Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Kerstverhaal. » Het kerstverhaal.

Kerstverhaal.

26 dec 2009 - 17:06

1113

0

223



Het kerstverhaal.

“So this is Christmas, and what have you done? Another year over, a new one just begun.
And so this is Christmas, I hope you have fun. The near and the dear ones, the old and the young..”¯


Hij hield de deur open voor zijn moeder die met volle boodschaptassen binnen kwam lopen. Ze glimlachte liefdevol naar haar zoon terwijl ze de boodschaptassen op de aanrecht neerzette. Dit was zou hen eerste kerstfeest worden met haar geliefde. Ze had alles al geregeld. De kerstboom was al weken, maanden geleden overeind gezet. Iedereen had geholpen met het versieren van het huis. Zelfs haar ouders waren op bezoek gekomen om te helpen bij het huis kerstachtig te maken.

Vandaag zou ze de laatste dingen op een rijtje zetten. Om daarna heerlijk te kunnen koken voor haar familie. Voor haar zoon, ouders en haar nieuwe vriend. Dit was de eerste kerstfeest waar ze haar best voor deed. Alle andere kerstfeesten waren daarom ook een flop geworden. Een kerstboom die al bijna uit elkaar viel en een kerstdiner die eindigde bij de Macdonald.

“A merry, merry Christmas and a Happy New Year. Let's hope it's a good one, without any fear..”¯

Maar dit jaar was ze daar niet bang voor. Ze was er zeker van dat alles goed zou gaan. En zo niet, dan loste iemand dat wel weer op. Aan de ogen van haar zoon kon ze zien dat hij zich ook verheugde op de dagen die er aan komen. Ze kon zich nog herinneren dat hij naar haar toe kwam rennen toen hij nog een knul van 8 was en zijn armen om haar heen gooide en recht in haar ogen keek, terwijl hij de serieuste woorden sprak, die ze hem ooit had horen zeggen. ‘Mama, het maakt me niks uit als de Kerstman dit jaar niet langs kan komen.’

En ze hoopte dat ze dat nooit meer hoefde te horen van haar kleine jongen. Een jongen die nog zo onschuldig was en toch precies wist wat er aan de hand zonder dat iemand het had verteld. “Mama!”¯ De jongen grijnsde naar zijn moeder en wees naar buiten. “Het sneeuwt mama!”¯ Zijn gezicht werd weer serieus. “Misschien is het beter als je de Kerstman vanavond afbelt.”¯ Hij knikte tevreden als hij nadacht over wat hij net gezegd had. Zijn moeder knielde zich voor hem neer. “Wat bedoel je schat?”¯
“Omdat het gevaarlijk is om nu buiten rond te lopen, mama.”¯ Hij antwoorden of het de normaalste zaak van de wereld was. Ze glimlachte en haalde haar hand door de haren van haar 10 jarige zoon.
“Rustig maar lieverd, de Kerstman kan heel goed voor zichzelf zorgen.”¯

“And so this is Christmas, for weak and for strong. The rich and the poor ones, the road is so long. And so happy Christmas, for black and for white or the yellow and red ones, let's stop all the fights.. ”¯

Hij knikte en sloeg zijn armen om zijn moeder heen. “Oké mama.”¯ Maar als je goed luisterde kon je de ongesproken ‘ik hou van je’ horen. “Kom Thomas dan gaan we de eten klaar maken.”¯ Wanneer ze hem voelt knikken staat ze op en steekt haar hand naar hem uit. Thomas grijpt hem vast en samen lopen ze naar de keuken toe.

Na een klein uurtje was bijna alles klaar. Alleen het vlees liet nog op zich wachten en het bezoek. Samen zaten ze op de grond een spelletje te spelen. Samen sprongen ze op als de bel rinkelde. Thomas stond verborgen achter zijn moeder wanneer ze de deur opendeed. Ze glimlachte naar de oude vrouw die voor de deur stond. De vrouw glimlachte terug terwijl ze een doos met koekjes naar voren stak, zodat ze het konden aannemen. “Vrolijk kerstfeest.”¯

“And so this is Christmas, and what have you done? Another year over, a new one just begun.
And so this is Christmas, I hope you have fun. The near and the dear ones, the old and the young..”¯


Het was een half uur geleden dat de vrouw met de koekjes voor de deur stond. De tafel was ondertussen gedekt, maar de gasten waren er nog niet. “Thomas wil jij de cd speler aan zetten?”¯ Thomas knikte en rende meteen de kamer in. Precies wanneer de muziek begon te spelen ging de deurbel. Ze rende zo hard ze kon naar de voordeur om die te openen. En wanneer ze zag wie het was sprong ze hem om de hals. “Je bent hier.”¯ Haar stem was niets meer dan fluister. “Ik dacht dat je nooit zou komen.”¯ Ze deed een stap naar achter en keek naar de man . Haar geliefde.

Het duurde niet lang voordat haar ouder ook aan kwamen zetten. Ze hadden allebei een tas vol cadeautjes bij zich. Want zeiden ze een kerst zonder cadeautjes is niet compleet. Thomas was daar volkomen mee eens en schreeuwde dan ook enthousiast dat ze gelijk hadden. “Maar eerst..”¯ Begon John terwijl hij naar zijn aankomstige zoon keek. “gaan we de heerlijke diner eten die je moeder met liefde heeft gebakken.”¯

“And so this is Christmas, and what have you done..”¯

En zo kwam het dat ze met zijn allen 5 minuten later aan tafel zaten. Te eten van de heerlijke eten terwijl de lichten van de kaarsen in de vensterbank en de lampen van kerstboom alles verlichten en je de liefde die in de kamer hing kon voelen. En al was het eten al bijna op en al zouden de lampjes er ooit mee ophouden, de liefde zou voor altijd blijven.

“Another year over, a new one just begun..”¯

En misschien is deze jaar nu wel bijna voorbij, maar je krijgt er wel een nieuwe voor terug. Een andere jaar vol met gelukkige en misschien mindere gelukkige tijden. En een jaar waar je alle fouten van dit jaar kan rechtzetten. Een jaar waarin je iedereen kan laten zien hoeveel je om ze geeft, zelfs als je dat dit jaar bent vergeten.

“And so this is Christmas, I hope you have fun..”¯

Maar voordat we zou ver zijn, vieren we met zijn allen ons geluk. Het geluk die we hebben omdat we elkaar hebben en dus niet alleen zijn. Het geluk die we hebben dat we hier mogen zijn. En als je dat geluk even niet voelt, is er altijd wel iemand die je laat zien hoeveel mensen er wel van je houden.

“The near and the dear ones, the old and the young..”¯

Voor iedereen. Voor de stoute en de lieve mensen, voor de oude en de jongste is er altijd wel iemand die dat lichtje laat branden, met kerst.


I wish you all
A Merry, Merry Christmas
And a
Happy New Year
And Off course
A healthy and good 2010.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.