Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Alice Schwarz. » Hoofdstuk 3.

Alice Schwarz.

9 aug 2010 - 13:31

753

6

608



Hoofdstuk 3.

Bedankt voor het reageren! ;D


Met mijn blik naar beneden gericht nam ik naast hem plaats. Ik voelde zijn ogen op mijn gezicht brandden, maar ik deed alsof ik het niet doorhad, pakte mijn boeken en legde deze op tafel. Ik sloeg het tekstboek open op pagina acht en het werkboek op een willekeurige pagina.
‘Werkboek bladzijde tien.’ zei Toms stem naast me. Zonder om te kijken bladerde ik terug naar pagina tien en deed alsof ik daar iets interessants zag staan. ‘Ik ben Tom, je bent hier nieuw, toch?’
Ik slaakte een zucht, nu was ik wel gedwongen op te kijken. Ik hief mijn hoofd op en keek recht in zijn ogen. ‘Klopt,’ zei ik onverschillig en wendde mijn blik opnieuw af, waardoor hij zijn uitgestoken hand met een kuch liet zakken, alsof ik het niet had opgemerkt. ‘Wat is je naam?’ vroeg hij, toen het stil bleef en hij besefte dat ik niet van plan was het vanuit mijzelf te vertellen. ‘Alice,’ mompelde ik zonder op te kijken. ‘En kun je je mond houden? Ik wil graag opletten.’
Vanuit mijn ooghoek zag ik zijn verbijsterde blik. Blijkbaar was hij het niet gewend afgewezen te worden, maar hij moest eens opletten wat ik nog meer voor hem in petto had.

Een tijdlang liet hij me braaf met rust, maar vanuit mijn ooghoek zag ik hem maar al te goed naar me gluren. ‘Kun je het zien?’ siste ik na enkele minuten, want het begon me echt te irriteren.
‘Nou niet zo goed eigenlijk, is je bh nou wit of zwart?’
Kwaad draaide ik mijn hoofd om en ik zag zijn mondhoek omhoog schieten in een grijns. ‘Wit met zwart en met kant en tevens een wit met zwarte string als je het zo nodig weten wilt. Kun je dan nu je blik op iemand anders ondergoed richten?’ Met een opnieuw verbijsterd gezicht bleef hij me aanstaren, maar ik onderdrukte een triomfantelijke grijns en draaide mijn gezicht met een nonchalante uitdrukking om.

‘Ach Alice, ik ben helemaal een introductie vergeten!’ riep Möler een kwartier voor het einde van de les. Ik schrok op en zag hoe hij zijn krijtje op tafel legde en me spijtig aankeek.
‘Dat is niet erg, laat maar zitten,’ zei ik gauw en hoopte dat hij verder plannen uit zijn hoofd zou zetten. ‘Nee meisje, kom naar voren, kom naast me staan.’
‘Wat een pedo, pas maar op, straks randt hij je nog aan,’ hoorde ik Tom fluisteren en ik wierp hem een kwade blik toe. Alles wat Tom zei was irriterend en alles wat hij dacht dat grappig was, was zo stom dat ik hem wel kon slaan.
‘Natuurlijk meneer,’ zei ik beleefd.
‘Liever hem dan jij,’ zei ik nog en liep toen naar voren. Toen ik naast Möler stond en me omdraaide om de klas te overzien, zag ik Toms gezichtsuitdrukking en ik moest er kort van lachen.
O wat moest dat besef zwaar voor hem zijn; een afwijzing!

‘Goed, stel jezelf maar voor. Je weet het wel, het bekende praatje,’ zei Möler en hij legde zijn arm om mijn schouders om me vervolgens dicht tegen zich aan te drukken.
Even voelde ik me ongemakkelijk. Wat als Tom geen grapje had gemaakt en hij- nee Alice, doe normaal. Tom wil je gewoon inpalmen met zijn praatjes!
‘Nou, ik ben dus Alice. Eerst woonde ik in oost-Duitsland. Mijn ouders zijn hierheen verhuist omdat er meer werk te vinden was of zo, het boeit me ook niet. Het feit is dat ik gewoon meegesleurd ben, wat de reden ook was.’ Het was allemaal gelogen, maar ik wist dat ik het kon: geloofwaardig overkomen en geen argwaan wekken.
‘Zijn er ook mensen die Alice hier willen rondleiden door de school? Ik denk dat je dat wel fijn vindt.’ Het was geen vraag maar een conclusie, ik had er niks tegenin te brengen.
‘Ik wil wel meneer,’ riep Tom gelijk en ik zag hoe een aantal vingers die in de lucht gestoken waren halverwege bleven hangen en vervolgens vlug werden teruggetrokken. Alsof Tom wils wed was en niemand anders zich meer ‘aan durfde te meldden’ als hij dat al had gedaan.
‘Tja, als Alice dat wil…’
‘Nee meneer, Georg leidt mij al rond, dat kan hij aardig goed. Hij is erg aardig, met hem word ik wel vrienden. Maar bedankt,’ zei ik en wrong me los uit de leraar zijn greep.
‘Goed, als jí­j dat wil.’ Het leek alsof de leraar de nadruk extra op ‘jij’ legde. Ik keek even om naar Tom en hij leek het ook gehoord te hebben.


Reacties:

1 2

YarahartBill
YarahartBill zei op 12 aug 2010 - 17:40:
Go Alice, Go Alice!!


Renesmee
Renesmee zei op 10 aug 2010 - 9:25:
Ghhehee, grappig =)


cocoloco
cocoloco zei op 9 aug 2010 - 22:00:
haha tom word eens afgewezen! hilariesch!!!!
burn in hell tomboy!!!
nee niks tegen tokio hotel...
verder plies!!!!!!


dreamerangel
dreamerangel zei op 9 aug 2010 - 14:48:
hihihi snle verdeeer


inke
inke zei op 9 aug 2010 - 14:44:
burn!
laat je het me weer weten als je verder bent?
xx