Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Secrets » Hoofdstuk 3

Secrets

6 dec 2009 - 20:01

706

1

237



Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 3

Toen ik wakker werd, bleek het al middag te zijn. Hyper sprong ik op en neer. Ik hoopte echt zo dat mijn ouders hem aardig zouden vinden.
"Laura, wakker worden, we gaan zo winkelen!" klonk er onder aan de trap.
"Ik kom eraan!" gilde ik terug. Niet snel daarna stormde ik als een kudde wilde olifanten de trap af waardoor er een donkergekleurde eikenhouten tafeltje om viel.
"Verdorie, Laura!" riep mijn zus nep boos. Aan haar gezicht te zien was ze iets heel leuks van plan, dus deed ik braaf mijn schoenen aan.
"Sorry, Kathy," grijnsde ik plagend terug. Een half uur later zaten we dan toch eindelijk in de auto rijden. Het was gelukkig niet zo ver rijden, maar Kathy wou toch perse met de auto.
"Raad eens wat ik heb?" vroeg Kathy spottend toen we uit de auto waren gestapt en we deze op slot hadden gedaan. Vragend keek ik mijn grote zus aan.
"Papa's creditcard!" gilde te opgetogen.
"Mag dat wel?" vroeg ik ietwat wantrouwend, af en toe deed Kathy dingen waar mijn vader het totaal niet mee eens was, en ik wou daar niet bij betrokken raken.
"Nee, maar je weet hoe hij is, geld zat," glimlachte Kathy. "Kom."
We liepen een leuke winkel in en ik liep meteen naar een heel mooi zwart jurke. Het jurkje had geen schouderbandjes en kwam tot net boven de knieën. Om het middel zat een mooie donkere strik. Overal waren vormen van bloemen in de delen van de jurk te vinden. Waar de borsten moesten zitten, waren hele mooie zwarte rozen te vinden.
"Wauw," zuchtte ik dromerig. Kathy kwam achter me staan en langzaam viel haar mond sprakeloos open.
"Ga hem passen," fluisterde ze.
"Nee, waar zou ik hem in godsnaam voor aan moeten doen?" vroeg ik zacht, nog steeds de jurk bewonderend.
"Over twee dagen is er een groot kerstgala en jij gaat daar heen," zei Kathy waarschuwend. Ik zuchtte. "Pas hem."
Langzaam begon ik me om te kleden en toen ik eenmaal het kleedhokje uit kwam draaide ik trots een rondje.
"Super," deelde Kathy mee. Blij begon ik me weer om te kleden en sloeg ik de jurk over mijn arm.
"En nu?" vroeg ik.
"Ik heb vorige week al met Richard gewinkeld," vertelde Kathy dromerig. Richard was Kathy's vriend, ik mocht hem echt niet, maar als hij lief voor haar was, was ik blij voor haar. Daarom deed ik ook altijd aardig tegen hem, en hij ook tegen mij.
"Kom," riep Kathy enthousiast. Vier uur later zaten Kathy en ik in de overvolle auto. Het was een wonder dat we er zelf nog in pasten en ik bedankte god dat we niet zo lang in de auto hoefden te zitten. Na nog geen tien minuten sprong ik de auto uit en liepen zowel ik als Kathy met onze handen vol tassen de trap op naar mijn slaapkamer.
"Na het eten ga ik je heel mooi opmaken," riep Kathy zo hard door het huis heen dat Jacob het bijna zou kunnen horen.

Ik spuugde de resten tandpasta in de wasbak.
"Laura, je moet opschieten, anders ben je nooit op tijd klaar!" gilde Kathy. Ik snelde naar mijn slaapkamer en zag dat mijn grote zus met een topje en spijkerbroek in de armen ongeduldig stond te stampen. In record tijd kleedde ik me aan en zat ik verwachtingsvol op een stoel voor de spiegel. meteen werd ik bewerkt. Ik kreeg eerst een beetje foundation, twee zwarte lijnen oogpotlood, eyeliner net boven mijn wimpers en een hele lichte groen gekleurde oogschaduw met een klein beetje glitters er in. Mijn mond zakte open.
"Wauw," was het enige wat ik uit mijn mond kon laten komen. Nu zette ze hele lichtroze lipliner op de lijnen van mijn lippen, zonder mijn lippiercing aan te raken. De binnenkant kleurde ze met dezelfde kleur lipgloss. Toen ik wou opstaan duwde ze me terug en begon mijn haar op te steken.
"Kat, dat is veel te overdreven, ik kan niks meer laten zien op het kerstgala!" piepte ik verslagen, kijkend naar mijn spiegelbeeld.
"Nee joh, dan wordt je nog veel mooier," Glimlachte ze. Ik zuchtte verslagen.
"Mag ik wel mijn eigen schoenen aan doen vandaag?" vroeg ik.
"Ja, nog net," zei ze lachend. Ik trok mijn schoenen aan en net op dat moment ging de bel.


Reacties:


missxangel
missxangel zei op 9 dec 2009 - 23:20:
Leuk, heel leuk. Ik wil snel meer!!
Ik zie hier en daar spellingsfoutjes enzo, zou ik die misschien verbeterd naar je toe mogen sturen?