Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » GESTOPT Ashtray heart |Draco Malfoy| » 1. Let's get this party started

GESTOPT Ashtray heart |Draco Malfoy|

6 aug 2010 - 17:48

592

2

269



1. Let's get this party started

Ik wil reacties!

Die volgende ochtend beet Dolores zachtjes in mijn neus. Toch ontsnapte me er een luide:"Auw!" Meteen was ik natuurlijk wakker. "Dolores!" Ik keek haar beschuldigend aan, maar mijn kat met een grijs getreept pelsje en knal groene onschudige ogen, knipperde een keer en sprong toen van mijn bed af. Het teken dat ze honger had en niet meer. Kreunend en moeizaam stapte ik uit bed en liep naar mijn kast. Klaar om nog even een echte gewone oufit te kiezen, om dan zo wat heel het jaar in een schoolkostuum te hijsen. Gelukkig was hij zwart, daar door leek je niet al te dik. Ik had best wel medelijden met die Hufflepuff'ers die geel als tweede kleur hadden. Maar goed, ik ging dus maar voor een zwart redelijk kort kleedje en gewone lage blauwe all stars. Hakken waren moordwapens voor mij dus die liet ik even achterwegen. Ik deed nog een armband aan die ik van mijn moeder destijds nog gekregen had en bewonderde het even. Nog steeds was ik er zo dol op als toen ik het kreeg.
Terwijl ik mijn haar borstelde en al mijn andere ochtendrituelen liep mijn vader de deur maar weer eens plat. "En is mijn fantastische dochter klaar?" Ik knikte afwezig en ging door met mijn klitten eruit te kammen. Onze huiself kwam de kamer binnen - erg zeker van zijn naam was ik niet meer- en nam mijn koffer mee naar beneden. Ook de kooi, waar mijn kat in moest, nam hij mee. "Eerst dan nog een goed stevig ontbijt voor je vertrekt." Samen met mijn vader liep ik de trap af. Waarom moest hij zo nodig vriendelijk doen? Ja papa, ik weet dat je me graag weg wilt. Anders had hij het te druk met zijn werk en nu voor ik moest vertrekken gaat meneer eindelijk eens tegen me praten. Na dat ontbijt werd ik naar het station gebracht. Nee, zelfs hier ging mijn vader niet met mee. Hij zou zogezegd naar het werk moeten. Dus rende ik maar alleen op die muur af en belande op Platform Nine and Three-Quarters. Daar stapte ik al zuilend met mijn koffers op en met Dolores in mijn andere had. Ze had haar ogen dicht en probeerde veder te slapen. Een tekenen van verveling. Nog een keer zuchtte ik. Echt, had ik dan soms niemand?
"Emi! Hier zo!" Die stem herkende ik uit duizende. Pansy. En ik denken dat ze me niet gezien had, me optijd had om gedraaid. Even beet ik op mijn lip en kneep mijn ogen dicht. Eigenlijk was ik het zat om in haar schaduw te staan. Mensen kende mij beter dan haar. Hadden me liever dan haar. Toch draaide ik me om en zag dat ze op Draco zijn schoot zat. Dat was ook geen wonder. "Hey Pansy." Ik glimlachte even. Met gemak speelde ik goede toneeltjes. Iets wat ik niet echt graag deed, maar het was wel handig. "Kom naast me zitten." Ze klopte uitnodigend op het plekje naast haar. "Ik heb je echt nog zo veel te vertellen..." Misschien had zij me wel veel te vetellen, maar ik geen zin om te luisteren. Draco keek weer even naar me, maar dat deden er wel nog meer mensen. Even grijnsde ik een beetje vals naar hem. Half-en-half luisterde ik naar Pansy en knikte even als het nodig was. Dolores zat op mijn schoot en ik aaide haar. Zachtjes spinde ze een beetje en legde zich goed. De reis zou wel wat lang duren nu mijn beste vriendin haar klep niet kon dicht houden.


Reacties:


SaarForYou
SaarForYou zei op 24 aug 2010 - 19:19:
Man, ik heb een hekel aan haar vader en haar beste vriendin
Draco is gewoon voor Emi en Emi is van Draco.


Eliros
Eliros zei op 6 aug 2010 - 20:05:
Ik heb een hekel aan Patty. Ze is in í­eder verhaal irritant! hehe, ook in de mijne. ^^
Maar goed, je hebt de '...' verbeterd. Hier staan ze dus maar één keer, maar hier passen ze goed.
Deze keer heb ik niks anders te zeggen dan dat ik het een leuk hoofdstuk vind.
En haar pa lijkt me een stomme gozer. Ik bedoel, hij gaat niet eens mee als ze naar het station gaat. Hij gaat haar dan... eh, zo'n drie maanden niet zien (tenzij ze dus met kerst op Zweinstein blijft)!
Ik snap trouwens niet waarom Draco en Patty en stelletje zijn. Jak. Ik vind dat gewoon niet kunnen. Ik vind dat hij met Emi moet gaan. ^^

Ga je gauw verder? <3