Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Amazing Masters » Hoofdstuk 2: Myra VS Secret (deel 1)

Amazing Masters

12 dec 2009 - 16:30

2044

0

167



Hoofdstuk 2: Myra VS Secret (deel 1)

[B]Vorige keer in Amazing Masters[/B] [I]Na aankomst op het eiland werden de deelnemers verteld dat ze waren onderverdeeld in vier Tribes; de Gele, Blauwe, Grijze en Rode Tribe. Oas uit de Blauwe Tribe maakte zich gelijk ongeliefd bij Cedric, waardoor de eerste kleine ruzie al een feit was voordat we al waren begonnen. De deelnemers werden per limousine naar 'Het Huis' vervoerd. Een prachtige villa, met alles erop en eraan. Er was echter niet lang de tijd om er van te genieten want de volgende ochtend stond de eerste opdracht al voor de deur. Het was de bedoeling dat er bij elke Tribe drie personen de proef ondergingen samen met vier pokemon waarbij het land, de zee en de lucht overwonnen moesten worden. De Blauwe Tribe start snel, maakt verder geen grote fouten en houdt het tempo hoog. Dit zorgt ervoor dat de Blauwe Tribe de eerste opdracht wint. De Gele Tribe eindigt door een klein schoonheidsfoutje op de tweede plek. Het is nog lang spannend tussen de Rode en de Grijze Tribe. Maar uiteindelijk moet de Grijze Tribe toch zijn meerdere erkennen in de Rode en eindigen op de laatste plek. Dit betekende dat er één kandidaat van de Grijze Tribe zijn spullen moet pakken en nu al afscheid moet nemen van 'Het Huis' en het eiland. Na een pauze van drie dagen stond de nominatie op het programma. Elke stam moest de vier leden van de Grijze stam nummers geven van nul tot drie. Hoe hoger hoe slechter. Myra en Secret waren degene die opgeteld het hoogste hadden en moesten het direct uitvechten in de historische arena. Wie zal er overwinnen en in de race blijven?...[/I]

Episode 02: Myra VS Secret

Er volgt een stilte. De meeste kandidaten kijken naar de twee die de strijd met elkaar aan moeten gaan. Op Secret zijn gezicht staat een vastberaden blik, hij is er van overtuigd dat hij dit gevecht gaat winnen. Myra kijkt strak terug, maar je ziet aan haar dat ze zich van binnen niet zo voelt. Ze is zenuwachtig en niet zeker van zichzelf. Smith staat op uit zijn stoel en schraapt zijn keel, alle zestien kandidaten richten nu de aandacht op hem.

'Zouden alle kandidaten behalve Myra en Secret zich naar de tribunes willen begeven.' De meeste kandidaten - onder andere Oas en Florian - zoeken direct een plaatsje op de tribune, maar enkele kandidaten wensen Myra en Secret nog vlug succes.
'Myra en Secret lopen jullie mee.' Ze knikken en lopen achter Smith aan. Ze stoppen op de middencirkel van het strijdveld. Smith kijkt ze allebei aan.
'Jullie twee zullen strijden om hier op het eiland te blijven. Degene die verliest neemt zijn bagage mee en wordt per limousine naar de haven gebracht en verlaat per boot dit eiland. Duidelijk?' Beiden geven een knikje.
'Oké, dan moeten we nu nog beslissen wat voor gevecht het gaat worden. Kijk allebei even naar het grote scherm achter jullie. Daar zal de computer willekeurig kiezen wie die keuze mag maken.'
Myra en Secret draaien zich beiden om en kijken naar het scherm. Daar verschijnt een ronde plaat in beeld, die verdeeld is in zes vlakken. Drie groene en drie rode, op de groene vakjes staan een foto van Secret. Op de rode een foto van Myra. De vakjes lichten één voor één op. Het gaat steeds sneller tot dat je een geluidje hoort. Op de hele cirkel brand alleen nog een rood vak. Myra draait zich met een kleine grijns om.
'Myra mag dus beslissen.' zegt Smith. 'Dus wat wordt het? Een enkelgevecht of een dubbelgevecht?'
Myra hoeft niet lang na te denken. 'Een enkelgevecht.' zegt ze resoluut. Smith knikt en kijkt naar Secret. Die kijkt vastberaden terug.
'Het wordt dus een enkelgevecht. Ik fungeer als scheidsrechter. Geef elkaar een hand en neem plaats aan één kant van het veld.'

