Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 35: De kracht van onderschatting

Pokemon: New Legend

19 dec 2009 - 19:46

1034

1

182



Episode 35: De kracht van onderschatting

Haahh! geeuwde Brenna. Een nieuwe dag, een nieuwe overwinning.
Brenna klom uit bed en stormde Andrews kamer binnen.
Wakker worden, wakker worden. De wedstrijd begint vroeg vandaag.
Welke idioot houdt er een wedstrijd om acht uur s ochtends. Zei Andrew chagrijnig.
Het is om elf uur, maar ik moet er wel goed uitzien bij mijn overwinning.
Reken je maar niet rijk, zei Andrew, die het gedrag van Brenna langzaam maar zeker irritant begon te vinden. Waarom slaap je niet wat uit. Straks lig je nog te slapen op het podium.
Kom op, zei Brenna en ze probeerde Andrew uit zijn stapelbed te trekken, maar ze verloor haar grip en knalde tegen de muur aan de andere kant van het bed.
Okee, okee, bestel jij het ontbijt al vast. Ik kom zo, zei Andrew. Het is wel wennen zo zonder Brian. Ineens moeten Andrew en Brenna zelf hun problemen oplossen en was er niemand om hun ruzies te sussen.
Bulbasaur, ben je wakker? vroeg Andrew.
Bulba, zei Bulbasaur en hij geeuwde nog een beetje.

Na het ontbijt liepen Andrew en Brenna het wedstrijdgebouw binnen.
Nou, veel succes, zei Andrew en hij liep rechtdoor de tribunes in, terwijl Brenna naar de coulissen liep. Het spektakel werd groots georganiseerd. Dat was wel duidelijk. Er konden wel 10.000 man in het gebouw, waarvan ongeveer een driekwart gevuld was met toeschouwers. Het podium was van hout en wat het meeste opviel was de open dak, waardoor de zon goed naar binnen kon schijnen. Blijkbaar was er heel goed schoongemaakt, want het glom helemaal. Andrew zocht een plekje uit om op te zitten. Het duurde nog een uur voordat het zou beginnen,maar Brenna was zo opgewonden, dat een uur voor haar slechts een detail leek. Andrew wreef nog eens goed in zijn ogen om zijn slaap eens uit te vegen. Bulbasaur nam plaats op Andrews en was een stuk wakkerder dan Andrew. Andrew keek een beetje wazig om zich heen, maar schrok ineens toen hij zag dat er iemand op hem afrende. Het was een vrouw in kimono, die op elegante doch snelle manier de trappen beklom. Ze stopte bij het rijtje van Andrew en bekeek Bulbasaur eens goed.
Wat een mooie Bulbasaur, zei ze.
Andrew hield zijn hoofd een beetje scheef van verbazing.
Eehh Dankje, zei Andrew.
Oh, sorry, zei de vrouw. Ik was me helemaal vergeten voor te stellen. Erika is de naam.
Erika? vroeg Andrew. Bedoel je dat je de Gym Leader van Celadon City bent? Neem je mijn uitdaging aan.
Dan moet je Andrew zijn, ik hou van Grass-types als jouw Bulbasaur. zei Erika. Maar ik neem je uitdaging met alle genoegen aan, maar niet vandaag. Mijn broer Anton doet mee in deze wedstrijd, daarom ben ik eigenlijk hier.
Oké zei Andrew. Dan kunnen we samen kijken, een vriendin van mij doet ook mee.
Wat leuk. Zei Erika.
Zo praatten Andrew en Erika nog een uur door over van alles en nog wat. Toen was het eindelijk zover de presentatrice opende de wedstrijd en stelde de eerste kandidaat voor. Anton deed een knappe dans samen met zijn Bellsprout en Brenna deed iedereen versteld staan door het zand van Sandstorm te gebruiken in combinatie met Swift om zo zandfonteintjes te maken.
Beide trainers gingen door naar de volgende ronde.
In de Knock-Out fase wonnen Anton en Brenna de eerste ronde. In de tweede ronde maakte Butterfree korte metten met een Abra en Antons Oddish versloeg een Graveler. Zo gingen de twee door naar de tweede ronde.

