Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Forum » Forum Spelletjes » [Sollicitatietopic] RPG - De Hongerspelen

[Sollicitatietopic] RPG - De Hongerspelen

1 2
LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 1 juli 2012 - 16:22:
RPG

Met toestemming van de Mods kan men vanaf heden RPG’en. Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden, qua thema’s en verhaallijnen. Dit is dus een soort test en voorbeeld om te zien of het jullie iets lijkt en of er mensen zijn die het zien zitten om mee te spelen in een RPG. Meer uitleg volgt hieronder.

Enkele regels:
- Je post niet in de naam van een ander personage.
- In het begin van de RPG kies je een schrijfstijl: ik-vorm/derde persoon enkelvoud, verleden- of tegenwoordige tijd. Dit is geheel persoonlijk. Eens gekozen behoud je deze stijl doorheen de RPG.
- Je mag zelf inbrengen toevoegen in het verhaal maar geen drastische veranderingen. Deze worden eerste besproken bij mij zodat er geen chaos kan ontstaan.
- Blijf in het verhaallijn en voeg er geen onnodige of rare dingen in toe die hier niet in thuis horen.
- Je mag telkens een nieuwe post plaatsen zoveel je wil, zolang er maar twee andere posten tussen zitten.
- Qua relaties, je mag dit afspreken maar het is natuurlijk leuker als deze spontaan ontstaan onder de personages die je speelt. Als je merkt dat diegene waar je personage verliefd op is geen interesse toont dan moet je dit ook aanvaarden, dit gebeurd nu eenmaal in het leven.
- Voor een RPG actief en leuk te houden word er verwacht dat je minstens 1 keer post in de 5 dagen.
- Wees vriendelijk voor elkaar, een lach is meer waard als een traan. En maak veel plezier!

RPG:

Wat is nu RPG?
Je kruipt in de huid van een personage, en vanuit dat personage ga je het verhaal vertellen. Samen met meerdere personages maak je dus één verhaal. Je doet dit in de vorm van schrijven. Je speelt op elkaar in maar kan niet voor andere personages spreken of andere iets laten doen, je schrijft enkel wat jouw personage, denkt, doet of zegt. Alles wat niet in het verhaal hoort of bij je personage, wordt besproken in het sollicitatie topic.

Je begint altijd met een sollicitatie. Dit is een bschrijving van het personage dat jij wenst te spelen in de RPG. Je kan het vergelijken met een persoon uit de echte wereld, wat betekent dat je personage ook niet perfect is. Net als de normale mensen kent hij of zij ook zijn negatieve punten. Zo kan je personage ook niet ineens iets magisch geven of heeft die ineens superkrachten, het moet natuurlijk en echt lijken. Tenzij dit in de RPG gevraagd wordt, welke gaves of talenten een personage heeft. Je mag je voor het uiterlijk altijd baseren op een foto van een bekende of model. Een sollicitatie bestaat altijd uit een lijstje dat door de oprichter van de RPG wordt meegedeeld. Max 10 personages kunnen meedoen aan de RPG, anders wordt het wat druk.

Sollicitatie lijstje

Over jezelf
Naam:
Leeftijd:

Over je personage
Naam:
Leeftijd
Geslacht:

Karakter:
Uiterlijk:
Geschiedenis:
Thuissituatie:

Waarover gaat deze RPG?
In grote lijnen is het gebaseerd op de Hongerspelen (46ste). Maar niet zozeer de districten en de tributen. We gaan het eens over een heel andere boeg gooien. Hoe gaan de inwoners van het Capitool eigenlijk om met het begin van de boete en de Hongerspelen? Het ene kind vind het geweldig en kijkt ernaar uit, de andere vind het niet leuk maar laat dit niet zien om erbij te horen en nog andere laten duidelijk merken hoe zij hierover denken. Dit hangt natuurlijk van persoon tot persoon af en van hun opvoeding. Sommige onder hen hebben ouders die meewerken aan de Spelen of hoog in de rang staan bij President Snow. Andere hebben ouders met een gewoon beroep en weer andere zijn hun ouders verloren en wonen dan in het plaatselijk weeshuis ‘Thiocci’.
De personages die wij spelen zijn 15 - 17 jaar oud. Ze gaan allemaal naar dezelfde school in het Capitool ‘Phylt’. Wat deze jongeren gemeen hebben is een clubhuis. Niet zozeer een clubhuis zoals wij deze kennen maar een modern uitgehouwde grot in de hoek van één van de drie wijken van het Capitool. Dit clubhuis bestaat uit een klein maar praktisch keuken, een grote lange tafel met gezellige stoelen. Vele zetels, een mooi haardvuur en een groot televisie scherm.

Het verhaal begint op de dag van de Boete. Voor deze dag hebben de kinderen speciaal vrij gekregen van school. De ene zit al in de zetel, de andere rommelt aan de tafel, nog andere zijn te laat en komen nog snel aangesnelt met hun fiets of brommer.

Zoals ik al eerder had vermeld is het belangrijk om niet voor een ander te spreken. Je kan echter wel iets in het algemeen zeggen of een vraagstellen aan iemand.
Dit is een voorbeeld post en gaat tegelijkertijd ook de begin post worden van de RPG. Zo krijgen jullie een beter beeld van wat de bedoeling is. De personage die ik speel is dus een jongen: Callum. Mijn sollicitatie volgt nog hieronder.

Callum

Nerveus kijkt Callum naar zijn horloge. Over enkele minuten zou de boete beginnen die iedereen live in heel Capitool zou volgen op het scherm. Gespannen en opgetogen ploft hij neer in de zetel. Schopt zijn schoenen uit en nestelt zich in de zetel. Klaar om te kijken. ”¯Hoeveel vrijwilligers zouden er zijn dit jaar?”¯ vraagt hij tegen niemand in het bijzonder. ”¯Ik gok op 6! De beroeps uit de eerste 2 districten en dan misschien hier en door nog 2.”¯
Callum kijkt nog eens op zijn horloge, precies nog twee minuten te gaan, en in het Capitool zijn ze altijd precies getimed. De spanningen gieren door zijn lijf, hij moet bekennen dat hij echt houdt van de Spelen.


Zo, dit is een post. Nu kunnen jullie hierop in spelen. Maar vooraleer de RPG van start gaat worden er sollicitaties verwacht. En als je personage dan past in het verhaal en je sollie goed is gekeurd en we genoeg spelers hebben. Kunnen we beginnen.

Heel erg veel succes!

Ps: Nog vragen? Stel ze gerust hier!




(bericht aangepast door een moderator)



Heartbeat
Heartbeat

Heartbeat is offline

[61]
Heartbeat zei op 1 juli 2012 - 17:05:
Oh zo leuk! Ik heb altijd al eens willen RPG'en hier komt mijn solicitatie:

Over jezelf
Naam: Sally
Leeftijd:16

Over je personage
Naam: Loki
Leeftijd17
Geslacht:mannelijk

Karakter: Charmeur, smoothtalker, vrouwengek, stiekem enorm onzwker maar hij weet dat heel goed te verstoppen.

Uiterlijk: Lang, donkerrood geverfd haar, groene schuinstaande ogen. Hij is ietwat gespierd maar bleek. Zijn kin is spits en hij heeft een beetje weg van een vos, beweren sommige althans. (overig genoemd naar de Noorse god Loki die ook i.v.b. Staat met een vos). Hij heeft een tongpiercing waar hij constand mee speelt en een ringetje in de bovenkant van zijn linkeroor. Zijn oren lopen trouwens spits toe. Dat is chirurgisch gedaan.

Geschiedenis: Loki is alleen opgegroeid in het weeshuis. Hij had niet veel vrienden maar hij ontdekte dat hij een natuurlijke gaven had met woorden en wist in no time het hele weeshuis te charmeren. Hij moest maar eens knipogen en alle meisjes van het Capitool lagen aan zijn voeten. De meisjes in zijn vriendenkring krijgen het ook zwaar re verduren als hij iets van hun wil loskrijgen. Dan zet hij zijn liefste lach op en flirt zijn weg naar wat hij wilt. Ook durft hij dat wel eens bij andere jongens te doen maar dat wordt niet altijd even goed ontvangen. Hij werdt zo eens grondig in elkaar getimmerd door de lokale homofobe pestkop omdat hij met hem had proberen flirten om het laatste rijsttaartje te bemachtigen. (Loki's lievelingsdessert). Loki heeft ook een geheime passie voor fotografie en modeleren. Daarbij komt zijn charme en knappe uiterlijk goed van pas.
Loki omringt zich graag met mensen omdat hij eenzaam is en ondanks het feit dat iedereen van hem houdt heeft niemand hem ooit willen adopteren. Daardoor twijfelt hij gigantisch ofdat mensen wel echt van hem houden of dat het misschien gewoon oppervlakkig is. Hij had een beste vriend, Jensynn, die weggelopen was en later dood door een morfling overdosis op straat is gevonden. Door die reden laat Loki mensen ook niet echt meer toe, daarmee bedoel ik dat hij niet echt een diepe band met iemand wilt opbouwen, bang om terug verlies te lijden.

Thuissituatie: Woont nog in het weeshuis en is vrij geliefd onder zijn mede wezen. Hij is vrijgezel maar hij flirt veel. Stiekem is hij ook opzoek naar dat ene meisje waar hij de rest van zijn leven mee wil delen, maar dat houdt hij liever voor zichzelf. Hij houdt niet echt van de hongerspelen maar hij haat ze ook niet. Hij waagt graag een gokje op wie er wint en speelt daar ook geregeld mee vals.

Hier heb je even een foto van hoe hij er in mn hoofd ongeveer uitziet
klik!
Goed?

LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 2 juli 2012 - 10:47:
Over jezelf
Naam: Lot
Leeftijd: 19

Over je personage
Naam: Callum Hallows
Leeftijd: 16
Geslacht: Mannelijk

Karakter: Callum is een redelijk enthousiast persoon. Hij is vlot in de omgang met woorden maar vanbinnen onzeker. Hij verbergt dit echter door altijd hard op te treden en niet veel van zijn gevoelens te laten zien. Dit durft hij pas bij mensen waar hij echt omgeeft.
Hij is realistisch en zegt ook waar het op staat als er iets niet goed gaat of iets slecht is. Wat voor sommige misschien als kritiek kan aankomen, iets wat hij niet zo bedoeld. Hij staat ondanks zijn realisme wel altijd klaar voor iedereen en wil zijn vrienden altijd helpen.

Uiterlijk: Callum zijn zwart gekleurde haren zijn gemiddeld van lengte. Hij heeft een pony die vaak zijn ene oog bedekt. Zijn ogen zijn genetisch gemanipuleerd en zijn ontzettend blauw. Voor de rest heeft hij 2 piercings onder zijn lip, 1 aan elke kant. Hij is redelijk tenger gebouwd maar is wel redelijk gespierd.
Hij houdt ervan om zich uit te drukken in kleren en om te laten zien wie hij is en welke stijl hij heeft. Stiekem heeft hij wel kleine flaporen die gelukkig niet te zien zijn door zijn haren.
klik

Geschiedenis: Callum is opgegroeid in een typisch gezin uit het Capitool. Hierdoor heeft hij een bepaalde liefde verkregen voor de Spelen. Zijn vader werkt zelf mee aan de spelen in één van de controle kamers en helpt elk jaar met de voorbereidingen en opbouw van de Arena. Daarom heeft hij geleerd dat de Spelen het van het is. En hij laat daat dan ook duidelijk merken dat hij deze leuk vind.
Zijn moeder is gestorven door een ongeluk op haar werk. Ze werkte in één van de cosmetica-fabrieken. Door het feit dat hun vader zoveel werkt, is hij altijd met zijn jonger zusje alleen thuis. Daardoor hebben ze een nanny die bij hen in het huis woont: Syllada.
Thuissituatie: Druk werkende Vader die alleen 's avonds / 's nachts thuis is. En een jongere zus. Moeder is gestorven en nanny Syllada die mee in huis woont.

Soraya
Soraya

Soraya is offline

[14]
Soraya zei op 2 juli 2012 - 15:08:
Omg! Omg! Ik vind dit dus echt wel gaaf! Hier is mijn lijstje!

Over jezelf
Naam: Soraya
Leeftijd: 15 jaar

Over je personage
Naam: Palé Arianna Evebird
Leeftijd: 16 jaar
Geslacht: Vrouwelijk

Karakter: Palé is een rustig persoon dat onafhankelijk in het leven staat. Ze zal niet snel contact maken, maar eerder op de achtergrond blijven. Door haar verleden is Palé erg voorzichtig als het op vriendschappen of andere relaties aankomt. Ze moet eerst een vertrouwensband opbouwen, voordat ze verder met iemand gaat.
Uiterlijk: Palé heeft gitzwart, donkergrijze ogen en een spontane lach. Ze heeft perfect lopende jukbeenderen, een smalle neus en een spitse kin.
Geschiedenis: Als jong meisje is Palé door haar vader eigenlijk het gezin uitgezet, omdat ze anders was dan de anderen. Ze geloofde in de natuur en wat zich daar afspeelde. Doordat haar vader haar heeft achtergelaten is ze erg stil geworden en durft ze niet veel met mensen te praten. Palé leeft sindsdien samen met haar moeder aan de andere kant van het capitool, hopend dat ze ooit een normaal bestaan zouden kunnen opbouwen.
Thuissituatie: Een drukwerkende moeder die alleen 's avonds thuis is. Een jonger zusje en een vader die hen uit het gezin heeft gezegd. Ze leven in een klein huisje aan de rand van het capitool.

Voiceless
Voiceless

Voiceless is offline

[28]
Voiceless zei op 2 juli 2012 - 16:20:
Over jezelf
Naam: Emyhra
Leeftijd: 16

Over je personage
Naam: Nilay Pryla Evebirth - how original :'
Leeftijd: Zestien jaar
Geslacht: Vrouwelijk

Karakter: Nilay is een ongewone denker. Over de meest uiteenlopende scenario's kan ze uren nadenken. Haar vriendenkring noemt haar daarom ook een 'dromer'. Erg spraakzaam is Nilay ook niet. Daar denkt ze te veel voor. Maar als je eenmaal haar aandacht weet vast te houden kom je er ook achter dat Nilay behoorlijk pittig is. Ze is erg.. Perfectionistisch. Alles moet goed en meteen perfect. Ze is naast intelligent ook vrij achterdochtig. Ze zal nooit iemand bij voorbaat afkeuren, maar is niet snel om je vinger te wikkelen. Nilay kan prima voor zichzelf denken. Ondanks dat ze in de ogen van vele anderen een porseleinen popje is, zal ze, wanneer ze iets wilt, haar tanden daarin zetten en nooit meer loslaten. Voor een 'dromer' is Nilay behoorlijk impulsief en kan ze, wanneer nodig, behoorlijk impulsief zijn op gebied van doen en laten.
Uiterlijk: Nilay heeft lange, steile bruine lokken en een lelieblanke huid. Haar ogen zijn haar grote troef. Ze zijn groot en onschuldig - toch dragen ze een diepblauwe kleur die zelfs de grootste slechterik zou laten smelten. Ze heeft een bescheiden glimlachje die haar vaak in een mysterieus daglicht plaatst. Daarnaast is ze een tikje klein met maar 165cm en is ze vaak een wat tere verschijning gezien haar tenger - toch vrouwelijke bouw.
Ze draagt graag wol, gezien ze bijzonder dol is op het district waar het vandaan komt.
Geschiedenis: Nilay' moeder overleed in haar vijfde levensjaar - sindsdien heeft ze er eigenlijk altijd alleen voor moeten staan. Haar vader verstopte zich achter drank en zijn verdriet. Zo vond ze troost bij Keith Emill - met wie ze lief een leed kon delen voor zover dat mogelijk was in haar wereldje.
Thuissituatie: Nilay woont aan de rand van het Capitool. Ze vond het altijd al verschrikkelijk om de Spelen aan te moeten zien. Het is altijd al een hoofdzaak geweest dat ze zich goed kan verplaatsen in mensen en tijdens de Hongerspelen verstopt ze zich dan ook liever ver weg van het Capitool. Toch is haar thuis zo erg nog niet. Ze heeft de mensen van wie ze houdt om zich heen en heeft dus nooit een reden gehad om ongelukkig te zijn.

LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 2 juli 2012 - 16:33:
Even iets voor de duidelijkheid.
Het verhaal van de RPG speelt zich af in het Capitool.
Het gaat dus tussen Capitoolkinderen die bevriend zijn met elkaar en vanuit het Capitool gezamelijk de spelen volgen.


Voor de rest, yeah, sollies! Ze zien er allemaal goed uit.
De beoordeling komt nog, blijven solliciteren dus ^^

Soraya
Soraya

Soraya is offline

[14]
Soraya zei op 2 juli 2012 - 18:17:
Omg! Omg! Ik vind dit dus echt wel gaaf! Hier is mijn lijstje!

Over jezelf
Naam: Soraya
Leeftijd: 15 jaar

Over je personage
Naam: Palé Arianna Evedeen
Leeftijd: 16 jaar
Geslacht: Vrouwelijk

Karakter: Palé is een rustig persoon dat onafhankelijk in het leven staat. Ze zal niet snel contact maken, maar eerder op de achtergrond blijven. Door haar verleden is Palé erg voorzichtig als het op vriendschappen of andere relaties aankomt. Ze moet eerst een vertrouwensband opbouwen, voordat ze verder met iemand gaat.
Uiterlijk: Palé heeft gitzwart, donkergrijze ogen en een spontane lach. Ze heeft perfect lopende jukbeenderen, een smalle neus en een spitse kin.
Geschiedenis: Als jong meisje is Palé door haar vader eigenlijk het gezin uitgezet, omdat ze anders was dan de anderen. Ze geloofde in de natuur en wat zich daar afspeelde. Doordat haar vader haar heeft achtergelaten is ze erg stil geworden en durft ze niet veel met mensen te praten. Palé leeft sindsdien samen met haar moeder aan de andere kant van het capitool, hopend dat ze ooit een normaal bestaan zouden kunnen opbouwen.
Thuissituatie: Een drukwerkende moeder die alleen 's avonds thuis is. Een jonger zusje en een vader die hen uit het gezin heeft gezegd. Ze leven in een klein huisje aan de rand van het capitool.

Voiceless
Voiceless

Voiceless is offline

[28]
Voiceless zei op 2 juli 2012 - 18:48:
Euhm, Soraya? Je hebt mijn achternaam overgenomen op jouw personage [:

LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 4 juli 2012 - 11:43:
Ik ben blij dat er toch enkele sollicitatie zijn gekomen!
De RPG zelf wordt pas Maandag geopend, dit omdat ik straks naar een festival vertrek. Tot maandag is er dus nog de mogelijkheid om te solliciteren.

Beoordeling Sollicitaties:

Sally ::
Je hebt je sollicitatie al enkele keren verbeterd en dat vind ik heel erg positief. Je begon met een korte samenvatting, nu heb je echt een personage. Ik vind Loki wel een leuk personage. Nu is hij compleet! Zijn angst om alleen te zijn, zijn charmes. Echt goed gedaan!

Soraya ::
Jouw Sollicitatie is kort maar krachtig. Goed gedaan, heb alleen één vraag. Hoe gaat Palé om met mensen waar ze wel contacten mee heeft gelegd? Kan ze dan liefde voelen voor hen? of blijft er veel angst zitten? Voor de rest een mooie solli. Alles goed verwoord ook.

Emyhra ::
Jouw sollicitatie is heel erg mooi uitgediept. Je hebt een mooi karakter teweeg gebracht. Nilay, is een rustig meisje maar kan ook pittig zijn? Laat ons hopen dat die pittigheid dan naar boven komt in de RPG voor een beetje actie!
Ik heb er niets op aan te merken.

Zo deze karakters doen dus sowieso al mee met de RPG! Ik zou graag met minstens 5 willen beginnen. Als er voor maandag geen meer zijn zal ik een extra personage spelen.

Man
- Callum Hallows
- Loki

Vrouw
- Palé Arianna Evebird
- Nilay Pryla Evebirth

Pline
Pline

Pline is offline

[986]
Pline zei op 6 juli 2012 - 2:41:
Over jezelf
Naam: Pauline
Leeftijd: 18

Over je personage
Naam: Sanglui Quirte
Leeftijd: Negentien jaar
Geslacht: Man

Karakter: Sanglui is niet de typische Capitooljongen. Hij houd zich niet bezig met zijn uiterlijk en haat het om te praten over de allernieuwste modetrends en andere prulledingetjes. Hij is nogal op zichzelf en redelijk verlegen maar eenmaal bij zijn vrienden kan hij helemaal openbloeien. Hij kan veel verdragen en wordt niet snel kwaad maar als je hem dan toch kwaad krijgt moet je wel opletten.
Soms heeft hij wat moeite met het vertrouwen van andere mensen maar hij wil wel in iedereen het goede zien. Wel blijft hij steeds realistisch.
Iemand die zijn vertrouwen schaadt zal hij ook nooit meer opnieuw kunnen vertrouwen.
Hij kan er niet tegen dat mensen vooroordelen hebben dus zelf probeert hij dat zo weinig mogelijk te hebben en anders probeert hij verder te kijken dan die vooroordelen alleen omdat hij al weet dat die vaak niet kloppen.
Hij is wat een buitenbeentje in het Capitool omdat hij uit een district komt en is daar ook al rond gepest maar dat laat hij niet aan zijn hart komen. Daar heeft hij mee leren omgaan.
Sanglui heeft een bloedhekel aan de hongerspelen omdat er mensen elkaar gewoon moeten uitmoorden. Mensen zijn geen dieren en dat zou dus niet mogen.
Als hij over iets gefrustreerd geraakt gaat hij lopen. Sommigen zeggen dat hij dan van alles wegloopt, hijzelf noemt het eerder een vlucht naar de kalmte om erna verder te kunnen gaan.
Hij haat vechten en kan ook totaal niet tegen bloed of naalden.
Uiterlijk: Foto
Sanglui heeft groen-grijze ogen, goudblond haar dat losjes om zijn gezicht valt. Het is redelijk onhandelbaar en als er wat wind en regen door gegaan zijn ziet het eruit als stro op zijn gezicht.
Hij is niet echt gebruind, al loopt hij wel vaak buiten, hij heeft gewoon niet zo veel pigment en bruint niet zo snel.
Sanglui is sportief gebouwd en heeft wel wat spieren. Dit komt doordat hij ook vaak sport.
Geschiedenis: Sanglui is geboren in district 8 maar zijn ouders zijn beiden omgekomen als hij nog maar enkele weken oud was en hij had geen broers of zussen. Normaal zou hij dan in het district in een weeshuis komen maar zijn pleegouders waren op dat moment in het district voor zaken en waren meteen verkocht. Na heel wat problemen is het hen toch gelukt om hem te adopteren.
Thuissituatie: Hij woont bij twee zakenmensen van het capitool die hem graag zien. Hij is niet super verwend maar heeft wel alles wat hij nodig heeft. Als er iets is kan hij altijd met zijn ouders praten. Ze staan voor alles open.
Hij is enig kind want zijn pleegouders kunnen geen kinderen krijgen. Zijn pleegouders hebben hem ook altijd al verteld dat hij uit district 8 komt en willen dat hij daar ook trots op is. Tijdens de hongerspelen sponsoren ze ook altijd die kandidaten in de hoop dat ze het kunnen overleven.

