Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Prophecy » 8 [Sleep, darlin', sleep]

Prophecy

31 juli 2010 - 18:49

900

8

626



8 [Sleep, darlin', sleep]

Zo, ik leef weer. Previously: “Ik, eh, kon ook niet slapen,”¯ antwoordde ik, en ik voelde mijn wangen rood worden. “Daarnaast is ’s nachts door het kasteel sluipen een nieuwe verslaving van me,”¯ voegde ik er zachtjes aan toe. Draco grinnikte niet, zoals ik had verwacht. Toen ik zijn richting opkeek, staarde hij me alleen maar serieus aan.

“En… jij?”¯ vroeg ik na een paar ongemakkelijke seconden.
“Ik doe mijn best,”¯ zei hij en ik knikte, al had ik geen flauw idee waar hij het over had. Er zouden zo veel dingen kunnen zijn waar hij zijn best voor deed.
“Om niet rond te sluipen,”¯ voegde hij er uiteindelijk aan toe. “Maar zoals je ziet lukt het niet al te goed.”¯
Hij trok een wenkbrauw op en grinnikte. Hij begon te ijsberen terwijl ik hem nakeek en me afvroeg waar hij aan dacht. Misschien was hij gewoon moe en was hij aan het slaapwandelen. Het viel me op dat hij een donkergroene pyjama aanhad en ik moest lachen.
“Wat lach je??”¯ vroeg hij scherp.
“Eh… zijn al je kleren groen?”¯
Hij leek even uit het veld geslagen maar toen ik hem op zijn pyjama wees herpakte hij zich en lachte ook.
“Ja, problemen mee?”¯ antwoordde hij spottend, maar toen veranderde zijn blik ineens naar verbaasd. Ik volgde zijn blik en keek achter me waar een grote donkerbruine deur in de muur zat.
“Zat die er net ook al?”¯ vroeg Draco zich hardop af.
“Eh… dat kan ik me niet herinneren, maar hij zou ook aan mij ontgaan kunnen zijn.”¯
Draco stapte voorbij me waarbij hij langs mijn schouder schoof en bekeek de deur van dichtbij. Ik volgde hem en kwam naast hem staan. Hij legde zijn hand op de deurklink en keek mij vragend aan, alsof hij mijn toestemming nodig zou hebben. Na een simpel knikje van mijn kant drukte hij de deurknop naar beneden. De kamer die erachter zat was donker en ik twijfelde even of ik licht zou maken maar besloot het toen niet te doen. Toen Draco een stap naar voren zette legde ik mijn hand op zijn arm om hem tegen te houden, maar hij keek mij nijdig aan, en ik liet hem meteen weer los. De deur ging piepend open en Draco stapte naar binnen. Ik volgde hem en deed de deur achter ons dicht toen we binnen waren. Ineens flitste er een licht aan. Ik schrok en zag uit mijn ooghoek Draco achteruit deinzen.
We stonden in een hoge kamer. Tegen de muur tegenover ons stond een breed bed, met daarnaast een tafeltje met een brandende kaars erop. Naast de kaars stond een doorzichtig flesje met een paarse vloeistof erin. Het bed was bedekt met een dikke rode deken en zag er uitnodigend uit. Behalve het bed en het tafeltje was de kamer helemaal leeg.
“Zou dit de slaapkamer zijn van iemand?”¯ vroeg Draco. Zijn gezicht was nog bleker dan normaal in het zwakke kaarslicht en ik zag nu ook de donkere kringen onder zijn ogen overduidelijk. Hij zag eruit alsof hij dat bed wel kon gebruiken.
“Maar er slaapt niemand in,”¯ protesteerde ik, enkel om mezelf te doen geloven dat we niet ieder moment betrapt konden worden. Ik liep op het bed af en trok de lakens opzij, maar er lag inderdaad niemand in. Ik keek nog een keer om me heen, maar zag echt niemand staan, behalve Draco die nog geen vin had verroerd.
Ik ging op het bed zitten en pakte het flesje op. Er zat een stuk oud perkament opgeplakt en daarop stonden in sierlijke letters de woorden “Drank Van De Levende Dood”¯ geschreven.
“De drank van de levende dood,”¯ las ik hardop voor, terwijl Draco nu ook dichterbij kwam. “Dat klinkt niet goed, hè?”¯
“Jawel, Harry! Weet je dat dan niet meer?”¯ zei Draco enthousiast. “De eerste les toverdranken vertelde Sneep je dat je uit - die twee ingrediënten, hoe heette ze ook al weer? - de drank van de levende dood kon brouwen. Een sterke slaapdrank!”¯
Ik keek hem verbaasd aan. Ergens leek hij nu heel erg op Hermelien, al had die waarschijnlijk ook nog eens de ingrediënten van de drank veilloos kunnen opnoemen. Draco kwam naast me zitten en nam het flesje uit mijn handen en staarde ernaar.
“Denk je dat dit werkt tegen slapeloosheid?”¯ Hij rukte de dop ervan en snoof aan de paarse drank.
“Draco, nee! Het helpt vast wel, maar zoals je zelf zei is het een ontzettend sterke drank. Dan heb je zelf toch niet meer in de hand wanneer je wakker wordt?”¯
Hij keek me wanhopig aan. “Maar ik slaap zo slecht.”¯ Hij snoof nog een keer. Hij had mijn toestemming toch niet nodig? Hij keek me grijnzend aan, zette het flesje aan zijn lippen en nam een slok. Hij wiebelde met zijn wenkbrauwen en legde zijn hoofd op het kussen neer.
Ik luisterde goed en hoorde al snel slaapgeluidjes uit zijn mond komen. Ik was inmiddels ook wel moe geworden en had geen zin om nog terug te gaan naar de slaapzaal als hier gewoon een groot bed stond. Ik legde mezelf aan de andere kant van het bed neer. Ik bleef een tijdje naar zijn diepe ademhaling luisteren maar kon niet goed in slaap komen. Ik had geen idee hoe lang ik daar al lag toen Draco zich in zijn slaap omdraaide. Zijn gezicht lag nu naar mij toe en ik zag dat hij een glimlach op zijn gezicht had. Hij smakte even en sliep toen rustig verder. Toen viel mijn oog op het flesje dat hij nog steeds in zijn hand geklemd hield. Ach, wat kon er ook gebeuren. Voorzichtig haalde ik het flesje uit zijn hand die verslapte bij de aanraking en twijfelde nog even. Maar toen nam ik toch een slok. Even tolde het in mijn hoofd maar toen viel ik op het kussen naast Draco neer.


