Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » A big familie with a lot of Secrets & Magic[Twilight, Charmed] » Chapter 39 & 40

A big familie with a lot of Secrets & Magic[Twilight, Charmed]

19 dec 2009 - 16:06

2020

1

325



Chapter 39 & 40

Chapter 39 - Brooke’s B-day
Saskia POV:

Ik voelde me nog steeds niet de oude. Ik probeerde te doen of er niets aan de hand was en dat lukte niet altijd. De aanval van Barbas was nu 2 weken geleden. Ik had 3 dagen in coma gelegen en daarna nog 2 dagen in bed gelegen. Daarna ben ik me maar weer gaan bemoeien met het dagelijks leven. We waren druk bezig om de verjaardag van Brooke te plannen. Die van haar zou nog veel groter worden dan die van mij. Ze zou me daar niet dankbaar voor zijn, maar ze verdiende het wel. Paige en Phoebe*ik zou ze nooit meer mama KUNNEN noemen* hadden een beschermingspreuk uitgesproken, en blijkbaar werkte die, want we had sinds Barbas geen demon of premie jager meer gezien. Morgen was Brooke jarig en vandaag gingen we bijna allemaal jagen. Alice, Jasper, Edward en Brooke bleven achter. Ik was samen met Alec, Stacey en Nick aan het jagen en de rest was samen aan het jagen. Het voelde goed om weer te jagen en ik voelde me eindelijk weer wat sterker. Het was eigenlijk best gezellig. Na een paar uurtjes en een stuk of 4 herten p.p. verder gingen we terug naar huis. Bij de rivier kwamen we de rest al te gemoet. Toen we het Grasveld bij het huis opliepen kwam Brooke stikkend van het lachen naar ons toe gerend en achter haar renden Edward en Jasper lachend. Wat had Brooke nu weer uit gespookt. Brooke rende rondjes om ons heen en Edward en Jasper volgde haar. Opeens bleef Edward staan en Brooke liep recht in zijn armen en Edward en Jasper gaven haar de kieteldood. Brooke moest huilen van het lachen.
“Edward, Jazz. Hou eens op straks stikt ze van het lachen!!”ť lachte Carlisle. Ze negeerde hem en gingen gewoon door. Ik moest ook lachen.
“NOU!! Laat tante Brooke los! Dat is niet lief stel Klootviolen!”ť riep Stacey opeens. Ik moest moeite doen om niet de slappe lach te krijgen. Brooke viel op de grond van het lachen. Edward en Jasper lieten haar verbaasd los en de rest keek ook een beetje verbaasd.
“Stace, dat mag je niet zeggen!”ť giechelde ik. Stacey liep naar Brooke toe en aaide haar soort van over haar hoofd.
“Maar ze luisterden niet naar opa!”ť roept Stacey verontwaardigd.
“Dank je dat je me hielp liefje. Maar je moeder heeft gelijk. Je mag niet schelden.”ť Zei Brooke en gaf haar een knuffel. Stacey keek een beetje beteuterd en liep naar Alec toe. Ik zakte op mijn hurken en knuffelde Stacey.
“Je lijkt op je moeder. Ik scheld hun ook altijd uit.”ť Zei ik lachend. Stacey begon te lachen.
“Omdat ze niet luisteren?”ť Vroeg ze lief. Alec begon langzaam echt te lachen.
“Tja, eigenlijk altijd. Dat is denk ik de slechtste eigenschap van mij.”ť Bekende ik haar terwijl ik me op mijn hoofd krabde. Alec moest nu echt lachen. Ik keek hem zogenaamd boos aan.
