Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon: A new begin! » Episode 23: Noem het maar een training!

Pokémon: A new begin!

25 dec 2009 - 13:16

1599

1

203



Episode 23: Noem het maar een training!

Alex, Lisa en Tyler liepen door het bos, opzoek voor een goede plek voor een lunch. Ze waren aangekomen bij een open plek, met een tafel. Eerst liet Alex z'n Pokémon eruit: ''Nu! Wormadam, Lickitung, Voltorb en Shellos!''
''Jullie ook, Buneary en Roselia!'' riep Lisa, ookal had ze totaal geen zin om Roselia uit haar bal te doen. Niemand was vergeten wat voor vreselijke dingen Roselia had gedaan. Ze had Lisa's commando totaal negeerd, en ook nog eens Glameow wezen aanvallen met een krachtige Solar Beam! ''Kom er maar uit, Glameow en Murkrow!'' riep Tyler, en ook zijn Pokémon kwamen uit hun Pokéball. De drie kinderen gingen aan tafel, ze hadden voor elke Pokémon een kleine bak Pokémonvoer klaar gemaakt. Elke Pokémon at van hun voer. Toen Glameow Roselia zag, keek ze grommend in Roselia's ogen: ''Meowrrh!''
''Rose!'' riep Roselia kwaad terug. Lisa wist niet wat het betekende, maar het kon niet goed zijn. Roselia sprong naar achteren, en stak haar blauwe roos vooruit. Lisa begreep hieruit, dat dat een teken was van een gevecht. Glameow sprong ook naar achteren, en haar krullende staart stond recht omhoog. ''Stoppen, Roselia!'' riep Lisa kwaad, met een mond haast helemaal vol. ''Jij ook, Glameow.'' zei Tyler rustig. Glameow deed precies wat Tyler deed, maar Roselia deed dat niet. Roselia stak haar blauwe roos uit, naar Lisa. ''Waag het niet me aan te vallen, dat overleef je niet.'' zei Lisa rustig, en bedreigend. Roselia hield niet op, deed een Water Sport. Lisa was helemaal nat, en Alex en Tyler probeerden niet te lachen. ''Genoeg! Ik heb je nog een kans gegeven, maar nee. Prinses arrogant moet weer lullig doen. Ik ben je Trainer, toon eens wat respect! Als je je niet kunt gedragen, ga dan maar terug in je Pokéball!'' riep Lisa kwaad, dit was de eerste keer dat Alex en Tyler Lisa echt woedend zagen. Roselia sprong op een tak, en deed een Magical Leaf op Lisa. Lisa kon nog net weg springen, maar helaas lag Glameow achter Lisa. Glameow werd geraakt door een aantal scherpe, glimmende bladeren. Glameow stond meteen op, en gromde naar Roselia. Ze kwam op Roselia af, en deed een Scratch. Roselia had een aantal lelijke krassen opgelopen. Roselia was woedend, nog meer dan normaal. Ze vuurde een krachtige Solar Beam af, en die kwam tegen Glameow aan. Glameow stond op, en deed een Shadow Claw. Roselia werd heftig geraakt, en maakte een Solar Beam klaar. Maar ineens werd Roselia rood, en werd opgezogen door de Pokéball. Tyler kwam op Glameow af, en tilde haar op. Hij legde haar op de tafel, en gaf haar een Potion. ''Dit gaat even prikken, maar het is goed voor je.'' zei Tyler kalmeren. Hij spoot een soort vloeistof op Glameow's wonden. ''Wat moeten we toch doen, Roselia en Glameow stoppen gewoon nooit met die ruzie tussen ze. Ik vindt dat Glameow gelijk heeft, Roselia begon met aanvallen. Was er maar een manier om het op te lossen..'' zei Lisa.
''Ik weet wel wat, maar het is geen goede oplossing. Hoe erg het ook is, Pokémon lossen hun problemen op via een gevecht. Glameow en Roselia moeten dus een gevecht houden, onder ons commando. Niet dat het echt nodig is voor Roselia, die doet waar ze zin in heeft. Er zit niks anders op, maar het is wel meteen een goede training. Dan kan Alex ook meteen even wat trainen, voor z'n volgende gevecht met Peter, niet?'' vroeg Tyler.
''Mooi, Training! Net wat ik nodig had, lekker trainen. Ik denk dat ik me vooral ga richten op de aanvallen van Voltorb. Ik heb Voltorb de laatste tijd alleen gebruikt voor Explosion, dat was fout van me. Ik ga me wat meer richten op z'n andere aanvallen. Ook ben ik van plan Wormadam wat te trainen, Ik wil haar aanvallen wat sterker krijgen. En met Shellos, op alle gebieden.'' vertelde Alex.
''Het moet dan maar, Glameow tegen Roselia..'' zei Lisa, en het gevecht begon.


