Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Amazing Masters » Hoofdstuk 1: Ter Land, Ter Zee en in de Lucht (Deel 2)

Amazing Masters

12 dec 2009 - 16:31

1830

0

182



Hoofdstuk 1: Ter Land, Ter Zee en in de Lucht (Deel 2)

hier is deel 2 van het eerste hoofdstuk.

‘Ga jullie gang,’ zegt Smith even later. Adam heeft uiteindelijk de pokéballen van Natasha gepakt en ze in de zak gekwakt. Daarna waren ze vrij om te gaan en staan waar ze wouden.
Als een stelletje dronken kippen hollen de meeste kandidaten het prachtige huis binnen. Behalve een paar jongens.
Secret, Oas en Florian slenteren rustig het huis binnen.
‘Nou, wat een heisa,’ mompelt Florian, ‘ik vindt het nergens voor nodig.’
Daar zijn Secret en Oas het mee eens.
‘Het huis is mooi,’ vind Secret, ‘maar dat is het dan ook. Kom op, nog nooit een villa gezien ofzo?’
Daar lijkt het inderdaad op. Ondanks dat de overige kandidaten zich op de bovenverdieping bevinden en de drie jongens beneden, kunnen ze het gekrijs en gejoel makkelijk horen.
Ann en Kyra komen met ingehaakte armen langs gerent.
‘Ze hebben een jacuzzi!’ krijsen de twee meisjes helemaal door het dolle heen.
‘En een zwembad!’ roept Belle-Fleur die door een achterdeur langs komt rennen. Oas kijkt haar even vuil aan en snuift dan even.
‘Jammer dat je Lapras het alleen niet kan meemaken hé?’
Je kan zien dat de onderlip van Belle-Fleur trilt. Ze doet haar mond open, maar weet niets te zeggen en hem daarna vervolgens maar weer dicht.
Het volgende moment rent ze op haar blauwe laklaarsjes weg.
Kyra kijkt even naar Oas, met een haast gekwetste blik.
‘Dat was niet erg aardig, Oas,’ zegt ze verbitterd. De jongen haalt zijn schouders op en de drie jongens lopen verder. Ze zijn hier alle drie niet om vrienden te maken, dat is zo ondertussen wel duidelijk geworden.

Ishanti - Gele Tribe.
‘Ik sliep met Natasha op een kamer. Ze is best wel een aardige meid hoor, daar niet van. Maar ze bleef maar doorzaniken over Nidorina. En Ludicolo. En oh, Combusken! Die was ik bijna vergeten! Hoe mooi zijn Vlammenwerper wel niet is, en hoe krachtig zijn andere stomme aanvallen. Ik mis mijn schatjes ook, maar loop dat niet 24 uur per dag te verkondigen. En dat gekwek van haar steeds tussendoor hielp ook niet echt mee.’

De dag gaat verder tamelijk rustig voorbij. Op Myra na duiken alle meisjes het zwembad in. Onder de jongens bestaan gelijk al verschillende groepjes. Cedric, Ocean, Jazz en Adam spelen met z’n vieren een potje beachvolleybal. Ondertussen hebben Secret, Florian en Oas zich teruggetrokken in de gigantische woonkamer. Daar was het eerst een drukte van belang,omdat iedereen belangstelling had voor wat er op een kast stond. Op de bewuste kast stonden namelijk 16 pokéballen die open stonden. Alle 16 ballen gaven een projectie van een kandidaat weer.
‘Ik vertrouw die drie niet,’ zegt Vich tegen Myra. De twee lopen langs, op weg naar de keuken. De twee zijn aangesteld om vandaag te koken.
‘Secret zit wel in ons team hé,’ zegt Myra en zet haar koptelefoon uit. Zonder muziek kan ze eigenlijk niet leven, maar voor even kan ze het wel aan, zo zonder die dreunen.
‘Dat is waar,’ zegt Vich en is even in gedachtes verzonken, ‘nou ja, laten we het nog maar even aankijken. Wat zullen we maken?’
Myra doet de koelkast open. Er ligt ongelofelijk veel voedsel in en er staan ook blikjes bier en andere frisdrank.
‘Nasi?’
Vich knikt gretig, dat vindt hij ongelofelijk lekker.
‘Nasi dan maar,’ glimlacht Myra.