“Zeg, schat. Ik denk dat je maar is minder moet gaan schelden. Anders hebben we straks een kind dat ook alles vervloekt.”ť Zei hij lachend. Ik schud lachend mijn hoofd. Ondertussen was Brooke naast me komen staan. Ik keek verbaasd naar haar op.
“Je gaat naar huis?”ť Vroeg ik.
“Jep! En morgen gaan we feest vieren.”ť Zei ze vrolijk en gaf ons allemaal een knuffel. Emmett had Melody’s spullen al bij elkaar gepakt en samen rende ze weg. Alice en ik keken elkaar en knikten. Snel renden we het huis in en begon het te versieren. Stikkend van het lachen versierden we alles. Om 9 uur waren we klaar.
“Mama! Gaan we nog dansen? Ik wil je verslaan.”ť Zei Stacey vrolijk. Ik lachde.
“HO HO HO!”ť Riep Carlisle vanuit de keuken.
“Hello Santa!”ť Riep ik vrolijk.
“Grappig Sas. Ik wil Stacey nog even onderzoeken. Volgende week verhuizen we naar San fransisco en ik wil Stacey enigszins in de juiste klas inschijven.”ť Legde hij uit. Ik keek hem met open mond aan.
“Is het niet slimmer om Stacey thuis les te geven? Tot ze langzamer groeid?”ť Vroeg Alec.
“Kan ook. Erg slim. Dat ik er zelf niet aan gedacht heb.”ť Mompelde Carlisle. Royan kuchde.
“San Fransisco is hartstikke zonning! Hoe wil je daar nou leven zonder op te vallen!”ť Zei Royan verontwaardigd.
“He’s got a point”ť Zei Lidewij.
“Een spreuk of course! En ik weet al welke!”ť Riep ik vrolijk. “Gezellig! Were gonna move! Nou Carlisle, leef je uit.”ť Voegde ik eraan toe. Stacey rende de trap al op en Carlisle en ik volgde haar. Carlisle deed een paar dingen die ik voor geen meter snapte en was al snel klaar.
“7 jaar. Over anderhalf jaar is ze uit gegroeid.”ť Zei hij tevreden.
“Fijn! Dan gaan we nu dansen!”ť Riep ik vrolijk en ik rende voorop naar beneden toe en Stacey volgde me.
“Dancebattle! Zie jullie morgen doeg!”ť Riep ik in het voorbij gangd naar de rest. Alec en Nick volgden ons. Lachend kwamen we aan in de studio en Stacey en ik starte het liedje. Tot zekker 11 uur hebben we gespeeld, maar ik was nog altijd on verslaanbaar. Ik bracht Stacey naar bed en ging daarna lekker naast Alec liggen.
“Jagen doet goed hé?”ť Zei hij tevreden.
“Jeps!”ť Antwoorde ik vrolijk. De volgende ochtend werd ik vroeg wakker. Snel kleedde ik me aan en maakte daarna Stacey wakker en liet haar zichzelf omkleden. Nick had al koffie gezet en snel dronk ik een kop koffie op.
“Kom, laten we maar naar het grote huis gaan.”ť Zei ik hyper en rende alweer weg. Daar riep ik Piper op. Ze was echt super aardig en Lidewij huilde omdat ze nu eindelijk weerr bij haar moeder was. Royan steunde Lidewij goed en Piper keurde hem ook al goed. Een half uurtje later kwam Emmett met een geblinddoekte Brooke aan.
“Emmett, mag ik nou eindelijk eens kijken?”ť Vroeg Brooke ongeduldig. Ik wist dat ze dit haatte.
“Nou vooruit. Omdat jij het bent.”ť Lacht Emmett en haalt zijn handen weg.
