Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd e.d. » [5] Boven

Schrijfwedstrijd e.d.

6 jan 2014 - 0:38

496

3

353



[5] Boven

Lieve Lieve,

Tijd is raar. Het soort raar dat je oncomfortabel maakt. Als je even stopt, om er over na te denken dat valt het je tegen hoe moeilijk het is om nog te stoppen. Niet dan? Als je thuis op de bank zit, alleen, en de klok je vertelt nog veertien minuten te wachten. Dat lijkt dan zo weinig. Maar hoe veel veertien minuten zijn veel minuten? Hoeveel is veel. Hoeveel maakt een jaar, en dat jaar, hoeveel maakt dat van je leven en- tijd. Tijd, tijd is raar.

Ik zou al mijn veertien minuten op jou wachten als je dan thuis zou komen. Kom je dan thuis, alsjeblieft? Ik wil niet wachten en na elke veertien minuten weten dat ik niet weet hoeveel ik er daarna nog moet wachten.

Als je thuis komt, dan maak ik elke ochtend kaasboterhammen voor je. En dan kook ik elke avond voor je en ruim ik de vaatwasser uit en ik maak elke ochtend het bed op. ’s Avonds als we in bed liggen zal ik je laten lezen en ik zal je niet lastig vallen en ik zal je niet beklagen. Beklagen, dat is een woord toch? Zie je, dat soort dingen zou ik je vragen maar je bent er niet en ik wil je dingen vragen.

Ik wil je vragen of je thuis komt. Lief, lief, lief, kom thuis alsjeblieft lief kom thuis. Is dit karma, lief? Is dit het lot, lief? Lief, kom thuis en vertel me wat ik moet doen. Ik doe alles voor je, ik hoop dat je dat weet. Ik weet dat ik dat niet altijd heb laten merken, maar ik doe er alles aan om te zorgen dat je thuis komt.

Weet je dan niet meer, hoe verliefd we waren op dat strand? Jij zei ja, ja ik zal voor altijd van je houden en ik ook. Ik zei het ook, maar jij ook. Jij eerst. Waarom waarom lief waar ben je. Ik heb je nodig en ik wil dat je thuis komt en ik wil samen met je naar je stomme detectives kijken. En alle romcoms en Titanic. Oh schat, ik kijk Titanic tien keer met je als je thuis komt.

Ik weet niet wat ik nog kan zeggen. Maar het huis is koud zonder jou. Alles is koud zonder jou.

Het maakt ook niet uit hoeveel keer ik je nog vraag of je thuis komt zeker? Ik wil gewoon- ik wil gewoon zo graag bij je zijn lief. En ik wil gewoon zo graag geloven dat je nog thuis komt. Lief, kun je me zien? Kun je me zien en kun je me vertellen dat je ziet hoeveel ik je mis? Ik mis je zo. Ik mis je zo lief, en ik wil zo graag dat je thuis komt maar je komt niet thuis want je kan niet thuis komen en Anna en Sara en ze missen je ook maar ik ook. Ik mis je en we hebben je nodig.

Kom nou alsjeblieft thuis. Ik mis je.


Reacties:


KolaLollie
KolaLollie zei op 6 jan 2014 - 17:25:
Zeker nice. De titanic doet me trouwens nog steeds denken aan, je weet wel, toen. Kom je weer 's langs? Gaan we chocolademelk drinken ofzo.


Pline
Pline zei op 6 jan 2014 - 17:18:
Heel mooi, het is ook een poetische brief
Leuk gedaan
Al dat ik ook niet helemaal zeker ben van het geslacht van de schrijver en ontvanger


Krewella
Krewella zei op 6 jan 2014 - 12:47:
Wat mooi gedaan! Ik ga ervan uit dat de ontvanger een vrouw is, vanwege de Titanic. Misschien zijn ze gescheiden? Of is ze overleden?
Ik weet het niet - maar dit is zeker mooi gedaan!