Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Eigen verzonnen serie: Het Gelukkige leven in Beemsdorp. » S01 E02 De broodjes van Berend

Eigen verzonnen serie: Het Gelukkige leven in Beemsdorp.

12 dec 2013 - 23:47

1047

0

313



S01 E02 De broodjes van Berend

Aflevering 2 Seizoen 1

Eric heeft er zin in, hij gaat vandaag met de aannemer praten over de uitbreiding van zijn bedrijf. De aannemer maakt zijn bestek op en Eric schrikt een beetje van de prijs, hij was er al vanuit gegaan dat het geen goedkope klus zou worden, maar zoveel geld dat had hij nou ook weer niet gedacht. Hij ziet het echter als een goede investering en het geld zou zich snel terug moeten verdienen, dus hij doet het.

Ludwig vertelt aan Alexandra wat hij zoal gedaan heeft in Beemsdorp en ze kijkt hem geschrokken aan. Ze vind dat Ludwig zich kalm moet houden, straks vind de politie hen. Ludwig stelt haar gerust, en zegt dat de politie hen niet zal vinden, ze hebben 0 aanwijzingen richting Beemsdorp. Alexandra zegt “nou dan hou dat ook maar zo, haal alsjeblieft geen domme dingen uit”ť. Ludwig reageert niet, hij denkt aan Nikki en Sara.

De volgende ochtend is het bij bakker Coppes een drukte van jewelste. Nelly en Berend werken heel hard en proberen het goed bij te houden. Berend is een echte vakman zijn vader begon deze bakkerij 42 jaar geleden en sinds 4 jaar is Berend de volledige eigenaar. Zijn vader heeft bijna tot zijn dood in deze bakkerij gewerkt tot hij te ziek was en uiteindelijk overleed. Hij heeft sinds de overname ook Nelly in dienst genomen, ze wilde een niet al te zware baan, en ze wilde graag onder de mensen komen. Berend dacht dat dit de perfecte plek was voor Nelly en ze werkt er nu al 4 jaar met veel plezier.

Karin Derksen zit ondertussen alleen op haar kamer, ze zegt dat ze ziek is en ze gaat niet naar school. Ze is super verliefd op een jongen in haar klas maar hij heeft al een vriendin. Als ze hem ziet wordt ze meteen rood en weet ze niet meer wat te doen, ze durft het hem echt niet te zeggen. Ze kan er niet meer tegen en dus maar besloten zich ziek te melden. Even later komt haar moeder naar boven met een bordje bouillon soep voor Karin, ze besluit nog een paar dagen ziek te blijven.

Burgemeester Jimmy zit rustig de krant te lezen, terwijl hij een kopje koffie drinkt. Wanneer Nikki naar benden komt is die rust wel voorbij. Ze stapt op Jimmy af en ze verteld hem over de man die haar zomaar in de kont kneep. Jimmy vind het maar een vreemd verhaal en hij raadt Nikki aan om goed uit te kijken. Als ze de man nog eens ziet moet ze hem goed onthouden, zodat ze naar de politie kan stappen.

Ludwig zit alleen in de kamer, hij wil zo snel mogelijk weg uit het hotel. Hij heeft zijn kennis Peter weer gebeld om wat geld te laten namaken. Hij zou het hem na verloop van tijd wel terug betalen. Peter stemt toe, maar laat duidelijk weten dat het de laatste keer is.

Nu Eric de aannemer heeft gecontacteerd word het tijd voor een architect. Hij denkt meteen aan John en belt hem op. John heeft wel ogen naar zo’n groot project en hij gaat meteen met Eric en de aannemer praten, ze komen samen al snel tot een mooi besluit. Het zijn hoge kosten voor Eric, maar hij is ervan overtuigd dat deze uitbreiding hem veel extra geld gaat opbrengen.

Johnny heeft vandaag vrij en hij besluit naar de Swaluwer plas te gaan om te zeilen. Dat is een van zijn favoriete watersporten. Hij komt Nathalie tegen die op weg is naar de bakker. Hij spreekt haar aan en ze maken een goede babbel. Ze hebben het over de frikadellen wedstrijd van het café. Ze lachen eens goed maar dan kijkt Nathalie op haar horloge, "oeps!" ze is de tijd vergeten. Ze zal zich moeten haasten. Ze rent door de straten van Beemsdorp en komt aan bij de bakker, maar het bordje gesloten hangt al tegen de deur. Net op dat moment komt Nelly buiten, ze is klaar met werken. Nathalie vraagt of Nelly haar misschien een zak broodjes kan geven want ze heeft bijna niets meer in huis, en zij en Björn moeten toch iets eten. Nelly doet snel even de deur open en graait een zak broodjes, Nathalie hoeft niet te betalen want Nelly zegt “Berend telt toch zeker al zijn broodjes niet”ť en de twee lopen lachend weg.

In het café is het een rustige dag. Sara staat achter de bar wanneer Ludwig weer komt binnen wandelen. Hij gaat weer aan de bar zitten en hij bestelt een wit wijntje en zegt dat Sara zich ook iets van hem kan pakken. Hij vraagt Sara hoe het er hier in Beemsdorp aan toe gaat. Ze vertelt hem dat het een rustig plaatsje is, waar ze zo nu en dan eens lekker losgaan, maar het is er voornamelijk rustig en dat koesteren de bewoners ook enorm. Hij vraagt aan Sara of ze nog ergens een leeg appartementje kent hier in de buurt ze vertelt Ludwig dat er in de Sinstraat een leuk appartement leeg staat. Hij bedankt haar voor de inlichtingen en hij gaat meteen een kijkje nemen. Het appartement zie er inderdaad goed uit en hij legt zijn plannen voor aan Alexandra. Ze stribbelt nogal tegen omdat ze amper geld hebben maar Ludwig beloofd haar dat hij ervoor zal zorgen, Alexandra weet niet goed wat ze ervan moet denken.

Aan de keukentafel zit de familie Govers aan het avondeten. Nelly verteld Johan over de broodjes voor Nathalie, Johan kan erom lachen maar Els vind dat niet kunnen. Ze zegt dat ze nog bij de vader van Berend altijd broodjes ging kopen, dat was tenminste een hardwerkende man, die Berend daarentegen maakt er maar een potje van vind ze. Nelly schiet in de verdediging en het avondeten word zelfs een kleine ruzie, Els besluit van tafel te gaan en ze gaat naar buurvrouw Truus. Truus is echter niet thuis en dus moet ze weet terug naar binnen. Johan en Nelly halen een grap uit en ze laten Els niet binnen, Els word stilaan woedend, na 10 minuten wordt ze toch maar binnen gelaten. Dan roepen Johan en Nelly gelijk: Sleutel vergeten, niet verantwoordelijk hé! en barsten dan in lachen uit. Els kan er anders helemaal niet om lachen en ze verdwijnt naar haar slaapkamer.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.