“SURPRISE!!!!!”ť Riepen we allemaal tegelijk. Brooke’s mond viel open.
“Wauw!!”ť zei ze verbaast. Ik rende meteen naar haar toe.
“Gefeliciteerd!!!”ť gilde ik. Iedereen gaf haar een knuffel. Piper stelde zich netjes voor.
“Hallo, ik ben Piper. De moeder van Lidewij.”ť Had ze gezegd. Emmett gaf Brooke een sleutel. Ze keek alsof ze hem herkende, maar niet kon plaatsen.
“1329 Prescott Street?”ť vroeg Emmett twijfelend.
“THE MANOR!”ť gilde Brooke en gaf hem een zoen.
“Hey! Mijn eetlust!”ť Zei Edward klaagend.
“Alsof jij eet!”ť Zei Brooke lachend. Ik had hem meteen een knal tegen zijn hoofd verkocht. Van Leo, Phoebe, Paige en Piper kreeg ze een heleboel heksenspullen. Van Carlisle en Esmée kreeg ze een ketting en armband met het familiewapen erop. Van Jazz en Alice kreeg ze een elektrische gitaar.
“dank jullie wel! En hoe wisten jullie dat nou?”ť vroeg ze verbaast.
“Ja. Dat is voor jou een vraag, voor ons een weet!”ť lachte Jazz. Brooke zuchtte.
“Speel eens wat voor ons!!”ť riep Edward. Brooke lachte en keek mij aan. Ik knikte en pakte een gitaar die hier stond. Samen speelde we ultimate you, van lindsay Lohan. Samen genoten we ervan om weer eens te spelen. Jasper zat ons met open mond aan te staren toe we klaar waren.
“Wat?”ť lachte Brooke.
“Jullie zijn allebei een stelletje super womans!”ť zegt hij droog.
“Uhu. En ik ben Pipo de clown!”ť riep Alice. Brooke rolde van de bank van het lachen en ik lag dubbel van het lachen. Toen Brooke haar gitaar had weg gezet waren Rose en Edward aan de beurt. Van hun kreeg ze een sleutel. Brooke wist even niet wat ze er mee moest.
“Je weet de 3e verdieping in jullie huis toch?”ť lachte Rose.
“Ja, maar daar mag ik om de 1 of andere reden niet komen!”ť zei Brooke.
“Nu dus wel. Dat is helemaal voor jou.”ť Zei Edward.
“Cool! Dank jullie wel!”ť lachte ze en gaf hun een knuffel. Ik had een doos gepakt en stuiterde naar Stacey toe.
“Geef het maar schatje, nu mag je.”ť Lacht ik en gaf Stacey de doos. Brooke ging op haar hurken zitten en Stacey rent meteen naar haar toe.
“Alsjeblieft tante Brooke! Is helemaal voor jou!”ť lacht ze en duwt de doos in Brooke’s handen.
“Dankjewel Stacey.”ť Zei Brooke en ze maakte de doos open.
“Oh mijn god! Nieuwe karatekleding en schoenen? Danskleding?”ť zei ze verbaast. Ze keek naar mij an gaf mij, Stacey en Alec een knuffel.
“Dat is zo cool! Dank je!”ť lachde ze.
“Hou je handen op!”ť lacht Chris. Brooke lachde en deed wat hij zei. Opeens verschijnt er een doosje in haar handen. Ze kreeg de nieuwe Samsung Jét.
“COOOL!!”ť gilde ze en gaf hun een knuffel. Daarna waren wij, alle meiden, aan de beurt. Ze kreeg een dagboek cadeau en de dag voor de bruiloft zouden we haar meenemen naar het kuuroord. Weer knuffelde ze iedereen. Ik begon te stuiteren. Ik mocht haar het grote nieuws vertellen.
“Wat is er?”ť vroeg ze verbaasd. Ik begon nog harder te stuiteren.

