Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Songfanfics » Yasmine

Songfanfics

23 april 2009 - 21:09

575

3

470



Yasmine

Rise Against - Swing Life Away (Because it's about us)

Als ik mezelf vroeger de vraag stelde ‘Wat is vriendschap?’, dan bleef ik steeds het antwoord schuldig. Je hebt allerlei soorten vrienden, maar ik had nooit die éne soort waar iedereen zoveel ophef over maakte. Of toch niet met meisjes.
Jongens kunnen nooit een beste vriendin vervangen, iemand voor wie jij belangrijk bent op elk vlak, iemand die jou beter kent dan je beseft, iemand om tegen te roddelen of gewoon tegen te zwijgen, een ‘best friend forever’.
Vriendschap was toen iemand om naast te zitten in wiskunde, iemand om in de speeltijd mee rond te hangen, zelfs iemand om na schooltijd mee op café te gaan. Maar nooit meer dan dat.
Vandaag stel ik mezelf diezelfde vraag en ik hoef niet na te denken. Ik ga automatisch naar die ene naam.
Ben ik duidelijk? Ontvang je de boodschap? Snap je wat ik bedoel? Jij bent onvervangbaar. Dat is wat ik haar wil zeggen. Ik wil haar zeggen dat ik haar dankbaar ben, want ik weet nu wat vriendschap is.

Vriendschap is…
Je niet schamen om wie je bent. Eerlijk zijn tegen elkaar over je dromen, je wensen, je angsten. Vertellen waar je trots op bent en waar je je om schaamt. Littekens niet verstoppen maar naast elkaar leggen en vergelijken, tot het geen pijn meet doet om ernaar te kijken. Jezelf mooier vinden omdat die andere het zegt.
Telkens weer blij zijn als dat msn-kadertje omhoog springt en over de grootste onzin kunnen praten zonder het ooit beu te worden. In je nickname naar haar verwijzen. Offline staan en alleen tegen haar praten. Kletsen tot midden in de nacht en het pas beseffen als je naar de klok kijkt.
Samen schrijven en samen writer’s block hebben. Naar elkaar verwijzen in verhalen met hints die alleen jullie begrijpen. Het samen opnemen tegen het onrecht van de copycats.
Eindelijk een keer afspreken en meteen doorkletsen, alsof de computer niet meer is dan een venster dat nu tussen jullie uit is gehaald. 216 foto’s maken, de beste bewerken en op alle sites gooien, om aan de hele wereld te laten zien: dat is mijn vriendin.
Elkaar de gekste dingen beloven en het nog menen ook. Zoals reisjes naar Berlijn, een roadtrip maken, ooit een boek aan elkaar opdragen…
Een liedje hebben dat jou aan haar doet denken en waar je steeds om moet lachen. Zelfs al is het een nummer van Rammstein.

Ik weet niet wat ik nog meer wou zeggen. Misschien nog dit. Iemand die de tijd neemt om een tekening te maken van mij, verdient het origineel. Iemand die naar mij luistert op mijn ergste momenten, verdient mij op mijn beste. Iemand die oprecht blij is als ze me ziet of hoort, verdient dat ik ook zo ben bij haar. Iemand die eerlijk is tegen mij, verdient die eerlijkheid terug. Iemand die mij beter maakt dan ik ben, verdient het beste dat ik heb.
Het is niet veel, maar het is iets. Ze is de enige die ieder woord verdient. Als vriendschap tijd en ruimte nodig heeft, hadden wij genoeg aan zeven maand en 188 kilometer. Ze me nooit heeft laten vallen, en ik geloof haar als ze zegt dat ze dat nooit zou doen. Omdat ik met haar eindelijk gevonden heb wat ik altijd miste.

En geloof me, op een dag ontvoer ik jou naar Berlijn.

Ik hou van je, Chicksellding, Yasmine, wie je ook wil zijn. Ik hou van je met heel mijn bedrieglijke hart.
Om wie je bent.
Om wie je mij laat zijn.

You’ll always be my crazy rainbow.


Reacties:


Freaking
Freaking zei op 3 aug 2010 - 19:07:
Oké, deze klikte ik zomaar aan, gewoon, omdat het als titel Yasmine droeg (en stiekem was ik op zoek naar een leuk verhaal van de captain om te lezen).
En nu ik het heb gelezen, staan er tranen in mijn ogen en loopt er een koude rilling over mijn rug.
Je weet het zo goed te verwoorden.
Ik weet zeker dat jullie onbreekbaar zijn

<3


TWINcest
TWINcest zei op 2 juli 2009 - 16:35:
Ow!
En als ik een rijbewijs heb, dan kunnen we een échte roadtrip houden.. met de spelletjes er bij inbegrepen. Dan gaan we van plek verwisselen en kan ik het stuur nemen *hihi*


TWINcest
TWINcest zei op 2 juli 2009 - 16:34:
Sniff..
Dit blijf ik zo lief/mooi/en alles er tussen vinden !
En ik blijf elke keer grijnzen wanneer ik bekende dingen lees [a]
Onze wilde plannen bijvoorbeeld <3
Ik heb trouwens vandaag voor het eerst achter het stuur gezeten!
Reed alleen op 1/2, durfde niet verder.. wahaha
Bang dat ik tegen een boom zou knallen. Maar mn moeder vond dat ik het aardig goed deed [die helpt mij]. De auto schokte niet zo als bij vele ^^
Wat ik duidelijk probeer te maken.. als ik een auto heb, laat ik je niet meer met rust x']

Love uu <33