Een klein half uurtje later zit iedereen aan tafel. Ook de personen die eigenlijk geen trek hadden of geen zin zijn overgehaald. Nu geniet iedereen van een overheerlijke Nasi met salade.
‘Wanneer zal de eerste opdracht beginnen?’ vraagt Chantel aan Ello, die tegenover haar zit. Ello eet haar mond leeg en zegt dan:
‘Ik weet het niet. Waarschijnlijk binnenkort. Maar niet te snel denk ik.’ Ze is even stil en schept een nieuwe schep Nasi op.
‘Ik hoop in elk geval sowieso niet dat ik eruit ga. Ben je eindelijk in dit huis, moet je d’r al weer huis.’
Ook Chantel rilt bij de gedachtes.
‘Mag ik misschien de saus?’ roept Jazz vanaf de andere kant van de tafel. Belle-Fleur knikt en pakt de sausfles. Vervolgens gooit ze hem door de lucht naar Jazz. Alleen in de lucht springt de fles open en als Jazz hem vangt, spuit er een hele lading dressing in zijn gezicht.
Een luid gelach steekt op en Jazz kan er zelf ook wel om lachen.
‘Ik ga me even opfrissen,’ zegt de jongen met een brede glimlach op zijn gezicht en hij staat op. Bij de wc’s hoort hij een brakend geluid. Is er iemand aan het kotsen? Jazz’s ogen worden groot. Nu al ziek zijn… het lijkt hem echt vreselijk erg.
De deur gaat open en Ishanti kijkt hem met grote ogen aan. Jazz kan zien dat ze heeft gehuild.
‘Gaat het?’ vraagt hij bezorgd. Ishanti knikt afwezig en haast zich dan weer naar de eettafel. Met een vreemd gevoel in zijn maag draait Jazz de kraan open.
Hier klopt iets niet.

‘Ik ga slapen hoor.’ Kyra staat ook op, net als Secret.
‘Welterusten!’ roepen de overgebleven drie kandidaten die nog in de woonkamer op de banken en in de stoelen hangen. Het is al behoorlijk laat. De documentaire over wilde Tauros is net afgelopen.
‘Zullen we nog wat kijken?’ vraagt Adam aan Ocean, die de afstandbediening in zijn handen heeft. Ocean haalt zijn schouders op, hij vindt het best.
Binnen één stap is Adam al bij de gigantische kast met daarin allemaal dvd’s.
‘Welke kijken we?’ vraagt hij en houdt er een paar omhoog.
‘Doe die maar,’ zegt Belle-Fleur en wijst naar zijn rechterhand. Eigenlijk is ze al behoorlijk moe, maar als ze gaat slapen weet ze toch dat ze alleen maar aan Lapras kan denken. Een Horror film houdt haar wel even wakker.
Dan schiet plots de tv op een andere zender.

Een duik, gespring en een vlucht, we gaan ter Land ter Zee en door de Lucht.
Sta morgen om 12 uur klaar kandidaten.


‘Dat moeten de andere weten,’ vindt Ocean.
‘We vertellen het ze morgen wel,’ vindt Belle-Fleur. Ze staat op. Ze kan beter nu ook gaan slapen, ondanks dat ze misschien aan haar lieve Lapras denkt. Anders is ze morgen helemaal niet uitgerust voor de proef.
‘Geen Horror meer doen dan?’ zegt Adam een beetje teleurgesteld en legt de film weer in de kast. Ocean schudt zijn hoofd.
‘Ik ga ook slapen maat,’ zegt hij. Adam knikt en de jongens doen alle lampen uit.
‘Welterusten,’ zegt Adam, ‘en succes morgen.’
Ocean glimlacht en steekt even zijn hand op. Dan verdwijnen ze elk via een andere trap naar hun slaapvertrek.

Het is twee minuten voor twaalf en Florian sluit de deur van Het Huis achter zich. Hij heeft heerlijk geslapen, maar de jongen is één van de weinige. Veel hebben slecht gedroomd, konden niet slapen of zijn laat naar bed gegaan.

Kyra - Rode Tribe
‘Ik was redelijk laat naar bed gegaan, maar toch heb ik erg goed geslapen. Daar was ik blij om. Natuurlijk was ik ook zenuwachtig, maar die andere… sommige leken echt gewoon op wandelende lijken, met die wallen en vertrokken gezichten. Man, man, man! Het gaat hier vooral om de lol, heb ik mezelf voorgenomen. Dus wat er ook gebeurt, ik blijf lachen! Behalve als er dingen gebeuren die ik niet tegen kan. Of ruzie, of geroddel. Dí¡n gaan ze toch écht even de andere Kyra meemaken!’

