Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon: A new begin! » Episode 16: De smaak der overwinning

Pokémon: A new begin!

22 dec 2009 - 11:08

1414

3

232



Episode 16: De smaak der overwinning

Lisa sprong in de lucht, ze was erg blij. ''Niet te geloven! Ik heb gewonnen, en ga naar de finale!'' riep Lisa, ze maakte er een raar dansje bij. Mai keek woedend, Gible en Luce dachten dat ze misschien kom exploderen. ''Je hebt dan wel gewonnen, dat maakt je nog geen betere coödinator!'' riep Mai kwaad.
''Misschien niet, maar ik heb wel gewonnen!'' antwoorde Lisa beledigend, en vrolijk.
''Gefeliciteerd, Lisa. Je gaat naar de finale. We lassen een kleine pauze in, en daarna gaan we verder met de finale. Koop wat popcorn, of een drankje. Doe je ding, we zijn zo weer terug!'' riep Ning, terwijl er een paar lichten uit gingen. Lisa zat in de kleedkamer, ze haalde haar Pokéball erbij, en gooide die in de lucht: ''Nu, Buneary en Budew!'' riep ze. Buneary en Budew kwamen allebei uit de Pokéball's, en zagen er gezond uit. ''We zitten in de finale! Heel erg bedankt, jullie twee. Zonder jullie had ik het nooit gered, jullie zijn de beste.''
''Lisa! Goed gedaan!'' riepen Tyler en Alex, terwijl ze op Lisa af kwamen. Alle drie kinderen vlogen elkaar om de armen, en Lisa liet zelfs een paar tranen los. ''Gefeliciteerd, Lisa. Je hebt het echt goed gedaan, veel succes in de finale. We moeten nu weer gaan, anders zijn we te laat. Maar we zijn er voor je, in het publiek. We weten dat je je best gaat doen, en dat telt het meest!''
''Bedankt jongens, jullie zijn echte vrienden.'' antwoorde Lisa, die zich klaar maakte voor het gevecht. Tyler en Alex gingen zitten, ze waren net op tijd. Alex keek of Luce en Gible er nog waren, die zaten er nog steeds. Alleen zat Mai op de plek van Luce. Mai merkte Alex op, en keek hem aan met een duivelste blik. Ineens gingen er een paar lampen aan, Tyler en Alex waren dus precies op tijd. ''Hallo, welkom terug! We gaan nu beginnen met de finale! Aan de linkerkant, Lisa Magnus!'' riep Ning.
''Ja, zet hem op, meid!'' riep Alex, vanaf het publiek.
''En aan de rechterkant, Dex van Kooy!'' riep Ning, aan de rechterkant van het publiek stond een dikke jongen, met bruin haar.
''Dat wordt makkelijk, Lisa kan hem wel aan..'' zei Tyler, terwijl hij zijn handen tot vuisten maakte. Lisa gooide haar Pokéball als eerste in de lucht, en riep: ''Nu, Budew!''
''Ga, Croconaw!'' riep Dex, er verscheen een soort blauw beest op het veld. Alex haalde z'n Pokédex erbij, en richtte die op de Croconaw. De Pokédex begon weer eens te praten:
''Croconaw, de krokodil Pokémon. Als deze Pokémon je bijt, zal hij niet loslaten voordat z'n prooi bewusteloos is. Als Croconaw's tanden afbreken, groeien er snel weer nieuwe aan.''
''Gezellig, hoor.'' zei Alex, hij mocht de Croconaw niet.
''Ik vindt het wel gaaf, wie weet vang ik er ooit één!'' riep Tyler opgewonden. Beide coödinatoren wachtten tot de andere aanviel, maar niemand deed iets. ''Ik geef jullie nog een paar seconden, anders moet ik jullie helaas dikwalificeren!'' riep Ning.
''Oké, oké. Ik doe wel wat. Budew, Solar Beam!'' riep Lisa, Budew schoot weer eens een krachtige straal af, vol energie. ''Croconaw, Spring en dan Bubble!'' riep Dex, en dat deed Croconaw. Croconaw zette zich af, via z'n staart, en schoot een krachtige straal vol bubbels naar Budew. ''Goed gedaan, Croconaw!'' riep Dex, zodra de bubbels in contact kwamen met Budew. ''Doe nu een Tackle!'' riep Dex.
''Spring, Budew. En doe daarna ook een Tackle!'' riep Lisa, ze wist dat ze nu de kansen moets keren, anders kon het nog wel eens gevaarlijk worden. Croconaw kwam op Budew af, door Croconaw's enorm zware lichaam, was hij langzamer dan Budew. Budew had daardoor alle tijd om in de lucht te springen, en achter Croconaw te landen. ''Goedzo, Budew. Nu een Tackle!'' riep Lisa. Ondertussen had Lisa er wat punten af weten te slingeren van Dex, waardoor ze bijna gelijk stonden. Budew deed wat haar gevraagd werd, en kwam met alle kracht die ze in zich had op Croconaw af. ''Croconaw, Bite!'' riep Dex.
''Gewoon door gaan, wees niet bang!'' riep Lisa, ze wist van binnen dat Budew het misschien niet kon gaan halen. Budew keek Croconaw recht in de ogen, en zag dat hij z'n bek open deed. Hierdoor werd Budew bang, en ze stopte met de Tackle. Hierdoor verloor Lisa een heleboel punten. Ineens klonk er een geluid, het was de bel. Lisa herkende de bel, van de vorige keer. ''Oké mensen, de tijd is om!'' riep Ning, met een nog altijd vrolijk gezicht, en een blije stem. Lisa durfde niet te kijken, ze wist dat ze niet meer kon winnen. Ze keek naar het bord, Dex had veel meer punten dan haar. ''En de winaar is.. Dex!'' riep Ning, Dex sprong in de lucht. Lisa keek beteuterd, en ze keek naar de grond. Er klonk een enorm applaus, allemaal voor Dex. ''En nu ook een applaus voor zijn tegenstander, Lisa! Deze meid doet het voor het eerst, komt in de finale, en wint hem ook nog eens bijna!'' Lisa keek op, en hoorde het enorme applaus, speciaal voor haar. Ze wou niet meteen heel druk haar armen in de lucht slingeren, maar het grote applaus wist wel een kleine glimlach op Lisa's gezicht te maken.


Dex stond op een soort tafel, waardoor iedereen hem goed kon zien. Naast hem stond Croconaw, en naast Croconaw stond Lisa met haar Budew. Achter Lisa, Dex en hun Pokémon, stonden alle andere coödinatoren. ''En met trots, geef ik nu de hoofdprijs aan de grote winaar. Gefeliciteerd, Dex. Je gaat naar huis met het prachtige Beacollon ribbon!'' riep Ning, Lisa had gelukkig een groot zicht op de ribbon. Stiekum was Lisa jaloers, het was een prachtige ribbon. ''Ik win de volgende keer, en dan wordt mijn lintje veel mooier!'' dacht ze stiekum, om alle andere slechte gedachten uit haar hoofd te halen. ''En dat was het dan van vandaag, tot de volgende keer!'' riep Ning.
''Lisa! We komen naar je toe!'' riepen Tyler, en Alex. Lisa kon het horen, omdat de helft van het publiek al naar huis was. Lisa liep naar de kleedkamer, er waren nog maar een stuk als drie mensen. ''Hallo.'' zei Lisa, om een goed begin te maken.
Niemand zei wat. Sommige keken boos, en sommige verdrietig. ''Hallo, Ik ben Barberra!'' riep Barberra. Het was een meisje, ongeveer net zo groot als Lisa. Ze had rood haar, wat korter was gemaakt door een haarband. ''Je bent er goed, Lisa. Is dit je eerste keer?''
''Ja, eigenlijk wel. Is dit jouw eerste keer?'' vroeg Lisa terug, aan Barberra.
''Nee, m'n derde. Maar ik ben nog steeds een beginner, zoals jij. Zullen we elkaar onze Pokémon laten zien?'' vroeg Barberra.
''Klinkt goed,'' zei Lisa, terwijl ze haar Pokéball's pakte. ''Budew, en Buneary!'' Budew en Buneary kwamen uit hun Pokéball, en keken een beetje beteuterd. ''Ik wil jullie feliciteren, jullie hebben het goed gedaan. We hebben niet gewonnen, maar wel bijna! Het was een prachtig gevoel, en de volgende keer gaat het goed! En ookal gaat het de volgende keer niet goed, we blijven proberen!''
''Nu, Machop en Wurmple!'' riep Barberra, er kwamen twee Pokémon uit de Pokéball's.
''Cool!'' riep Alex, die achter Lisa stond. Lisa draaide zich om, omdat ze Alex en Tyler nog niet had opgemerkt. ''Hallo, jongens. Dit is Barberra!'' riep Lisa.
''Aangenaam, Ik ben Alex. En dit is Tyler, Je hebt coole Pokémon!'' riep Alex, terwijl hij z'n Pokédex op de twee Pokémon richtte. De Pokédex begon toen weer eens te praten:
''Machop, de Superkracht Pokémon. Deze Pokémon kan gemakkelijk een paar Graveler
in de lucht optillen. Hoeveel Machop ook traint, nooit krijgt Machop spierpijn in z'n armen.''
''Wurmple, de Worm Pokémon. Deze Pokémon houdt er erg van om bladeren op te eten.
Soms wordt Wurmple tijdens het eten aangevallen door Starly, dan gebruikt hij z'n hoorn.''
''Ik ben erg trots op m'n Pokémon, ze betekenen alles voor me. Wurmple zal later evolueren in een prachtige Beautifly, en Machop in een krachtige Machamp.'' riep Barberra.
''Ik verheug me al op onze volgende ontmoeting, Lisa. Hopelijk staan we dan tegenover elkaar, in de finale. Ik heb eindelijk een rivaal! Ik moet nu gaan, tot de volgende keer.'' zei Barberra. Ze trok haar tas op, en liep weg. ''Je hebt het goed gedaan, Lisa.'' riep Alex. ''Je hoeft niet verdrietig te zijn, je hebt er talent voor!''
''Ik ben ook helemaal niet verdrietig, in tegen deel. M'n vuur is aan gewakkerd, Ik zal door gaan. Ik heb de smaak der overwinning geproefd, en het smaakte fantastisch. Laten we nu maar gaan, het wordt al laat.'' zei Lisa, samen liepen ze weg.


Reacties:


Soragek
Soragek zei op 22 dec 2009 - 22:08:
het is inderdaad beter sinds de eerste paar hoofdstukken, ga zo door^^


Rush
Rush zei op 22 dec 2009 - 13:06:
Thnx.


bigtukker zei op 22 dec 2009 - 12:20:
Ziet er goed uit!