Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Eigen verzonnen serie: Het Gelukkige leven in Beemsdorp. » S01 E01 De frikadellen wedstrijd

Eigen verzonnen serie: Het Gelukkige leven in Beemsdorp.

12 dec 2013 - 23:29

1029

0

324



S01 E01 De frikadellen wedstrijd

Aflevering 1 Seizoen 1

Ludwig en Alexandra arriveren in Beemsdorp, dit kleine plaatsje lijkt hun de geschikte plek om een nieuw leven te beginnen. Ze gaan naar Peter een kennis van Ludwig die voor hen 2 paspoorten heeft nagemaakt, ze heten voortaan Sander en Sandrine Roex. Ludwig bedankt hem en ze besluiten een hotel te zoeken in Beemsdorp. Ze lopen langs hotel “Gouden Beemsdorp”¯, Dit niet al te grote hotel ziet er goed uit. Ze checken in en hoteleigenaar Jan geeft hen de sleutel. Op hun kamer pakken ze uit, kleding, iets te eten, wat accessoires en… een pistool.

Ondertussen zitten buurvrouwen Els en Truus gezellig samen te praten wanneer de bel gaat. Els mompelt iets en loopt naar de deur. Het is Johan, een operatie ging niet door en hij kon eerder naar huis, maar hij was zijn sleutel vergeten. Els mompelt tegen Johan over verantwoordelijkheid die hij niet heeft, maar die heeft daar weinig oren naar. Johan wil zo vlug mogelijk naar café Van de Berg waar een wedstrijd frikadellen eten plaatsvindt. Hij had zich niet ingeschreven maar hij zou daar graag eens een kijkje nemen.

In het café zijn de voorbereidingen druk bezig Johnny, Max en Sara hebben alles in gereedheid gebracht voor de wedstrijd frikadellen eten. De winnaar van vorig jaar “dikke Joop”¯, zoals hij word genoemd, komt binnen. Hij is er helemaal klaar voor en er van overtuigd dat hij weer gaat winnen. Niet veel later komt ook Sharon binnen, de ex van Max. Ze kwam eens kijken hoe het er aan toe ging tijdens zo’n rare wedstrijd. Ze kan het niet laten om weer een misplaatste opmerking te maken richting Sara: “Dit is weer een van die domme ideeën van jou zeker, ik had ook niet anders verwacht, meer dan frikadellen hebben jullie hier tegenwoordig toch niet. Vroeger toen ik hier achter de bar stond, had jij hoogstens asbakken schoon mogen maken”. Max wordt woedend en hij wil Sharon eruit gooien. Johnny kan hem tegenhouden maar Sharon besluit zelf maar op te stappen. Max zegt dat hij dat mens ooit nog eens iets gaat aandoen, maar Sara zegt dat hij zich maar beter rustig kan houden voor hij domme dingen doet waar Sharon van kan profiteren.

Op het gemeentehuis is burgemeester Jimmy druk aan het werk, zijn assistente Maartje zegt dat hij zich moet gaan klaar maken voor de vergadering over de uitbreiding van het bedrijf van Eric Van Veren. Het is belangrijk dat deze uitbreiding doorgaat voor Eric. Hij zit zenuwachtig in de zaal, samen met zijn zoon Mike. Ze weten dat Jimmy en Maud er alles aan zullen doen om te zorgen dat de uitbreiding erdoor zal komen in de gemeenteraad. Dan komt Juliën aanlopen de voorzitter van de andere politieke partij in Beemsdorp. Hij probeert alle plannetjes van Jimmy te dwarsbomen maar Jimmy’s partij heeft de meerderheid.

In het café is het ondertussen gezellig druk geworden de wedstrijd staat op het punt van beginnen. “Dikke Joop”¯, “Mega Maarten”¯, “Vette Phil”¯ & Max zelf gaan zometeen proberen binnen 2 minuten de meeste frikadellen naar binnen te werken. Johan heeft een plannetje om Max te laten winnen, hij zegt dat de frikadellen voor de andere drie heel heet moeten zijn en die van Max een aangename temperatuur om snel te kunnen eten. Sara twijfelt even, maar ze besluit het te doen. Sara heeft gloeiend hete frikadellen gebakken voor de drie tegenstanders en die van Max zijn precies goed gebakken. De wedstrijd begint en de andere 3 zetten zichzelf totaal voor schut door OEI! en AA! te roepen van de hitte. Max eet rustig door en hij wint tot ieders verbazing de wedstrijd.

De stemming in het gemeentehuis gaat ook beginnen, de oppositie stemt unaniem tegen maar de mensen van de partij van burgemeester Jimmy stemmen allemaal voor en dus kan Eric zijn bedrijf gaan uitbreiden.

Op het advocatenbureau van Björn komt een aanvraag binnen of ze een vrouw willen verdedigen die is aangereden door een dokter, die haar daarna verzorgde en geld zou geven als ze niks zou vertellen, maar dit geld heeft ze nooit ontvangen. Nikki wil de zaak graag behandelen maar Björn weet niet of Nikki zo’n zaak al zou kunnen behandelen. Hij besluit om haar deze zaak toch te geven en zelf een oogje in het zeil te houden.

Eenmaal thuis gekomen verteld Eric vol enthousiasme het goede nieuws aan zijn vrouw Stefanie. Die denkt alleen maar aan het geld dat dit weer zal gaan opleveren en ze besluit om samen met Eric en Mike eens goed te gaan uit eten om de goede afloop te vieren. Ze gaan naar het restaurant in hotel Gouden Beemsdorp. Hier zitten nog 2 mensen die we al kennen namelijk Ludwig en Alexandra. Ze praten over hoe ze het de komende tijd gaan doen, ze hoeven zich niet meer druk te maken om de politie want ze hebben nu beide een andere identiteit. Alexandra vind dat ze zich beter een tijdje rustig houden Ludwig wil echter het dorp leren kennen en hij besluit morgen eens te gaan rondneuzen.

Bij de familie Derksen zitten ze ook aan de tafel, Karin heeft niet veel honger en ze zeurt alleen maar. Emile denkt wel te weten wat het is, zijn zus is verliefd. Karin wordt boos en ze gaat meteen van tafel, ze loopt naar boven. Nu is Emile er nog meer van overtuigd dat zijn zus verliefd is. John zegt dat Emile zijn grote mond eens moet houden en door moet eten. Emile giechelt nog een beetje en eet dan ook zijn bord leeg.

De volgende dag is Ludwig klaar om Beemsdorp te gaan verkennen, zo komt hij uit bij café Van de Berg, hij besluit wat te gaan drinken. Hij gaat aan de bar zitten en maakt een babbel met Sara. Dan gaat hij weer buiten waar hij Nikki Doesens tegenkomt. Hij bekijkt haar eens goed en hij komt tot de conclusie dat ze er zeker niet slecht uitziet. Als ze langs loopt knijpt hij haar eens goed in de billen, Nikki draait zich om en geeft Ludwig een klap in het gezicht. “Blijf van met af, viezerik”¯ schreeuwt ze terwijl ze boos wegloopt. Hier houdt Ludwig wel van hij grijnst en loopt terug naar het hotel.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.