''Nu, Glameow!'' riep Tyler, Glameow stond naast hem.
''Roselia, nu!'' riep Lisa, Roselia kwam woeden uit haar Pokéball. Roselia leek moe, dat was een voordeel voor Glameow.
''Luister, Glameow en Roselia. We hebben besloten jullie ruzie uit te vechten met een gevecht. Luister, Roselia. Je doet precies wat Lisa zegt, anders heeft Glameow automatisch gewonnen!'' riep Tyler, chanterend. Roselia had daar totaal geen zin in, maar ze hadden haar in een hoek gedreven. Roselia knikte, tegen stribbelend. ''Glameow, Scratch!'' riep Tyler.
''Roselia, Solar Beam!'' riep Lisa. Glameow kwam op Roselia af, terwijl Roselia een Solar Beam voorbereidde. Glameow was net te laat, en werd geraakt door een krachtige Solar Beam. ''Roselia, Magical Leaf!'' Roselia stak haar roos uit, maar deze keer was het de roze. Er kwamen scherpe, groene, glimmende bladeren op Glameow af. ''Shadow Claw!'' riep Tyler. Glameow liet niet geen angst zien, en kwam op de bladeren af. Elk blad hield ze tegen, door een krachtige Shadow Claw. Daarna ging Glameow op Roselia af, en gaf haar een flinke knal. Roselia rolde achteruit, en stopte zichzelf door één van haar rozen stevig op de grond te zetten. ''Roselia, Water Sport!'' riep Lisa. Roselia stak haar rozen uit, en er kwam een plas water uit. Veel van het water kwam terrecht op Roselia, maar een helft ervan kwam ook op de grond. ''Tackle!'' riep Tyler. Glameow kwam met een enorme snelheid op Roselia af, maar gleed uit door de hoeveelheid water. ''Tackle!'' riep Lisa.
''Gebruik je staart om weg te springen!'' riep Tyler, vlak daarna. Roselia sprong, en kwam op Glameow af. Altans, Glameow sprong nog hoger de lucht in, met hulp van haar lange krul staart. Beide Pokémon vielen op de grond, en gleden daarna ook nog eens uit. Roselia en Glameow hadden allebei een grote hoeveelheid schade, en elke aanval zou de laatste kunnen zijn van het gevecht. ''Solar Beam!'' riep Lisa. Roselia stond rustig op, het koste haar veel moeite. Rustig stak ze haar blauwe roos vooruit, en laadde een Solar Beam op. Ookal was Roselia erg moe, de straal leek vol energie te zitten. Glameow werd geraakt door de krachtige straal, en dit kon nog wel eens het einde worden. Overal op Glameow's lichaam zaten er beschadingen, en Glameow zakte rustig door haar knieën. Tyler zei rustig: ''Ik denk dat Glameow het niet meer kan houden, dus Rose..'' Ineens stond Glameow op, met veel moeite, maar wel.
''We hebben nog niet gewonnen, Roselia.'' zei Lisa.
''Gaat ook nooit gebeuren! Nu, Glameow: Hypnosis!'' riep Tyler. Lisa was al helemaal vergeten dat Glameow ook een Hypnosis kon gebruiken. Roselia keek naar de raare blik van Glameow, en langzaam viel ze in slaap. ''Maak het nu meteen af, met Scratch!'' Glameow kwam op Roselia af, en gar haar een enorme knal. Glameow leek ergens last van te hebben, en werd ineens paars. ''Dat is de speciale vaardigheid van Roselia, Poison Point.'' vertelde Lisa.
''En wat doet dat dan?'' vroeg Tyler.
''Wel, als een Pokémon haar aanvalt met een aanval waarbij de Pokémon in contact komt met Roselia, is er kans dat Glameow Poisoned is. Het is verder niets erg, gewoon even een Potion geven. En misschien een Pecha Berry. Wel, Ik denk dat Glameow heeft gewonnen.''
''Kom maar terug, Glameow. Rust maar even lekker uit.'' zei Tyler. Lisa tilde Roselia op, en legde haar op tafel.
''Geen zorgen, het komt wel goed.'' zei Lisa zacht, Roselia keek ontroerd naar Lisa. ''Ik weet dat je me haat, en ik weet niet waarom. Maar dat maakt niets uit, Ik weet zeker dat er nog een lieve, kleine Budew in je zit. Ookal was je geëvolueerd naar een Skuntank, Ik zal nog altijd van je blijven houden. Ik hoop dat je dat op een dag inziet, dan kunnen we goed met elkaar omgaan. We hadden zoveel lol, en waren goede vriendinnen..'' zei Lisa, het was een ontroerend verhaal. Roselia keek met tranen in haar ogen naar Lisa, en stond rustig op. Ze stak haar twee rozen uit, maar het leek niet alsof ze wou vechten. Ze sprong naar Lisa, en gaf haar een dikke knuffel. ''Betekent dit.. dat je me niet haar?!'' vroeg Lisa, terwijl ze enorm genoot van het moment. Roselia keek even naar Lisa, en schudde 'nee.' Alex en Tyler keken er naar, met tranen in hun ogen. ''Niet huilen, niet huilen. Stoer blijven!'' dachten de twee jongens. Het was een geweldige dag, vooral omdat Roselia Lisa nou eindelijk vertrouwde.


