Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » The truth of our friendship » H10: ‘Wat heeft hij gezegd tegen jou?’, ‘Wat heb jij gezegd tegen haar?’ en terugkeren.

The truth of our friendship

27 okt 2009 - 21:00

1203

0

166



H10: ‘Wat heeft hij gezegd tegen jou?’, ‘Wat heb jij gezegd tegen haar?’ en terugkeren.

H10: Wat heeft hij gezegd tegen jou?, Wat heb jij gezegd tegen haar? en terugkeren.

We hadden afgesproken dat we op school nog steeds gewoon vrienden waren maar ik had zoveel zin om naar hem te lopen en hem in het midden van de kantine te kussen. In plaats daarvan richtte ik mijn aandacht op Mary. Ik moest haar nog iets vragen, voor ik het vergat.
Wat zei Edward je eigenlijk, zaterdag?
Wie is Edward? vroeg Mary terwijl ze een hap nam van haar boterham.
Mijn broer die je buiten liet, hij zat in de zetel toen je binnenkwam.
Oh, die, hij zei gewoon dag. Waarom? vroeg ze met haar mond nog halfvol boterham.
Oh, gewoon.
Hoe was je date? vroeg Mary dan maar omdat er niks meer te vertellen viel over Edward. Hoewel ik zeker wist dat hij meer had gezegd vroeg ik niet verder. Ik zou het vanavond wel eens aan hem vragen, misschien zei hij wel meer.
Goed, het was een leuk feestje.
Heeft hij je gekust, vroeg Mary nieuwsgierig, hopend vaar alle details. Ik besloot ze haar maar te geven. Misschien vertelde ze me ook iets als ik haar vertrouwde en haar dingen vertelde die ik tegen niemand anders zei.
Ja, hij kan eigenlijk niet zo goed kussen maar hij had een beetje teveel op. Tegen niemand zeggen hoor! drukte ik haar op het hart. Ze knikte en ik vertelde alles tot in de kleinste details. Ik vertelde ook maar over Jake. Ik hoopte dat ze het niet ging rondbazuinen maar ze leek me niet het roddeltype.
Wow, je hebt Jacob gékust! riep ze uit toen ik het haar vertelde.
Shhhhhht, straks hoort iemand je. We zaten gelukkig ergens alleen aan een tafel in een hoekje, maar toch. Jacob had het duidelijk wel gehoord want toen ik naar hem keek hij gemaakt boos. Ik stak mijn tong uit en toen moest hij lachen. Mary had het natuurlijk gezien en gaf me een sceptische blik. Ik was blij dat ik het aan iemand had verteld, dat luchtte op. Natuurlijk wist iedereen ervan thuis maar dat was normaal.

*~**~*

We aten de rest van onze lunch in stilte op. Ik zag Stefan af en toe mijn richting uitkijken. We hadden elkaar nog niet gesproken, bij wiskunde had Mary terug naast mij gezeten. Ik wist dat ik iets moest zeggen maar ik durfde niet goed. Na het eten raapte ik toch mijn moed bijeen en ik stapte op hem af. Hij was net even alleen, het perfecte moment.
Go, go, go girl, zei Mary nog om me moed te geven.
Hoi, zei ik.
Oh, hoi Renesmee.
Nog een bedankt voor zaterdag hé.
Geen probleem hoor! Niet teveel last meer gehad van je hoofd? vroeg hij.
Nee hoor, het was niet zo hard. Ik glimlachte vriendelijk en bedankte god toen er een van zijn vrienden hem riep en hij zich verontschuldigde en toen snel zijn vriend achterna ging. Goed, er was toch niks meer te vertellen.

