Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon: A new begin! » Episode 24: Combee, en de honing!

Pokémon: A new begin!

26 dec 2009 - 13:35

1422

2

287



Episode 24: Combee, en de honing!

''Merry Christmas!'' riep Lisa, meteen toen ze wakker werd. Alex en Tyler sliepen in één tent, en Lisa in de andere.
''Niet te geloven dat het al tweede kerstdag is. Ik heb ook wat cadeaus!'' riep Alex. Lisa en Tyler keken op, Alex was erg aardig die dag. Lisa en Tyler kregen allebei hetzelfde cadeau. Het was een groote doos, met allerlei handige voorwerpen. Met een paar Pokéball, een Potion, een paar bessen, en nog veel meer. In Tyler's doos zat een doosje, voor z'n Rings. Lisa had dezelfde bak, maar dan met een andere kleur. Die was voor haar ribbons. ''Heel erg bedankt, Alex.'' zei Lisa.
''Ja, heel erg bedankt. Het was aardig van je, hoor. Je bent een betere vriend voor ons, dan wij voor jullie.'' zei Tyler.
''Misschien, maar het maakt niets uit. Laten we maar snel verder gaan!'' riep Alex.
Het werd erg mistig, en de bomen begonnen van kleur te veranderen. Het was nu erg mistig, je kon haast niet zien waar je liep. De bomen waren in de loop van tijd veranderd van groen, naar geel. ''Het is stil hier..'' zei Lisa.
''Te.. stil.'' zei Alex.
''Alex, toe. We zitten hier niet in een of ander verhaal!'' riep Lisa.
''Pardon, waarom zijn jullie hier?'' vroeg een zachte, verlegen stem.
''Wie zei dat?!'' riep Tyler.
''Ik! Zijn jullie.. dieven?'' vroeg de stem weer.
''Errh.. nee?'' zei Alex verbaasd.'
''Dan is het goed! Alles in orde! Vespiquen, doe Defog!'' riep de stem weer.
''Vespii!'' riep een andere stem, en langzaam verdween al het mist. Er stond een vrouw voor de kinderen, met bruin haar. Naast haar vloog een Vespiquen. Tyler greep naar z'n Pokédex, en richtte die op de Vespiquen:

''Vespiquen, de Korf Pokémon. Deze Pokémon evolueerd uit Combee. Elke korf van een Vespiquen, bestaat uit één Vespiquen. De andere Pokémon zijn allemaal Combee. Als één Combee evolueerd, bestaat er een gevecht.''

''Ik snap het, Vespiquen gebruikt Defog om al het mist weg te vagen. Dat is slim!'' riep Lisa.
''Bedankt! Ik ben Ronja, trouwens. Dit is Vespiquen. Welkom in het Honingcenter!'' riep Ronja.
''Wat is een Honingcenter?'' vroeg Alex nieuwschierig.
''Hier maken we honing, dat Pokémom lokt. We geven het aan Trainers, voor geen cent.'' vertelde Ronja.
''Een heel centrum, vol honing. En dat allemaal met maar één Vespiquen?'' vroeg Lisa.
''Ik heb hulp, geloof me. Kom maar tevoorschijn, Combee!'' riep Ronja. Uit elke boom kwamen dezelfde Pokémon. Ze hadden drie gezichten, en sommige Combee hadden op hun onderste gezicht, een rode vlek. Het zag eruit als een erg schattige Pokémon. Typer greep z'n Pokédex weer, en richtte die op één van de vele Combee:

''Combee, de Kleine Bij Pokémon. Combee is gevormd door drie Pokémon, die al samen zijn sinds hun geboorte. Elke dag gaat Combee heen en weer, honing halen. Als Combee honing heeft, geeft ze dat aan haar koningin; Vespiquen.''

''Geweldig, zoveel Combee! Het zal wel een enorme klus zijn om ze allemaal te vangen!'' riep Lisa.
''Deze Combee zijn allemaal wild!'' riep Ronja. ''Alleen de Vespiquen heb ik gevangen, op die manier zullen alle Combee doen wat ik ze opdraag. Het is wel een harde klus, om ze allemaal te verzorgen. Maar goed, over jullie. Jullie hebben vast wel zin in een lekker glas water!'' De kinderen moesten lachen, en knikten. Ze liepen naar een enorm gebouw, midden in het bos. Overal op het dak van het huis, zaten een soort buizen. Er vlogen veel Combee in, en ook weer uit. De kinderen gingen zitten, en Ronja gaf ze een groot glas water. In een hoek van het huis, stond een kerstboom. Er zaten geen kerstballen in, maar kleine potten honing. Nadat Ronja de kinderen wat water gaf, liep ze naar de boom. Ze haalde er drie potten uit, en legde die op tafel. ''Hier, voor jullie. Het is kerst, en dan wil ik goede dingen doen. Er komen hier niet veel mensen, rond kerst. Ik neem aan dat jullie Pokémon Trainers zijn. Jullie hebben vast wel leuke verhalen te vertellen.'' zei Ronja.
''Dat wel, maar ik vindt het leuker om wat informatie te horen over honing!'' riep Alex.
''Goed dan, Ik zal het uitleggen.'' zei Ronja: ''Overal in dit bossen, groeien enorme bloemen. Die bloemen zijn erg belangrijk, voor de Combee. Geen Combee zal hier komen, zonder zo'n bloem. Elke bloem zit vol stoffen, die honing nodig hebben. Combee zullen de honing eruit halen, en naar Vespiquen brengen. De helft geven we aan Vespiquen, voor haar jongen. De andere helft stoppen we in potten, en verkopen we. Trainers mogen het gratis hebben, voor geen cent. Als je honing op een 'Honey Tree' smeert, zullen er vroeg of laat Pokémon op af komen. De Trainers kunnen ze de vangen! Ik heb een idee, laten we het eens proberen!'' riep Ronja. De kinderen moesten lachen, en riepen:
''Cool, gaan we doen!''