''En, Alex. Heb je goed kunnen na denken over een goede manier om Trainers te verslaan?'' vroeg Tyler, een paar uur later.
''Ja, echt wel.'' zei Alex vrolijk.
''Vertel op!'' riep Lisa.
''Oké, rustig. Ik was onder de indruk van jullie gevecht, en ben vooral geraakt door de.. speciale vaardigheid van een Pokémon. Ik heb wat onderzoek gedaan, en heb nu alle speciale vaardigheden ontdekt van m'n Pokémon. Ik ga er misschien nog gebruik van maken! Ten eerste, Wormadam. Anticipation is haar speciale vaardigheid, daar kon ik niet veel op rekenen. Dan Lickitung, Own Tempo dus. Dit zorgt ervoor dat Lickitung niet in de war kan raken, dus daar ga ik gebruik van maken. En dan Voltorb, die heeft Static. Dat zorgt voor het zelfde als bij Roselia's Poison Point, maar dan raakt de Pokémon Paralyzd. En dan nog Shellos, die heeft Sticky Hold. Die zorgt ervoor dat Pokémon Shellos' voorwerp niet kunnen afpakken. Ik vroeg me af wat ze bedoelden met voorwerp, dus ging ik weer op onderzoek uit. Jullie weten het vast al, maar Pokémon kunnen een voorwerp dragen. Die voorwerpen helpen ze soms met een gevecht. Elke Pokémon kan slechts één voorwerp dragen, zoals een berry. Ik ga dus Shellos een voorwerp geven, zien we dan wel!'' riep Alex, en samen gingen de kinderen verder.


Reacties:


Soragek
Soragek zei op 25 dec 2009 - 16:11:
was een leuk stukje en het stukje waar Roselia en Lisa het goed maakte met elkaar^^