*~**~*

Ik was net klaar met mijn huiswerk toen Jacob mijn kamer binnenstoof.
Jake! Kan je niet kloppen? Voor hetzelfde geld stond ik hier naak! riep ik onthutst uit.
Maakt niks uit hoor, antwoordde hij glimlachend. Ik gaf hem een stomp tegen zijn arm maar hij reageerde niet eens.
Wat is er zo dringend? vroeg ik toch wel een beetje nieuwsgierig.
Bezoek! zei hij dansend.
Jacob! Doe eens even normaal en vertel me wie er is.
Er is niemand, zei hij terwijl hij op mijn bed ging zitten. Ik kreeg het nu echt op mijn zenuwen.
Vertel! Zei ik bevelend terwijl ik naast hem op het bed plofte.
Oké, oké, rustig maar, zei hij terwijl hij me op zijn schoot trok. Seth en Embry komen dit weekend.
Oh, leuk!
Meer dan leuk want Embry heeft eindelijk een vriendin!
Ja? Vertel.
Ze heet Sophie en ze is 19, ze is wel knap. Een blondine, zei hij.
Knap?!
Voor een mens toch, jij blijft de mooiste hoor.
Ik dacht het al! Kan Embry de roedel wel achterlaten? En weet die Sophie wie Embry echt is? En waar hij haar naartoe mee neemt? vroeg ik.
Ja, Quill neemt het waarschijnlijk even over. Er is toch niet veel werk op dit moment. En Sophie weet alles.
Mmm, antwoordde ik terwijl ik me in zijn schoot nestelde.
We kunnen een film kijken vanavond, stelde Jake na een tijdje voor.
Ja, goed idee! Weet je wat, ik kom wel bij jou dan kan je die lekkere popcorn maken. Ik moet eerst nog even met papa praten maar ik kom eraan tegen acht uur. We kunnen nu misschien eerst gaan eten en dan ga jij naar huis en praat ik met papa, oké?
Goed, zei hij en we gingen samen naar beneden. Het was pizza, Jakes lievelingseten.

*~**~*

Papa? Kunnen we even praten? vroeg ik na het eten. Jacob was naar huis vertrokken en ik deed net de deur van mijn ouders hun slaapkamer open. Papa sprong net recht en trok zijn T-shirt recht. O, het viel echt niet op. Ik had echt geen idee wat ze aan het doen waren, aan het lezen misschien? Mama trok ook snel haar bloesje recht en begon toen te giechelen als een puber, papa lachte mee maar keek toen toch nog naar mij.
Wow, ik krijg ook aandacht!
Nessie, je krijgt meer dan genoeg aandacht, schat. Wees eens blij dat we elkaar zo graag zien, zei mama.
Jaja, al goed. Mag ik papa even lenen? vroeg ik.
Natuurlijk! Papa liep met me mee naar mijn kamer en ging in mijn bureaustoel zitten. Ik dacht met opzet niet aan waar ik het over wilde hebben. Ik zong liedjes.
Ja? Wat wou je vragen? vroeg hij nieuwsgierig.
Over zaterdag, wat zei je juist tegen Mary? Ze wilde er niks over zeggen.
Ik zei: Als je wilt, mag je altijd langskomen, antwoordde hij. Ik snapte er natuurlijk geen zak van.
En nu moet ik weten waarom je dat zei?
Nee. Weet je, Mary heeft een probleem waar ze waarschijnlijk nog niet met jou over heeft gepraat en ik wil je het niet vertellen, dat moet ze zelf doen. Win dus haar vertrouwen en laat haar zien dat je een goede vriendin bent. Nadat hij dat had gezegd stond hij recht en liep weg. Daar ben ik weer veel mee!
Oja, ga maar snel naar Jake, hij verwacht je. Hij had er duidelijk vrede mee genomen.
Ik maakte me dan maar klaar om bij Jacob te gaan. Ik gooide een pyjama en mijn toiletzak in een tas. Nam in mijn andere hand mijn schooltas en vertrok. Ik zei nog snel even tegen Esmé waar ik heen ging en liep toen snel naar Jacob.

*~**~*

Twee minuten later belde ik aan bij Jacob. Opeens begonnen mijn benen te trillen. Ik was zenuwachtig en ik had geen idee waarom. Ik had al zo vaak bij Jake geslapen. Misschien was het omdat we vroeger nog niet samen waren. Het zal dat wel zijn. Ik haalde diep adem en kalmeerde een beetje toen Jacob de deur opendeed en me rondzwaaide. Er was eigenlijk niet veel verschil met vroeger. We lagen alleen wat dichter tegen elkaar en kusten ook af en toe. Veel dus.

ð~ð~ð~ð~ð~ð~ð

Ze stapte op haar fiets en reed twijfelend de straat op. Zou ze het wel doen? Kon ze het? Nee! Hij was niet anders. Ze draaide zich om en keerde terug naar huis. Ooit zou het tijd zijn om er over te praten maar dat was nu nog niet. Ze was er nog niet klaar voor.

ð~ð~ð~ð~ð~ð~ð


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.