De twee limousines staan er weer en ditmaal verspreiden de kandidaten zich gemengd over de auto’s. Zo komen er van elk team in elke limousine een paar leden.
‘Ik ben zó zenuwachtig!’ piept Natasha, ‘ik kan haast niet wachten om Nidorina weer te zien. En Ludicolo. En Combusken, oh… het wordt zo leuk! En natuurlijk die proef ook, ik, oooh!’
Ishanti rolt met haar ogen. Daar gaan ze weer hoor. Nou, voor nu heeft ze even andere zaken aan haar hoofd. Ze moeten de eerste proef sowieso winnen. Daar is geen twijfel over mogelijk. De auto’s komen in beweging. De kandidaten laten voor nu Het Huis achter zich en vertrekken naar een nog onbekende locatie…

Een klein kwartiertje later stopt de limousine. De kandidaten springen uit de auto en de wagens rijden weer weg.
‘We zijn op het strand!’ roept Chantel, ‘wat prachtig is het hier!’
Oas snuift even.
‘Het stinkt hier,’ gromt hij. Cedric probeert zich in te houden, wat nog maar net gaat. Wat een sukkel is die gast. Hij heeft echt zin om hem hier, nu, een keiharde klap voor z’n bek te geven. Maar Cedric weet zich in te houden.
Smith komt tevoorschijn met een brede glimlach op z’n gezicht.
‘Lekker geslapen kandidaten?’ vraagt hij. Er klinkt een zacht gemompel. Smith heeft een soort donkergroene kast in zijn handen. Elke kandidaat is verbaasd over wat het ding precies is.
Maar voor het zover is, legt Smith eerst de proef uit.
‘Kandidaten,’ zegt hij en wijst naar het water, ‘daar zien jullie vier platforms liggen, toch?’
De kandidaten knikken.
‘Aan het begin van de proef beginnen voor elk team één kandidaat en één pokémon met het maken van een toren, om zo de sleutel te bemachtigen die boven op de totempaal ligt. De totempaal staat op het platform.’
Tot zover begrijpen de kandidaten het: één kandidaat plus één pokémon moeten samen een toren vormen om zo de sleutel te bemachtigen.
‘Vervolgens moet een waterpokémon de sleutel zo snel mogelijk naar het land brengen. Daar staat een kandidaat, die een parcours moet doorlopen. Als dat is voltooit, wordt de sleutel overgedragen aan een vliegpokémon. Die vliegt naar het í¡ndere platform, dat twee keer zo ver ligt.’
De kandidaten laten de informatie even door zich doordringen en kijken naar het water. Inderdaad, in de verte ligt nog een platform.
‘Daar wordt de sleutel overgedragen aan nog een kandidaat. Die kandidaat moet een kooi open proberen te maken, waar een andere pokémon inzit. De Tribe die als laatste de kooi opent, daarvan nemen we helaas deze aflevering al afscheid van één van hun leden.’
De kandidaten knikken. Drie personen, vier pokémon. Dan moeten er dus per Tribe één kandidaat niet meedoen, en heel veel pokémon.
‘Overleg nu eerst per team welke kandidaat er niet meedoet,’ zegt Smith. ‘Twee minuten de tijd.’

De kandidaten steken hun koppen bij elkaar. Bij haast elke stam gaat het overleggen vrij gauw en zelfs Oas houdt voor één keer even z’n mond.
Myra, Natasha, Cedric en Ann doen niet mee.
‘Dan nu het volgende,’ zegt Smith en zet de groene kast neer, ‘hier komen de pokémon uit. Allereerst de Gele Tribe.’
Hij drukt op een knopje en trekt aan een hendel. Vervolgens rollen er vier pokéballs uit.
‘Ampharados, Donphan, Remoraid en Charizard,’ zegt Smith.
De ogen van Ishanti, Adam en Jazz worden groot: dat zijn hun pokémon. Adam en Jazz weten zich te beheersen, maar Ishanti laat haar tranen de vrije loop. Net als Natasha. Die beseft dat - omdat ze niet meedoet - haar pokémon sowieso ook zijn uitgeschakeld deze ronde.
‘De Blauwe Tribe,’ gaat Smith verder en weer vallen er vier ballen uit de automaat.
‘Lapras, Medicham en Pichu,’ zegt Smith. ‘Aangezien Team Blauw geen enkele vliegpokémon bezit, zal de sleutel na drie minuten automatisch worden geteleporteerd naar de volgende kandidaat. Drie minuten is de gemiddelde afstand die de gemiddelde vliegpokémon doet over deze afstand.’
Hij gaat door naar de Grijze stam. Quagsire, Pidgeot, Loudred en Tangela komen tevoorschijn.
Voor de Rode Tribe zijn dat Crobat, Walrein, Camerupt en Vulpix.
‘Let the Games Begin!’ roept Smith en de kandidaten bereiden zich voor.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.