nog nooit ook maar enig bankje zoals deze in Zweinstein zien staan, maar ik nam aan dat dat aan mij lag, en nam plaats op het bankje naast Draco.
“Ik droomde over een man,”¯ begon ik twijfelend en ik zag Draco met zijn ogen rollen. Hij had gelijk. Dit was wel de meest vage beschrijving van een droom die je kon bedenken. “Een bleke man, met lang blond haar,”¯ voegde ik er dan maar aan toe. “Hij zag eruit alsof hij teleurgesteld in mij was, maar ik kende hem niet, hij zei…”¯
“Hoe kan dat, jongen, hoe kan dat?”¯ maakte Draco, die inmiddels lijkbleek was geworden, mijn zin af. Ik keek hem net zo verbaasd aan als hij naar mij keek en voelde de kleur uit mijn gezicht wegtrekken.
“Ja. En iets over opvoeden en verraden.”¯
“En toen was er een groene lichtflits en werd je wakker,”¯ sloot Draco de droom af.
Ik staarde hem aan. Op de een of andere manier kon ik niet van hem wegkijken na erachter te zijn gekomen dat hij precies dezelfde droom had gehad als ik.
“Dit is eng,”¯ constateerde ik, en Draco knikte meteen zijn hoofd heftig op en neer, alsof zijn leven ervan af hing. Hij had zijn ogen nog steeds op mij gericht, maar ze stonden nu angstig en niet meer zo kalm als net, toen ik hem net verteld had dat ik een vreemde droom had gehad.
“Jij… jij eng wezen! Jij kruipt in mijn gedachten. JIJ DROMENSTELER!”¯ Draco sprong verschrikt op van het bankje.
“Maar… het was helemaal nooit mijn bedoeling om…”¯ Ik kon mijn zin niet afmaken, want het bankje verdween onder mij vandaan waardoor ik hard op de grond plofte. Ik keek Draco aan, die een toverstok in zijn hand had, en kon het niet helpen om zachtjes te grinniken, ook al deed mijn achterste zeer.
“Sorry,”¯ klonk het zacht uit Draco’s mond.
“Ik had nooit verwacht dat ik je dat ooit zou zeggen,”¯ gaf ik toe terwijl ik nog steeds grijnsde.
“Nou, hierbij dan.”¯ Het leek bijna alsof hij nu al spijt had van zijn verontschuldigingen, tot hij zijn hand uitreikte om mij overeind te helpen.
“Dank je.”¯ Ik pakte zijn hand dankbaar aan en Draco trok me omhoog. Zijn hand was een beetje klam, en ik wist dat mijn hand waarschijnlijk net zo klam was als de zijne. Ik keek ernaar en het viel me ineens op dat zijn hand veel bleker was dan de mijne, nu ik ze zo vlak naast elkaar kon vergelijken. Draco liet mijn hand los, en ik zag hem rood worden. Het was bijna schattig, als hij niet een Zwadderaar was geweest, al leek dat ineens een heel onlogische verklaring te zijn in mijn ogen.
“Denk je...”¯ begon Draco, maar hij maakte zijn zin niet af. Ik wachtte een aantal minuten op het vervolg van zijn zin, maar ik toen ik hem niet kreeg besloot ik er zelf een te stellen.
“Denk je dat de profetie iets te maken heeft met de uitwisseling van je droom?”¯
Het was de eerste keer dat ik hardop een uitspraak deed over de profetie, en nu het echt uitgesproken was, voelde het anders. Definitiever.
“Denk je echt dat die profetie iets met ons te maken heeft?”¯ vroeg Draco terwijl hij mij schuw aankeek. Ik besloot eerlijk te zijn. Nee, dat besloot ik niet, ik had gewoon geen keus. Op de een of andere manier maakte die blik van Draco het mij onmogelijk te liegen, of de waarheid ook maar enigszins te verbuigen. Het was een onzekere blik, die ik overdag nog nooit gezien had, maar die de afgelopen nacht voor het eerst tevoorschijn was gekomen, en die mij nu weer aanstaarde.
“Ja, dat denk ik wel. Je hoorde Perkamentus toch? Hij zei dat we er nog niet klaar voor waren, wat logisch is omdat we eerstejaars zijn. Hij zei dat we tegenpolen zijn, wat ook te verklaren is omdat…”¯ ik durfde de rest van de zin niet meer af te maken. Waarom? Omdat we in Griffoendor en Zwadderich zaten, zou ik zeggen, of omdat we aartsrivalen waren? We waren alles behalve vrienden, dacht ik, maar als ik dat hardop uit zou spreken, zou het me pijn doen.
Een gevoel dat in de buurt kwam van jaloezie overspoelde me en ik wist niet goed wat ik ermee moest doen.
“Omdat we in tegenstrijdige afdelingen zitten,”¯ maakte Draco mijn zin af. Hij staarde naar zijn voeten, die ook bloot en wit waren, en ik kon hem duidelijk horen slikken.
Het bleef een hele tijd stil, terwijl we beide naar onze voeten staarden. Ik was de eerste die mijn mond weer open deed, om een vraag te stellen die me al een tijdje dwars zat.
“Draco - die man uit je droom was je vader, toch? Waarom deed hij zo?”¯
Draco haalde diep adem en zuchtte toen diep. “Dat weet ik toch ook niet!”¯
Aan de woede die van zijn stem afdroop wist ik dat hij het dondersgoed wist. Ik vermoedde dat de droom al langer bezig was geweest toen ik erin was gestapt, maar ik kon niet meer vragen wat ervoor was gebeurd; ik had Draco kwaad gemaakt en ik wilde hem niet nog kwader maken, al moest ik toegeven dat hij er goed uitzag als hij boos was.
“Goedenacht,”¯ mompelde Draco en hij beende ervandoor. Ik was zo omvergeblazen door dit plotselinge afscheid, dat ik even niet meer wist welke kant ik opmoest om bij mijn slaapzaal de komen. Toen dat besef wel weer gekomen was, liep ik langzaam richting de leerlingenkamer van Griffoendor. Toen ik daar aangekomen was, zag ik dat de eerste lichtstralen al door het raam op het rode tapijt vielen, en besloot dat het weinig zin had om nog te gaan slapen. In plaats daarvan plofte ik op de dichtstbijzijnde sofa neer, om nog eens goed na te denken over de profetie, en of die echt wel over mij ging.