Chapter 40 - School choices
Saskia POV:

“We gaan verhuizen naar San Francisco!”ť Riep ik vrolijk. Brooke keek me aan alsof ik zo juist had verteld dat er iemand dood was. Langzaam drong het tot haar door. Brooke begon ook te stuiteren.
“JEEEEEEEEJJJ!!!”ť Riep ze vrolijk en vloog me om mijn hals. Daarna werd ze rustig en keek ze serieus.
“O oh. Je kijkt serieus. Zeg het maar!”ť Zei ik vrolijk.
“We kunnen het zonlicht nie in sukkeltje!”ť Zei ze alsof ik echt de meest domme persoon op de hele wereld was. Ik schoot in de lach.
“We zijn de charmed ones! Wat denk je!”ť Zei ik sarcastisch. Ze lichde iets op.
“Je bedoelt….”ť Stamelde ze.
“Ja, de Spell of the disguises “ Zei ik vrolijk. Nu was Brooke echt helemaal hyper. “Morgen gaan Esme, Carlisle en Edward en ik op huizenjacht.”ť Voegde ik er lachend aan toe.
“Mam! Ik wil ook mee.”ť Zei Stacey. Ze ging er heel koppig bij staan. Alec keek mij aan en we schoten tegelijk in de lach.
“Als jij dat wilt. Wat doen we met papa dan?”ť Vroeg ik lachend.
“Ome Nick zorgt wel voor hem. Papa kan wel even zonder ons.”ť Zei Stacey koppig. Nu rolde ik over de grond van het lachen.
“Weet je dat ook weer, Alec.”ť Bracht ik lachend uit.
“Naja zeg. Leuk dat je me zo lief vind Stacey!”ť Zei Alec verontwaardigd.
“je bent wel lief. Maar ik wil huis uitzoeken.”ť Antwoorde Stacey. Waar haalde ik toch zo’n geweldig kind vandaan.
“Stacey je bent echt helemaal geweldig!”ť Zei Nick lachend.
“Goed gezegd, broertje.”ť Zei ik lachend. De rest ging lachend voorbij. Brooke en ik speelde nog wat andere liedjes en we speelde wat spelletjes en we bespraken welke richtingen we zouden gaan doen op school.
“Ik wil iets met dans, muziek of fotografie gaan doen.”ť Zei ik vast besloten.
“Mode!”ť Riep Alice.
“Ik ga ook mode doen!”ť Riep Rosalie.
“Communicatie.”ť Zei Jasper.
“Ik ga met Jazz mee.”ť Zei Edward.
“ Verpleging! Ik wil net zo’n sterke geest krijgen als Carlisle!”ť Zei Lieselotte vrolijk.
“Dan ga ik met je mee, lies!”ť Riep Jane al net zo vrolijk.
“Ik ga met mijn liefe zusje mee.”ť Zei Nick. Ik keek hem bijna dankbaar aan.
“Ik ga ook met jullie mee!”ť Zei Alec. Jeej! Gezellig!
“Management!”ť Riep Brooke.
“Ik doe met je mee Brooke!”ť Riep Wyatt.
“En wat gaan Royan, Lidewij, Emmett en Chris doen?”ť Vroeg ik nieuwsgierig.
“Dierenverzorging.”ť Antwoorde Lidewij.
“Dan ga ik wel gewoon met mijn lieverd mee.”ť Zei Royan. Ik lachde.
“Sport orentatie.”ť Zei Chris.
“Ik ga wel met Chris mee.”ť Zei Emmett. Carlisle had alles opgeschreven.
“Ik vind alles best. Hier zijn jullie inschrijvings formulieren, leef jullie uit!”ť Zei Carlisle en gaf ons allemaal de formulieren. Lachend schreven we ons allemaal in. Leo zou als congergie gaan werken bij ons op school. Carlisle en Paige in het ziekenhuis. Esme zou op Melody en Stacey letten en Stacey thuis les geven. Phoebe zou adviescolumiste worden bij the bay mirror en Piper zou in een restaurant gaan werken. Nu had iedereen een werkplek. Rond een uur of negen ’s avonds was Stacey tegen mij aan in slaap gevallen. Alec en ik namen afscheid van iedereen en legde Stacey in bed.
“Ik zie jou eerder net als Brooke en Wyatt management doen, weetje doet?”ť Zei ik eerlijk toen Alec en ik alleen waren.
“Ik ben liever bij jou.”ť Zei hij. Alec tilde mijn kin op en gaf me een zoen. Zo ging er een hele gezellige dag voorbij.


Reacties:


xColour
xColour zei op 23 dec 2009 - 20:40:
verder!!

weer ff melden please