Myra steekt als eerste haar hand uit. Secret doet liever niet aan deze vriendelijke formaliteiten en kijkt Smith aan met blik van 'moet dit nou echt'. Als Smith knikt werpt Secret hem een vuile blik toe en schudt de uitgestoken hand van Myra. Hij knijpt hard in haar hand en grijnst naar haar. Die doet alsof er niks aan de hand is en kijkt strak terug. Beiden draaien zich om en stappen naar de vakken aan de weerskanten van het veld. Smith is ook naar de plek toegelopen waar de scheidsrechter altijd staat.
'In dit enkelgevecht wordt er maar gebruik gemaakt van één pokémon.' zegt hij. Myra schrikt, ze had gedacht dat ze minstens twee pokémon mocht gebruiken. Secret lacht als hij het geschrokken gezicht van Myra ziet, dit wordt een makkie, denkt hij.
Smith vervolgt: 'Omdat Myra heeft gekozen wat voor gevecht het wordt, mag Secret beginnen met aanvallen.' Secret's grijns wordt nog breder. 'Jullie kiezen nu welke pokémon je gebruikt en je houdt de pokéball voor je in je hand.'
Secret's hand schiet gelijk naar zijn pokéballs en hij weet gelijk welke die pakken moet. Myra daarentegen staat lang te twijfelen en staat met twee pokéballs in haar handen. Smith schraapt zijn keel.
'Je moet nu een keuze maken, anders verlies je het duel.'
Myra zucht en stopt uiteindelijk de pokéball in haar linkerhand terug. 'Trainers klaar?' zegt Smith. 'Let the fight begin!'

Myra - Grijze Tribe
Wat is die Secret ook een etter. Hij kneep zowat mijn hele hand fijn. Maar ik heb er mooi niks van laten merken. Ik twijfelde zo lang met kiezen omdat ik had verwacht dat ik minstens twee pokémon mocht kiezen en ik echt niet wist welke van de twee ik nou moest kiezen. Nidoqueen of toch Swellow?

'Kom er maar uit, Aggron.' zegt Secret rustig, alsof het hem weinig kan schelen.
'Ik kies jouw! Nidoqueen!' roept Myra hard, om haar onzekerheid en zenuwen te verbergen. Secret steekt van wal.
'Aggron doe je Metalen Klauw.' Aggron komt met grote passen op Nidoqueen af terwijl zijn nagels een zilveren gloed krijgen en een flink aantal centimeters groeien.
'Ontwijk en doe Dubbelschop!' schreeuwt Myra snel. Nidoqueen wacht tot Aggron dichtbij genoeg is en ontwijkt dan de Metalen Klauw. Aggron schiet door en Nidoqueen staat nu achter hem. De staal soort pokémon wil zich nog omdraaien maar het is te laat en hij wordt hard geraakt door de Dubbelschop van Nidoqueen en valt voorover op het strijdveld.