Reacties:


MoonRocker zei op 3 juli 2010 - 0:36:
Ik smelt.
En dat is niet van de warmte.
Ze zijn écht lief als ze 's nachts samen zijn.
En Harry denkt alsof ie verliefd is op Draco, maar het zelf nog niet doorheeft.
En. En.
Ja.
:x
[is het nodig om te zeggen dat je verder moet gaan? ]

xoxo


xEmma
xEmma zei op 2 juli 2010 - 12:27:
Jeeej, vandaag weer voetbal
*ook 'Off-topic'*

JIJ DROMENSTELER!
Draco weet niet echt wat-ie wil he? De ene keer is hij aardig, lief, dan weer gemeen en dan kwaad? Ach joh, het zullen de hormonen wel zijn.
[ Omg, nu heb ik echt ziek veel lol met mezelf ]
En sowieso 'Dromensteler' is echt een ziek vet woord! Dat ga ik nu ook gebruiken ^^
Ik denk alleen niet dat het heel vaak van pas zal komen.. Helaas. Het blijft wel een zeer cool woord

jij eng wezen!
Mhihi, Harry is een eng wezen.
Is-ie eigenlijk ook wel waar

En weetje, dit verhaal is gewoon zeer cool (:
En jij moet heel snel verder gaan.
En het is geen dinsdag, maar dat boeit niet.
Want het duurft nog veel te lang voordat het dinsdag is.
Dus.. *puppy-eyes*

Morgen ben je vast in de stemming om te schrijven

See you then<3
xx


LaxPush
LaxPush zei op 1 juli 2010 - 10:30:
Het was bijna schattig, als hij niet een Zwadderaar was geweest, al leek dat ineens een heel onlogische verklaring te zijn in mijn ogen.
is Harry gay ofzo ;$? Dit stukje bewijst dat ook wel heel erg;
al moest ik toegeven dat hij er goed uitzag als hij boos was.
bedankt voor de melding «3
volgende keer weer 1? (a'
en oh ja, fve standaard; snel verder «3


Eliros
Eliros zei op 1 juli 2010 - 3:22:
Hm, leuk verhaal. En ik wil nu dus meer lezen. [: