Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Cinema Bizarre » The Difference -Jack E. Strify- » 8. His breathing

The Difference -Jack E. Strify-

19 dec 2009 - 15:15

421

0

171



8. His breathing

De rest van de zondag bracht ik op de bank door. Warme kop chocolademelk, Lucas, de tv, een deken en een hele hoop koekjes. Dat had ik nodig. En ik genoot ervan.

"Nog een film?" Vroeg Lucas toen de aftiteling begon. Ik lachte. "Ik vind het best!" Lucas grinnikte en ging nog een film halen. Hij was net weg toen de huistelefoon ging. Ik stond op en pakte de hoorn.
"..." Ik hoorde niks. Alleen een ademhaling.
"Hallo?" Zei ik verward.
"..." Een diepe zucht en toen werd er opgehangen. Ik legde de hoorn weer neer. Ik was verward. Lucas kwam weer binnen en zag mijn blik. "Wat is er?" Vroeg hij terwijl hij naar de tv liep. "Ik denk dat Strify net belde.." Mompelde ik terwijl ik weer op de bank plofte en de deken strakker om me heen sloeg. Lucas draaide zich om. "Je denkt?" Vroeg hij met opgetrokken wenkbrauw. Ik knikte. "Leg uit.." Zei Lucas heel langzaam. "Nou, het klonk zo bekent. En ik ken niemand anders die me zou bellen en niks durven te zeggen. Zeker niet met die ademhaling." Ratelde ik. Lucas grinnikte. "Kalmeer. Adem diep in, en adem uit." Zei hij en hij ademde diep in en uit. Ik deed hem na en kalmeerde weer wat. Lucas kwam weer naast me op de bank zitten. "Het zou heel goed Strify kunnen zijn. Ik bedoel.. Hoe hij naar je keek vanochtend! Hij is in ieder geval geïnteresseerd in je, dat is zeker." Zei Lucas. Toen hij dat zei verdween er een glimlach op mijn gezicht. Maar die verdween snel weer. "Ja, maar ik ben de enige die zo debiel gaat doen en gelijk tot over zijn oren verliefd is." Zuchtte ik. Lucas schudde zijn hoofd. "Jawel! Kom op, ik ben geobsedeerd!" Riep ik uit en ik gooide mijn armen in de lucht. Lucas schudde alweer zijn hoofd. "Dat kan wel zo zijn, maar hij vind je ook leuk. En hij vertrouwt je. Anders had hij je nooit al die dingen verteld op jullie date. En als hij je zo snel vertrouwt.. Nou.. Dat is gewoon een goed teken ja!" Vertelde Lucas mij. "Denk je?" Vroeg ik wanhopig, maar aarzelend. Lucas knikte resoluut. "Dat denk ik, en weet het."

Ik geloofde hem ergens wel. Lucas weet dat soort dingen altijd. Behalve als hij zelf verliefd is. En ik begin nu te begrijpen waarom. Liefde maakt niet alleen blind, maar ook doof, stom en verdoofd. Niks kwam juist bij mij binnen. Niks behalve de perfectie van Strify.
Strify..
Alles ging om hem..


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.