Is dit wat in orde?

LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 9 juli 2012 - 20:47:
Pauline, een perfecte sollicitatie!
Ik heb er niet veel op aan ter merken. Je personage is mooi beschreven, heeft zijn positieve kenmerken en negatieve. Precies zoals het moet, wat maakt dat we kunnen beginnen met de RPG en met 5'en zijn!

Man
- Callum Hallows
- Loki
- Sanglui Quirte

Vrouw
- Palé Arianna Evebird
- Nilay Pryla Evebirth


Zo dit is het lijstje, ik ga nu de RPG openen. Nog vragen? Plaats ze hier, sollicitaties nog altijd open!

xEmma
xEmma

xEmma is offline

[18528]
xEmma zei op 10 juli 2012 - 12:40:
Hai. Even iets in elkaar geflanst, want ik moet weer door. Het is niet zo geweldig, maar het is iets.

Over jezelf
Naam: Emma
Leeftijd: 17

Over je personage
Naam: Emicia Waldron
Leeftijd: 17
Geslacht: Vrouwelijk
Karakter: Emicia is een zeventienjarig meisje uit het Capitool dat een passie heeft voor de Hongerspelen. Het liefst zou ze zelf een keer meedoen, maar dat is natuurlijk niet mogelijk.
Dat Emicia wel mee zou willen doen komt doordat ze de Spelen grandioos onderschat. Ze beseft zich niet dat wanneer zij schreeuwt voor meer bloed en lugubere moorden, de families van de Tributen thuis huilend naar het scherm kijken. De angsten die de kinderen uitstaan zou ze zich niet voor kunnen stellen als ze dat al zou proberen. Ze denkt dat als ze mee zou doen, ze de Spelen wel zou kunnen winnen.

Dit is niet het enige waarin Emicia zichzelf erg overschat: ze is erg arrogant. Ze is zeker geen lelijk meisje, maar niet zo mooi als ze zelf denkt. Ze is niet slecht met make-up, maar is lang niet goed genoeg om een visagiste bij de Spelen te worden, wat haar droom is.

Je kan veel negatieve dingen zeggen over Emicia, extreme arrogantie en een slecht beeld van de werkelijkheid hebben zijn niet haar enige zwakke punten. Ze is hebberig en erg ijdel en het rijtje gaat nog wel even door. Echter zou over haar zeggen dat ze alleen maar slechte eigenschappen heeft onterecht zijn, desondanks hebben velen daartoe de neiging. Emicia is echter heel erg ambitieus en doelgericht. Ook al vertellen mensen haar dat ze dus nooit goed genoeg zal zijn om een visagiste te worden bij de Spelen, zet ze er niet zomaar de pakken bij neer, maar gaat ze door. Ze oefent en oefent en oefent in de overtuiging dat als ze maar genoeg haar best zal doen, het haar ooit zal lukken.
Tijd verspillen is ook niet iets waar ze aan doet, geen seconde gaat verloren. Ze is altijd ergens mee bezig. Ze is alles behalve lui, ze stelt nooit dingen uit en ook als ze iets niet leuk vindt, doet ze enorm haar best. Ze doet het dan ook erg goed op school.
Het werkt sommige mensen op hun zenuwen dat ze nooit even stil zit en rustig aandoet, maar ze kan niet anders.
Uiterlijk: Emicia heeft van zichzelf al een lichte huid. Desondanks staat ze elke morgen extra vroeg op om haar huid geheel wit te maken. Liever zou ze haar huid permanent laten bleken, maar dat mag pas van haar familie op haar achttiende.
Haar haren mocht ze, natuurlijk, wel al verven. Van zichzelf had ze zwart haar, maar aangezien ze haar haren al sinds haar negende verft, kan vrijwel niemand zich dat meer herinneren. Haar lange, stijle haren zijn nu blauw en reiken tot haar onderrug. Haar kapsel is nooit zonder accessoires: als ze het al een keer niet op een aparte manier opsteekt, maar simpelweg laat hangen, dan hangt het geheel vol met strikjes, speldjes en andere decoraties.

