Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon Battle Realms - Torn Islands Adventure » Hoofdstuk 9 Episode 2

Pokémon Battle Realms - Torn Islands Adventure

25 dec 2009 - 0:37

659

0

177



Hoofdstuk 9 Episode 2

De mannen waren nog steeds druk aan het overleggen.
Ik zou het lab in Junom Town bellen. Zei de dikke man.
Sandy snapte er helemaal niks van. Ze dacht dat ze er beter niks mee te maken kon hebben, maar ze was zo nieuwsgierig dat ze toch iets ondernam.
Uhm, sorry heren. Zei ze beleefd. Mag ik misschien weten waarover het gaat? Ze klonk heel zenuwachtig.
Natuurlijk meisje. Zei de kale man, Sandy was enigszins verbaasd over dit antwoord, het was geen geheim in ieder geval.
Het zit zo. Een bekende van ons, een soort onderzoeker en avonturier tegelijk, heeft iets belangrijks ontdekt. Hij was in de vulkaan onderzoek aan het doen, toen hij Heatran zag! De mythe kan dus kloppen! Maar dat was niet eens het belangrijkste. Hij zij dat hij Heatran volgde, want hij was niet ontdekt. Na een diepe afdaling door de grotten kwam hij bij een gigantisch hete grot, de grot zelf was ook geweldig groot. Hij zag dat er versteende resten van Clefairys en Clefables in de rotswand zaten, van lang geleden. Dit wijst er op dat er nog een deel van de mythe waar moet zijn, het deel over het ontstaan van de vulkaan door de meteoor! Hij zei ook dat hij iets van een raar gekleurd gesteente zag in het midden van de grot. Het was groter dan de helft van de grot, alleen een beetje gecamoufleerd vanuit zijn kijkrichting. De man nam even een slok van zijn glas water en vertelde verder.
Dat zou de meteoor geweest kunnen zijn. Oké, Heatran liep naar de andere kant van de grot, waar mensen niet zouden kunnen overleven door de hitte. Dat zou dicht bij de bron van de vulkaan kunnen zijn. De rest is een beetje moeilijk te vertellen, het komt er op neer dat Heatran speciale en aparte dingen deed bij een monsterlijk groot lavabad. Geloof me, onze vriend is een expert op het gebied van het gedrag van pokémon, en al helemaal die van vuurpokémon. Wat hij kon opmaken van wat hij zag, en uit de videobeelden die hij maakte, was dat er binnenkort waarschijnlijk een uitbarsting volgt. Ik snap niet hoe hij dat kan weten, maar goed hij heeft er verstand van Zei de man.
Op dat moment kwam Jos binnen. Ik wil bier, ik wil bier! Riep hij lachend.
Jos, kom even erbij zitten en luister naar deze man.zei Sandy tegen hem. Ze schrok wel een beetje van Jos entree. Ik vertel de rest zo meteen.
Jos nam plaats en luisterde het verhaal af.
Oké, zoals ik al zei. Begon de kale man. Hij heeft er verstand van, dus kan het heel goed mogelijk zijn. Hij wilde het niet naar buiten brengen, althans, nu nog niet. Hij wilde het eerst aan andere experts voorleggen. Maar wij hier denken daar anders over. Straks is het te laat. Met een uitbarsting valt niet te spotten.
De dikke man nam een slok van zijn bier en mengde zich ook in het verhaal. We willen het gaan melden, alleen we weten niet goed waar. Zei hij. Misschien bij de politie, of bij de professoren uit het zuiden, maar dan weten we nog niet of ze er wel iets aan kunnen doen.
Als er tekenen komen van een uitbarsting zal iedereen helpen. Zei Jos. Dan zou het goed zijn om het iedereen te laten weten. Ik raad het aan om niet via het nieuws te werken, die blazen ieder verhaal op en maken mensen bang om misschien wel niks.
De dikke man knikte. Goed idee vriend. Zei hij. Wij vertrekken zo weer. Succes in de volgende ronde. Zei hij toen hij Jos pasje zag.
Dankjewel meneer. Zei Jos glimlachend.
De kale man stond op en schudde zijn hand. Wij komen kijken bij de finale. Ik hoop je dan te zien, op het veld. Zei hij met een knipoog. Jos bedankte hem. De mannen betaalden hun drankjes en vertrokken.
Kun je me het hele verhaal vertellen? vroeg Jos belangstellend.
Tuurlijk, ga er maar eens goed voor zitten. Zei Sandy.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.