Die Oddish is sterk, zei Andrew.
Ja, veel tegenstander onderschatten Oddish, waardoor ze vaak zwakkere aanvallen doen tegen Oddish, zei Erika. Een zeer goede tactiek.
Ik hoop maar dat Brenna er niet instinkt.
De twee coödinatoren stonden tegenover elkaar. De spanning was om te snijden. De presentatrice kondigde beide coödinatoren aan en nodigde ze uit om te beginnen.
Butterfree, kom eruit! zei Brenna.
Oddish, nu! riep Anton.
Dit wordt makkelijk, Butterfree, Confusion! zei Brenna.
Butterfrees ogen glommen en tilde zo Oddish op zonder het aan te raken.
Oddish, gebruik Absorb!
Oddish vocht tegen de Confusion die hem er van weerhield om aan te vallen. Toch slaagde Oddish erin zijn ogen te openen en een korte Absorb aanval af te schieten tegen Butterfree. Butterfree verloor wat energie, terwijl Oddish zich weer wat beter voelde. Tevens liet Butterfree Oddish los.
Gebruik Gust! zei Brenna en Butterfree wapperde hard met haar vleugels en woei Oddish weg.
En nu! Tackle! zei Brenna weer en Butterfree stevende op Oddish af die zich nog moest herstellen van de Gust aanval. Zo verloor Oddish heel wat punten, terwijl Butterfree fier aan de leiding stond. Butterfree stootte Oddish hard weg. Nog een rake aanval en het kon wel eens afgelopen zijn.
Tackle, nog eens! zei Brenna. Butterfree klom weer wat en stevende ineens weer op Oddish af.
Oddish, Absorb zei Anton en zijn glimlach was onheilspellend. Alsof hij heel goed wist dat Oddish achter zou lopen. Oddish opende zijn ogen en een rode straal werd op Butterfree geschoten. Butterfree werd door Oddish van haar energie beroofd. Oddish werd steeds sterker en Butterfree steeds zwakker. Butterfree verloor hier veel punten door waardoor het puntentotaal ongeveer gelijk leek. Opeens begon Oddish te gloeien en van vorm te veranderen. Eerst zijn buik en toen zijn bladeren. Toen Oddish stopte met gloeien stond er een Gloom in de plaats.
Cool, hij is geëvolueerd. Zei Andrew, terwijl de nieuwgeëvolueerde Pokémon een staande ovatie kreeg.
Gloom, de Onkruid Pokémon en de geëvolueerde vorm van Oddish. Het vocht dat uit zijn mondhoeken druipt is geen kwijl maar nectar dat hij gebruikt om zijn prooi te lokken. Deze nectar is heel erg plakkerig.
Butterfree, herpak je, gebruik Confusion.
Butterfree liet zijn ogen weer glimmen en tilde Gloom op.
Gebruik Sleeppowder, zei Anton. Gloom keerde zijn hoofd naar Butterfree en spreidde een poeder uit. Door de Sleeppowder werd Butterfree wat moe.
Nu! SolarBeam!
Terwijl Butterfree vocht tegen haar moeheid kon Gloom de zon in zich opnemen en een enorme geelwitte straal richting Butterfree afvuren. Butterfree werd gelanceerd en viel Knock Out neer op de grond.
Dames en heren, Butterfree kan niet meer vechten. Anton en Gloom zijn de winnaars.
De finalisten feliciteerden elkaar.
Het spijt me dat ik zo arrogant was. Je hebt me echt een lesje geleerd, gaf Brenna toe.
Anton bloosde even.
Ik hoop je weer te zien tijdens de Grand Festival.
Brenna gaf Anton een knikje. Ze had weer een nieuwe rivaal gevonden na Sven en Sanne.


Reacties:


SpprSven
SpprSven zei op 19 dec 2009 - 20:45:
10.000 man

PS: Toevallig dat Erika de enige Erika is in heel Celadon City