Ze draagt blauwe contactlenzen waardoor haar ogen kleuren bij haar haren. Van zichzelf heeft ze donkerbruine ogen.

In een menigte zal Emicia niet opvallen. Ze heeft een gewoon postuur, is van gemiddelde lengte en is niet extreem mooi. Ook haar make-up waar ze elke dag zoveel tijd aan besteedt, maakt haar niet opvallend.
Geschiedenis: Emicia Waldron is geboren op 26 mei. Haar leven in het Capitool heeft sindsdien op rolletjes gelopen. Naast haar schoolwerk hoeft ze zelf eigenlijk nooit wat te doen.
Ze is echt opgegroeid met de Spelen, zolang ze zich kan herinneren, hebben haar ouders haar gedwongen te kijken. Haar echte passie begon pas op haar tiende, toen ze zich pas echt goed begon te realiseren wat er zich allemaal afspeelde op dat scherm voor haar. Hoe beter ze het spel en de tactieken begon te snappen, hoe leuker ze het begon te vinden. Ondertussen is het iets waar ze het hele jaar naar uitkijkt.
Thuissituatie: Emicia heeft geen broers of zussen. Hierdoor is ze erg verwend door haar vader en moeder. Alle aandacht ging, wanneer ze thuis waren, onverdeeld naar haar toe. Zeker haar vader overlaadde haar altijd met complimentjes, wat sowieso mee heeft geholpen aan haar huidige arrogantie.
Haar ouders hebben beide een part-time baan. Samen verdienen ze ruim genoeg om het kleine gezinnetje te onderhouden.
Extra: Emicia wedt elke Spelen. Ze wordt er steeds beter in. Vorige Spelen heeft ze genoeg geld gewonnen om voor een maand rond te komen.

LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 10 juli 2012 - 21:58:
Je sollicitatie is heel erg goed ! Als je zin hebt mag je al beginnen met posten

LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 11 juli 2012 - 23:32:
Even om misverstanden te voorkomen.
De Hongerspelen, gaan we nu dus allemaal bekijken en volgen, je mag zelf dingen uitvinden en toevoegen aan de Boete, de interviews, de arena, alles. Hou wel rekening met het feit dat er maar 24 tributen zijn en de tijdspanne, de boete vind plaats en dan een paar dagen later de ronde en ga zo maar door ..., als iemand een tribuut ziet sterven en dit vermeld moeten wij hier ook in meegaan.
Ondertussen ga ik alles wat er vermeld word samenvatting en in dit topic plaatsen als geheugensteuntje.

Blijven posten ! Het loopt lekker, en laat de fantasie maar komen.

Voiceless
Voiceless

Voiceless is offline

[28]
Voiceless zei op 12 juli 2012 - 20:46:
Lot en ik hadden bedacht dat Nilay en Callum elkaar het langste kenden en daardoor al vrij veel hebben meegemaakt - waaronder een kleine relatie.
Callum was onder andere Nilay' eerste alhoewel niemand buiten hen dat weet. Ondertussen hebben ze af en toe nog wel de momenten waarop ze aan elkaar denken maar de tijd zal moeten leren of ze echt voor elkaar bestemd zijn.

LotStuff
LotStuff

LotStuff is offline

[46]
LotStuff zei op 12 juli 2012 - 21:15:
Melding

-Afspraken maken onderling is dus mogelijk. Het is natuurlijk wel leuker als alles spontaan ontstaat of als de afspraken in het verleden vallen.
-Meld deze afspraken dan wel in dit topic zodat de andere niet uit de lucht komen vallen en zich afvragen wat er aan de hand is.
-Als een afspraak die gemaakt is jou met een reden totaal niet aanstaat omdat je het onlogisch vind dan mag je dit ook altijd melden. De mening van iedereen is belangrijk ;D

Voor de rest, have fun!



1 2