Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Yana Johnsson » Hoofdstuk 1: Verraden en verhuizen?

Yana Johnsson

27 okt 2009 - 12:47

756

1

209



Hoofdstuk 1: Verraden en verhuizen?

Hoofdstuk 1 , comment wat je er van vind zodat ik weet of ik door moet gaan of dat ik moet stoppen (:

‘Wat doe je hier?’ vraagt een nare, ruwe stem achter me. Ik draai me met een ruk om. Er staat een oude man met een hooivork recht voor mijn neus. Hij heeft een blauwe tuinbroek aan en een grijzig blouseje. Hij kijkt me boos aan. Waarschijnlijk wil hij zijn schapen en geiten beschermen, nou dan wens ik hem veel succes. ‘Gaat jou dat wat aan?’ kaats ik terug, ik weet toch wel dat ik sneller en sterker ben dan hem. Hij richt zijn hooivork op mij. ‘Scheer je weg!’ roept hij naar mij. Ik kijk hem gemeen lachend aan. ‘Nee, ik moet eerst even wat drinken!' antwoord ik. Ik loop de schaapskooi in en pak de eerste de beste schaap vast. Mijn hoektanden worden langer, mijn ogen worden donkerder en de bloedvaten eromheen kloppen. ‘Bloed!’ gaat er door mijn gedachten. Met mijn hoektanden prik ik 2 gaatjes in de nek van het schaap. Het bloed vloeit mijn mond in, en ik drink tot het schaap er bij neervalt. Ik hoor de oude man achter me gillen. Ik sta op, draai me om, veeg mijn mond af met mijn mouw en ren langs de man naar buiten, om nooit meer bij hem terug te komen.

‘Yana, wat heb je in godsnaam gedaan?’ roept Jess, de vrouw die doorgaat voor mijn moeder, de volgende dag. ‘Niks Jess, die man vroeg er om! Ik wou het bos in maar..’ verder kom ik niet. Jess kijkt me woedend aan. ‘Je hebt ons verraden!’ roept ze, ‘nu kunnen we weer verhuizen!’ Ze draait zich om en stampt de kamer uit. Met mijn goede gehoor hoor ik dat ze naar Nicolas, de man die doorgaat voor mijn vader, loopt. ‘Nicolas, we moeten weer verhuizen. Yana heeft voor een man een schaap leeggedronken! Het staat in de krant!’ roept Jess boos. Hier schrik ik van. Ik ren snel naar de keuken, waar de krant op tafel ligt. Ik kijk op de voorpagina. De kop zegt het al: ‘Vampieren bestaan echt?’ Ik kreun, wat heb ik gedaan? Ik lees verder: ‘Boer Hans heeft gisteren een meisje gezien in zijn schaapskooi, hij beweert dat ze zijn schaap leeggedronken heeft, dat ze een vampier is. Aldus boer Hans: ‘Ze was asociaal, ze was lijkbleek en ze liep zomaar mijn schaapskooi in. Bettie, mijn arme schaap, heeft ze gebeten en leeggezogen. Toen ze zich omdraaide en mij aankeek waren haar ogen zwart en de aders kon je zien lopen, ze had bloed aan haar mond en haar hoektanden staken uit! Als ik niet weggerend was had ze mij ook nog leeggedronken!’ Boer Hans heeft dus geluk gehad. Mensen, kijk uit als u ‘s nachts in het donker over straat loopt, u bent niet langer veilig.’
‘Wat een onzin!’ roep ik verbaasd. Ik voel dat iemand de kamer binnenloopt. Langzaam draai ik me om, Nicolas staat voor me. ‘Yana, kun je mij even vertellen wat er dan precies gebeurd is?’ vraagt hij. Ik knik en leg het verhaal van gisterenavond uit. ‘Dus je was niet van plan om die boer aan te vallen?’ vraagt hij door. Ik schud mijn hoofd en zeg: ‘Nee natuurlijk niet! Dan kan ik straks weer helemaal opnieuw beginnen met vegetarier zijn!’ ‘Daar heb je gelijk in! Goed zo!’ zegt hij, draait zich om en loopt de witte keuken weer uit. Ik hoor dat hij terugloopt naar Jess en hij zegt: ‘Ze was niet van plan die boer aan te vallen. Maar verhuizen lijkt me op dit moment toch de beste optie! Yana en ik pakken het meeste nu in, zorg jij dat Joseph, Lucy, Marc en Lola thuis komen?’ Door de ogen van Nicolas zie ik haar knikken.

Nu zal ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Yana Johnsson. Ik ben 16 jaar, en zal altijd 16 blijven. Nooit word ik volwassen, ik ben een vampier. Ik heb 2 zussen en 2 broers. Die zijn samen, ik ben alleen. Joseph en Lucy zijn samen, en Marc en Lola. Nicolas, Lucy en ik hebben een gave. Nicolas kan dingen door zijn gedachten sturen, laten vliegen enzovoort. Lucy kan de gedachten van mensen en vampiers beïnvloeden. En ik, ik kan door de ogen van mensen en vampiers kijken, ik kan me verplaatsen in de ander en op die manier mensen laten doen wat ik wil, ook merk ik of er iemand in de zelfde ruimte als ik staat, ik kan zelfs merken of het een mens of vampier is. We zijn 2 maand geleden in York gaan wonen, nu kunnen we door mij weer verhuizen.


Reacties:


Earlinde
Earlinde zei op 1 nov 2009 - 13:03:
woehoe! Natuurlijk neit stoppeN! Snel meer!!!!!

waarschuw me wanneer deel 2 er is!!

kuzzie