Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » A big familie with a lot of Secrets & Magic[Twilight, Charmed] » Chapter 16 - Shopping Day

A big familie with a lot of Secrets & Magic[Twilight, Charmed]

13 nov 2009 - 16:44

1347

0

232



Chapter 16 - Shopping Day

Saskia POV:

Ik werd met een goed gevoel wakker, maar ook met een onheilspellend gevoel. Ik voelde me weer uit gerust, vooral na gisteren. Mijn blauwe plekken en wonden waren alweer weg. Dat was mooi. Opeens schoot het mij te binnen. Nu wist ik weer waar dat onheilspellend gevoel vandaan kwam. Vandaag zouden we shoppen voor de jurken. Snel stond ik op en deed mijn favoriete spijkerbroek aan en mijn favo T-shirt. Daarna deed ik mijn haar in een staart en liep naar beneden. Beneden zat iedereen al aan tafel. Ik had honger en pakte een appel van de fruitschaal af. Iedereen keek mij erg verbaasd aan.
“Wat!?”ťVroeg ik geïrriteerd. Was ik wat vergeten? Had ik iets verkeerds gedaan. Ondertussen had ik de appel gewoon op.
“Ehhh…waar zal ik beginnen.”ť Begon Jasper voorzichtig. Edward nam het woord over.
“Ten eerste. Je hebt geslapen, ten tweede je was gisteren zwaar verwond en onder de blauwe plekken en ten derde, je eet nu een appel en geen van die dingen zou mogelijk moeten zijn aangezien je een vampier bent. Heb je hier een logische verklaring voor?”ť Somde hij op. Ik staarde hem verbaast aan. Het was allemaal helemaal niet tot me door gedrongen, tot nu.
“Ehhhh…”ť Ik stond echt met een bek vol tanden.
“Misschien omdat je ook deels heks bent.”ť Opperde Brooke.
“In zoverre wij weten, was mijn biologische moeder geen heks, en daar komt toch het heksenbloed vandaan?”ť Die mogelijkheid viel voor mij weg.
“Maar je bent in feite wel op gevoed door een heks en je kan ook veel dingen die ik kan.”ť Zei Brooke. Dat was waar.
“Maar waarom konden ze mij wel gewoon bijten en jouw niet? En daarbij, zou ik dan ondertussen ook niet zwanger moeten zijn? Of zou het niet allang boven water moeten zijn gekomen, zoals bij jouw?”ť Vroeg ik haar. Om die logica kan ze niet heen.
“Goede vraag.”ť
“Ik zou geen andere mogelijkheid zien dan wat Brooke net noemde, en misschien was je moeder toch wel een heks. Je hebt haar nooit gekent dus het zou best kunnen.”ť Zei Carlisle.
“Brooke, hebben wij niet ergens een spreuk ofzo iets staan om geesten op te roepen?”ť Vroeg ik Brooke, ik begon te twijfelen. Ik was altijd goed geweest in hekserij, beter dan ieder ander die geen hekss in de familie had zitten.
“Geen idee. Ik zal het wel opzoeken.”ťAntwoorde Brooke.
“Maar niet nu! WIJ gaan vandaag jurken shoppen!”ť Riep Alice verontwaardigd naar ons.
“Owja, daar wilde ik nog iets over zeggen. Jane?”ť Vroeg ik.
“Ehhh… Ja?”ť Antwoorde Jane twijfelend.
“Zou jij misschien mijn derde bruidsmeisje willen zijn? Dat zou ik leuk vinden.”ť Vroeg ik haar. Alec had ik hier ook nog niets over gezegt. Iedereen keek me stomverbaasd aan. “Wat nu weer? Mag ik mijn zusje misschien ook als bruidmeisje vragen?”ťRiep ik weer geïrriteerd. Bleven ze nou zo doen?
“Jawel, maar na wat er gisteren is gebeurd..”ť Begon Rosalie voorzichtig.
“Als ik Jane was geweest, had ik het zelfde gedaan, alleen met iets minder geweld. Jane bedoelde het niet zo. Het is wel goed zo. Gisteren is niet gebeurd. Ik wil het er niet meer over hebben. The past is the past. En ik leef in het hier en nu!”ť Zei ik verontwaardigd.
“JA! Dat zou ik echt heel heel heel heel leuk vinden!”ť Riep jan enthousiast en ze vloog me om mijn nek.
“Haha, dankjewel Jane.”ť Zei ik. Ik vond het echt leuk. “Dan denk ik dat we wel weg kunnen. Seatle, here we come!”ť Riep ik kei vrolijk. Alice fleurde weer helemaal op. “Jullie gingen vandaag ook shoppen in seatle he?”ť Vroeg ik de jongens. Edward en Emmett zouden Alec meenemen. Ze hadden allemaal nog een pak nodig.
“Ja, Dus ik denk dat we elkaar nog wel is tegen komen.”ť Antwoorde Edward.
“Zeg, zou ik ook mee mogen. Ik heb ook nog een pak nodig, dus?”ť Vroeg Royan.
“JA! Natuurlijk mag dat! Wat denk jij dan? Dat ik mijn beste vriend in een oud en lelijk pak zou laten lopen?”ť Antwoorde Alec verontwaardigd. Ik moest lachen.