Er wordt gejuicht door vele kandidaten. Myra kijkt kort even naar de tribune, ze voelt dat haar zelfvertrouwen een beetje groeit.
'Sta op, Aggron!' gromt Secret. 'Doe je Haal Neer!'
Aggron staat op, draait zich om en komt weer met een noodgang op Nidoqueen af.
'Ontwijk hem nogmaals, Nidoqueen' reageert Myra. 'En doe dan ook je Haal Neer.'
Hetzelfde voorval als net gebeurt weer. Nidoqueen wacht af tot Aggron dichtbij genoeg is en ontwijkt de aanval. Vervolgens wordt Aggron voor de tweede keer hard geraakt in de rug, ditmaal door een Haal Neer.
Er wordt weer gejuicht op de tribune. Weer werpt Myra een blik naar de tribune, ze ziet vol genoegen dat Oas en Florian er een beetje bijhangen en verbaast met opgetrokken wenkbrauwen toekijken.
Net goed, denkt ze. Ik zal dat groepje van drie is terugbrengen naar twee. Weer voelt Myra dat haar zelfvertrouwen groeit.
Inmiddels staat Aggron weer. 'Aggron doe weer je Haal Neer!' zegt Secret.
'Alweer.' wordt er gefluisterd op de tribune. 'Zal hij niet eens voor een andere aanpak kiezen.'
Aggron stampt voor de derde keer op Nidoqueen af.

'Nidoqueen ontwijk hem gewoon weer en doe je Lijfstraf.' zegt Myra doodleuk en ze begint er plezier in te krijgen. Als het zo door gaat is het snel afgelopen, denkt ze.
'Dat dacht ik al' fluistert Secret. 'Nu heb ik je.'
Als Aggron nog een paar meter is verwijdert van Nidoqueen schreeuwt hij: ' Aggron vertraag je pas een klein beetje!'
Hierdoor ontwijkt Nidoqueen de aanval nog makkelijker en Aggron schiet door, alleen nu minder ver en Nidoqueen staat daardoor nog dichter op Aggron.
'Aggron, doe nu je ijzerstaart!'
Een zilveren flits van een staart en een zwiepent geluid en Nidoqueen vliegt een paar meter naar achter en valt op haar rug. Er wordt gekreunt op de tribune, maar Oas en Florian gaan verzitten en kijken hoopvol weer naar het strijdveld.
'Aggron, Kopstoot snel!' zegt Secret. Aggron gromt en stormt met grote snelheid op Nidoqueen af.
'Nidoqueen sta snel op en doe je Aardbeving' zegt Myra in paniek. Want ook zij ziet dat Nidoqueen veel schade heeft gekregen door de slimme aanval van Secret. Nidoqueen staat met veel pijn op en doet toch haar Aardbeving.
'Spring op en doe je Lijfstraf!' roept Secret snel. Doordat Aggron door de lucht zeilt mist de Aardbeving zijn doel. Nidoqueen verwacht deze snelle verandering van strategie niet en krijgt de volle laag van de Lijfstraf. Er komt een kleine stofwolk op en als Aggron van Nidoqueen afstapt is er duidelijk wie er gewonnen heeft.

Ocean - Blauwe Tribe
Ik mag Secret niet, maar wat waren dat twee geweldige tactische aanvallen. Hij liet Aggron met zin vertragen zodat Aggron dichter bij Nidoqueen in de buurt kwam en omdat hij stil stond kon hij snel reageren met zijn staart. Doordat Nidoqueen ook dichter bij stond werd de klap natuurlijk nog harder en de schade groter. En om dan eerst veel snelheid te maken, waardoor de impact van de Lijfstraf groter werd, en vervolgens zijn Aggron op te laten springen, waardoor de kracht van de Lijfstraf nog groter werd en tegelijkertijd de Aardbeving zijn doel miste, was ook briljant bedacht.

'Nidoqueen is bewusteloos en kan niet meer verder vechten. Secret is de winnaar!' zegt Smith en hij wijst naar de kant van Secret. Myra zakt op haar knieën en doet haar handen voor haar gezicht. Ze begint te snikken en roept haar Nidoqueen terug. Er volgt een rode straal en ook Aggron wordt in zijn pokéball gezogen.
'Mag ik een applaus voor de winnaar.' zegt Smith. Er wordt geklapt, maar niet van harte. De meeste klappen omdat Smith erom vraagt en klappen eigenlijk tegen hun wil in. Oas en Florian klappen het hardst en fluiten op hun vingers.
'Kandidaten op de tribune, kom naar beneden. We verlaten de arena.'
Als iedereen voor de arena staat wordt er afscheid genomen van een snikkende Myra. Alleen Florian, Oas en Secret houden zich afgezonderd van de rest. Als er een limousine komt aanrijden en voor de groep stopt, is het even stil. Smith verbreekt de stilte.
'Myra bedankt voor je inzet, maar hier eindigt het avontuur voor jou. Stap in de limousine, die zal je naar de boot brengen. Je vrienden en familie wachten je bij aankomst aan het vaste land op. Wil je nog wat zeggen voordat je vertrekt?'
Myra knikt, haalt diep adem en ademt rustig uit.
'Ik wil..' begint ze hakkelend, 'iedereen bedanken. Ik.. vond het... een leuke ervaring.' Ondertussen wordt haar bagage in de kofferbak gedaan en loopt Smith naar de lange auto toe. Myra richt zich nu tot Secret.
'Secret je hebt terecht gewonnen en ik wens je succes.'
De jongen zegt niks en knikt alleen maar. Myra draait zich om en loopt naar de limo, waar Smith al staat te wachten bij het geopende portier. Ze stapt in en Smith slaat de deur dicht. De prachtige lange auto begint te rijden en verwijdert zich steeds verder van de kandidaten die wel door zijn. Smith went zich tot de vijftien man voor hem. 'Oké, de eerste kandidaat is afgevallen. Secret gefeliciteerd met je overwinning. Nu worden jullie weer na de villa gebracht en horen jullie vanavond om 20.00 via de televisie wat de volgende opdracht wordt en wanneer die plaats vindt.'
Er kwamen weer twee limousines aan rijden. De kandidaten verspreiden zich over de twee limousines en ze rijden weg. Als ze aankomen in de villa en ze de woonkamer instappen zien ze dat de pokéball met de projectie van Myra verdwenen is van de kast.

Ann - Rode Tribe
Jammer dat Myra eruit ligt. Maarja, Secret herstelde zich ook wel erg goed met zijn twee slim bedachte aanvallen. Ik kijk al uit naar de volgende opdracht en ga vanaf nu al helemaal voor de volle 120%, ik wil namelijk niet net als Myra zo'n spannend gevecht meemaken. Ik zou dan veel te zenuwachtig wezen, vooral tegen zo'n intimiderende kwal als Secret.

Op dat zelfde moment komt Myra aan bij de boot. De chauffeur haalt haar bagage uit de kofferbak en zet het voor haar neer.
'Wacht even, mevrouw.' zegt hij en hij loopt terug naar de kofferbak. De chauffeur komt terug met een pakje in zijn handen.
'Alstublieft mevrouw.' zegt de chauffeur vriendelijk en hij overhandigt het pakje.
'Wat is het?'
'Daar moet u toch echt zelf achter komen mevrouw.' antwoordt hij. 'Prettige reis.'
En met die woorden stapt hij weer de auto in en rijdt weg. Myra staat verbouwereerd met het pakje in haar handen. Ze besluit om het maar open te maken. Ze ratst het pakpapier eraf, haalt de deksel van de doos en ziet twee kleinere doosjes op de bodem. Een mooi zwart doosje en een wit doosje wat iets groter is. Ze zet de grote doos op de grond, haalt het zwarte doosje eruit, maakt het voorzichtig open en kijkt erin.
Het is een gouden pokeball! Ze pakt hem eruit en bekijkt hem goed. Het is de pokéball met haar eigen projectie ziet ze nu. Myra drukt op de knop in het midden van de pokéball. De bal springt open en inderdaad - er verschijnt een projectie van Myra.
In het witte doosje zit een Ultra ball en helemaal onderaan op de bodem ligt een witte envelop. Verbaast grijpt ze de brief en zonder op de omslag te kijken maakt ze de envelop open. Ze vouwt het papier open en leest de brief aandachtig door. Als ze het uit heeft, verschijnt er een brede grijns op haar gezicht.
Ze stopt alles zorgvuldig terug in de doos, raapt de doos op en stopt hem onder haar linker arm. En met onder haar linkerarm de doos en rechts haar bagage-trolly loopt ze richting de boot.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.