Reacties:

1 2

Rebella
Rebella zei op 31 aug 2011 - 15:38:
slaap kindje slaap


LaxPush
LaxPush zei op 31 juli 2010 - 13:29:
Wow, Harry naast Draco in een bed, wtf? xdd Ik weet dat het een slash is, maar omg, ze zijn 11? ;p En dan die titel, sleep darlin', sleep. Like; wow xO
Haha, naja, ik vind wel dat je verder moet gaan C=


realMe
realMe zei op 29 juli 2010 - 13:23:
klinkt wel raar maar ook grappig
harry gaat naast draco liggen in een bed
haha
snel verder


xBittersweet
xBittersweet zei op 28 juli 2010 - 23:45:
Hee! Echt een super leuk (en lief) verhaal!
Draco en Harry nooit verwacht dat die twee zo leuk bij elkaar zijn.
Je hebt ook echt een hele goede schrijfstijl.
Schrijf maar héél snel verder.
Krijg ik dan ook nog een melding
x


MoonRocker zei op 28 juli 2010 - 16:32:
Ik legde mezelf langs Draco neer.

Ik moest hier zo hard lachen hè. x]

Maar nee echt. Ze zijn zo raar, het ene moment vinden ze elkaar heel aardig, en dan weer niet. Enenen. ja. o.o

Iig,hetisleuk:3

xoxo<3