“Spreken we tussen de middag ergens af?”ťVroeg ik.
“Mij best. Waar?”ť Antwoorde Edward.
“Hm… Wat dachten jullie van ‘Lunchroom Seatle’?”ť Stelde Alice voor.
“Goed.”ť Antwoorde Edward. Daarna vertrokken wij in Alice’s poshe naar Seatle. We doken werkelijk alle winkels in met jurken. Ik wilde echt geen witte of rode ingewikkelde grote jurk. Brooke had als eerste een jurk gevonden. Die was echt lief en schattig en ik vond hem ook heel mooi. We waren er beide verliefd op. We betaalden en liepen naar de volgende winkel. Daar vond Jane haar jurk. Een hele mooie groene jurk. Hij stond haar echt prachtig. In de volgende winkel vonden zowel Alice als ik de perfecte jurk. Alice vond een mooie roze jurk met een soort stik-achtig iets erop. Dat was echt typisch een Alice jurk, vond ik. Ik vond een hele mooie Donker blauwe jurk. Echt heel apart. Er zat ook een roos op. Dit was precies zo’n jurk die ik zocht. Niet wit of rood. Niet the ingewikkeld en niet te groot. Weer terug op straat kwamen we de jongens tegen.
“Zo! Ik zie wel 4 jurken, maar Saskia heeft nog steeds geen jurk gevonden zo te zien?”ť Stelde Emmett vast.
“Hm… Nee, inderdaad. Jammer he? Ik kan echt geen mooie ingewikkelde jurk vinden.”ť Zei ik tegen hem met een strak gezicht. Ik zag dat Edward een en norme grijns kreeg, die had natuurlijk allang in mijn hoofd gezien dat ik al wel een jurk had. ‘Niets zeggen Edward!’schreeuwde ik in gedachte naar hem toe. Hij knikte en strok weer een normaal gezicht.
“En hoe staat het bij jullie? Allemaal al iets kunnen vinden?”ť Vroeg ik hun.
“Wij zijn al klaar.”ť Zei Royan. Ik lachde.
“Jullie wel hé?”ť Plaagde Jane hun. Ik liep naar Alec toe en gaf hem een zoen. Ik zag dat Brooke mijn voorbeeld volgde en Emmett zoende.
“Ik denk dat wij maar weer verder moeten gaan.”ť Zei Alice. Ik moest lachen.
“Ik denk dat we jullie straks wel weer zien. Want ik vrees dat wij moeten gaan voordat de elf veranderd in de duivel.”ť Zei ik schijnheilig.
“Erg slim idee, anders sta ik straks alleen voor het altaar, en dat was ik toch echt niet van plan.”ť Antwoorde Alec. Hij trok me naar hem toe en gaf me nog een zoen.
“Bye bye, schat.”ť Zei ik. We liepen door en gingen een schoenenwinkel binnen. We vonden allemaal geweldige schoenen. Daarna plunderde we een sierradenwinkel, eeen tassenwinkel en een make-up winkel. Het was al 12 uur toen we daar allemaal mee klaar waren en liepen snel naar de lunchroom.
“he, he. Daar hebben we de dames ook eindelijk.”ť Plaagde Edward ons. Ik ging snel naast Alec zitten en bestelde een muffin en een kop koffie. Weer keken ze me raar aan, maar dit keer besteedde ik er geen aandacht aan.
“Ik denk dat we wel klaar zijn voor vandaag. Ik vind die 10 tassen en 4 jurken wel weer meer dan genoeg voor 1 dag.”ť Zei ik plagend.
“OW! Echt niet! We zijn echt nog niet klaar hoor!”ťAntwoorde Alice. Ik kreunde. Ik had het echt gehad. Alice was echt onverbiddelijk.
“Alice?”ť Vroeg ik haar, op mijn alleliefst.
“Ja?”ť Alice keek mij verontrustend aan.
“Als ik jouw mijn huwelijksreis spullen laat kopen hé? Zijn we dan nnu wel klaar?”ť Probeerde ik.
“Leuk geprobeerd. Nee, het is maar 1 klein dingetje dat we nog moeten doen.”ť Antwoord Alice. “maar mag ik nog steeds je spullen pakken?”ť Ging ze verder.
“Je doet maar.”ť Zuchtte ik. Ik vond het wel best.
“dankje!”ť Zei Alice vrolijk.
“Zullen we dan maar verder gaan?”ť Stelde Jane voor.
“Hmm… wacht eerst heb ik nog even een idee.”ť Zei ik grijnsend. Edward zag het in mijn hoofd en begon te lachen.
“Geweldig! Ik doe mee!”ť Zei hij. Daarna staarde Alice even in de toekomst en kreeg ook al zo’n grijns op haar gezicht.
“I’m inn too!”ť Zei ze. De rest keek ons niet begrijpend aan.
“Wij gaan morgen met zijn alle…… Paintballen!”ť Riep ik enthousiast. Het idee werd door iedereen goed ontvangen en Alice belde snel naar huis. Daar zou ook iedereen mee gaan.
“Jongens, als jullie daar nou eens alles voor regelen…”ť Stelde Brooke voor. “Dan gaan wij verder met shoppen.”ť


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.