Alex, Lisa en Tyler zaten in de struiken. Ronja stond bij een boom, de mist begon langzaam terug te trekken. Ronja opende een potje met honing, en smeerde wat op een boom. Niet zo'n klein beetje, ze smeerde de hele pot erop. Ze liet de pot vallen, en kwam snel naar de kinderen toe. Ze ging zitten, en de kinderen begonnen te wachten. ''Nu, Vespiquen!'' riep Ronja. Vespiquen kwam zonder geluid uit haar bal, en ging naast Ronja zitten. ''Waarom liet je Vespiquen uit haar bal?'' vroeg Alex.
''De mist komt terug, en straks kunnen we niets eens zien of er een Pokémon van de honing heet. Zodra de mist teveel wordt, gebruik ik Defog.'' vertelde Ronja. Sinds toen hadden ze uren gewacht, er klonk maar geen geluid. Ondertussen konden ze de boom niet eens meer zien, maar hoorden wel een geluid. Het klonk alsof er een Pokémon van de boom at, met een smakkend geluid: ''Nin.. Ca.. Nin..''
''Vespiquen, Defog!'' riep Ronja. Vespiquen vloog uit de struiken, en begon met haar vleugels te schudden. De mist trok weg, en er at inderdaad een Pokémon van de honing. Alex greep snel naar z'n Pokédex, en die begon te praten:

''Nincada, de Kuil Pokémon. Nincanda leeft het meeste voort onder de grond, opzoek naar een prooi. Nincada kan z'n prooi vinden, zelfs als die boven de grond zijn. doormiddel van z'n antennes ogen, aangezien Nincada haast blind is.''

''Nu, Voltorb!'' riep Alex. ''Ronja, mag ik hem proberen te vangen?!'' riep Alex.
''Ga je gang, succes.'' riep Ronja terug.
''Oké, Voltorb. Laten we een paar aanvallen verbeteren! Begin maar eens met een Spark!'' riep Alex. Voltorb sloot z'n ogen, en zag er erg geconcentreerd uit. Ineens kwamen er veel stralen, vol bliksem van Voltorb af. Voltorb conentreerde zich alleen op Nincada, en richtte de straal op Nincada. Nincada werd geraakt door de straal. Ineens zette Nincada de straal zich van zich af, en keek trots naar Alex. ''Alex, Spark heeft een effect op grondsoorten!'' riep Lisa, helpend vanuit de struiken. ''Lekker dan.. Voltorb, doe Sonic Boom!'' riep Alex. Voltorb sprong in de lucht, en maakte een paar salto's. Er verschenen een paar golven, die tegen Nincada aan kwamen. Nincada had geen plezier, maar had er niet veel last van. ''Alex, Nincada is erg sterk! Probeer een combinatie!'' riep Lisa.
''Combinatie?'' riep Alex, vragend.
''Ja! Twee aanvallen, die samen één aanval worden!'' riep Alex.
''O, zoals Peter's Yanmega deed!'' riep Alex. ''Oké dan! Voltorb! Doe Spark, en dan Sonic Boom! O, wacht. Omgekeerd!'' riep Alex. Voltorb deed een Sonic Boom, en laadde die op met een krachtige Spark. Spark deed normaal niets tegen Nincada, maar met een Sonic Boom, werd het een krachtige aanval. ''Doe nu Spark, maar probeer jezelf op te laden. Dan een Tackle!'' riep Alex. Voltorb deed Spark, en probeerde de stralen op zichzelf te richten. Voltorb werd helemaal geel, maar leek het niet erg te vinden. Daarna deed hij een Tackle, En Nincada lag bewusteloos op de grond. ''Nu, KerstPokéball!'' riep Alex, voor de gein. Nincada werd opgezogen in de Pokéball, en de Pokéball begon te schudden. Toen ging de Pokéball open, en Nincada kwam eruit. ''Voltorb, sorry dat ik dit moet doen. Maar doe Explosion!'' Voltorb rolde naar Nincada toe, en explodeerde. Nincada lag nu helemaal bewusteloos op de grond. ''En deze is een houder! Nu, KerstPokéball!'' Nincada kwam weer in de bal, en die begon te schudden. Ineens klonk er een geluid, en een licht flikkerde aan. ''Je hebt hem gevangen!'' riep Ronja blij.

Het was al laat, en de kinderen besloten te vertrekken. ''Heel erg bedankt voor alles, Ronja. Ook bedankt voor de honing, we zullen het zeker gebruiken.'' zei Alex, en de kinderen liepen weg. En zo komt ook dit avontuur tot een eind, en nog wel op tweede kerstdag. En iedereen die dit leest: Een gezellig kerstfeest, en een gelukkig nieuw jaar.


Reacties:


SpprSven
SpprSven zei op 26 dec 2009 - 22:11:
leuk, origineel ook


Soragek
Soragek zei op 26 dec 2009 - 14:14:
was een leuk hoofdstuk^^