Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Eigen verzonnen serie: Het Gelukkige leven in Beemsdorp. » S01 E04 Een dagje vrij...

Eigen verzonnen serie: Het Gelukkige leven in Beemsdorp.

13 dec 2013 - 0:22

967

0

346



S01 E04 Een dagje vrij...

Aflevering 4 Seizoen 1

Max wil naar de bank om geld te lenen, om zo de aandelen van het café over te kopen van Sharon. Sara vindt dit geen goed idee, het zal hem veel geld kosten en wie weet blijft ze ons lastig vallen. “Maar dan zet ik haar buiten éh”¯ zegt Max geïrriteerd. Hij is vastbesloten en gaat morgen naar de bank.

Bij Johan en Nelly is het nu heerlijk rustig, ze hebben allebei een dag vrij genomen om samen een hele dag te kunnen genieten. De dag is nog maar pas bezig of Els staat al voor de deur. Johan maakt geïrriteerd de deur open, Els vraagt of ze wat zout mag lenen, Truus heeft dat niet in huis omdat zij geen zout mag eten. Johan geeft zijn moeder een potje zout en gooit de deur dicht, Nelly kan er nog wel om lachen.

Terwijl Alexandra zit opgesloten in haar kamer gaat Ludwig weer eens op café. Deze keer staat Max achter de bar en Ludwig vraagt waar Sara is. Max zegt dat die om 4 uur beneden zal zijn. Ludwig besteld een wit wijntje, hij drinkt het leeg en zegt om 4 uur nog wel even terug te komen want hij moest nog iets regelen met Sara.

Op de redactie van het tijdschrift MD is het druk, het 100ste nummer gaat binnenkort in de verkoop. Dit is een extra dik nummer met veel reportages. Marja is nog op zoek naar een journalist die reportages zou kunnen schrijven voor dit speciale nummer. Ook zou ze het leuk vinden als een bekende inwoner van Beemsdorp een column zou krijgen in MD. Ze denkt meteen aan burgemeester Jimmy. Ze belt hem op maar hij zegt dat hij het te druk heeft met andere dingen. Ze zal opzoek moeten naar iemand anders.

Even later gaat bij Johan en Nelly weer de bel, het is Mike de zoon van Nelly. Hij komt haar zijn nieuwe motor laten zien, Nelly vraagt hem hoe het dan zit met de Porsche. Mike verteld haar dat hij nu een auto, een scooter & een motor heeft. Nelly vind het allemaal goed en wel, maar ze zegt tegen Mike dat ze het nogal druk heeft. Mike gaat er weer vandoor met zen nieuwe motor en Nelly en Johan hebben dan eindelijk tijd voor elkaar. Of toch niet…

Het is kwart over 4 en Ludwig komt café Van den Berg binnengewandeld. Sara staat inderdaad achter de bar en ze hebben samen een leuk gesprek. Dan vraagt Sara “wie ben je eigenlijk als ik mag vragen want je komt me vaag bekend voor.”¯ Ludwig denk dat dit komt omdat hij na die dubbele moord veel op tv is geweest. Hij zegt “nou mijn schoonheid ik ben de heer Roex, Sander Roex. Aangenaam”¯ Sara moet een beetje lachen om zijn aankondiging. Ludwig vraagt of ze zin heeft om vanavond samen te gaan eten in hotel Gouden Beemsdorp, maar Sara zegt “ik denk dat je me verkeerd begrepen hebt. Ik ben getrouwd en heb een kind.”¯ Ludwig antwoord kalm, “nou en, Max hoeft dat toch niet te weten zeg dat je naar een vriendin gaat of zo?”¯ Sara kijkt Ludwig verwonderlijkt aan en zegt, “nee dat kan ik niet maken ik hou van Max en ik heb liever dat je nu weggaat.”¯ Ludwig verlaat teleurgesteld het café.

De telefoon van Johan gaat, er is een groot verkeersongeluk gebeurt hij moet dringend naar het ziekenhuis komen. Daar gaat de vrije dag van Nelly en Johan. Net als Johan de deur uitgaat staat ook Els weer voor de deur met het potje zout. Nelly lijkt wel gek te worden.

Ludwig loopt woedend terug naar huis. Op straat komt hij Nikki tegen en ze herkent hem nog. Ze gaat meteen naar Jimmy toe, ze verteld dat ze die man weer heeft gezien die haar toen in haar kont had geknepen. Jimmy zegt dat ze naar de politie moet gaan, maar dat ze dat beter morgen doet want het kantoor in Swaluwen zal wel dicht zijn als ze daar aankomt.

Wanneer Ludwig thuis komt is hij razend. Hij kan zijn woede niet langer onderdrukken en stormt de kamer van Alexandra in.
Hij verkracht haar en dreigt haar te vermoorden, niemand zal haar zoeken. Alexandra is helemaal versuft en verdooft, ze zit constant alleen opgesloten in haar kamer.

Max is niet blij, de bank wil hem geen lening geven. Sara is daar wel blij mee en ze hoopt dat Max dit idee nu uit zijn hoofd zal zetten. Dit is Max echter niet van plan hij wil geld leven bij z'n vriend Eric. Max gaat op bezoek bij Eric en vraagt hem of hij wat geld kan lenen. Eric zou het wel willen maar hij is nu net bezig met zijn grote uitbreiding dus hij zal dat geld ook niet kunnen missen. Nu weet Max ook niet meer wat hij kan doen. Ondertussen komt Stefanie thuis, ze heeft een nieuwe motor voor Mike gekocht. Eric gelooft zijn oren niet “daar hebben we op dit moment even het geld niet voor”¯ zegt hij. Wanneer Mike thuiskomt wil Eric dat hij de motor terugbrengt Mike denk er echter niet aan, hij heeft hem net aan iedereen laten zien.

Marja is ondertussen uitgekomen bij Max, hij staat achter de bar en iedereen kent hem in Beemsdorp. Ze belt hem op maar ze heeft blijkbaar het verkeerde moment gekozen. Max is er niet voor in de stemming, maar Sara besluit het wel te willen doen, opluchting voor Marja. Nu heeft ze alleen nog een journalist nodig. Ze denkt aan Björn hij kan goed met iedereen opschieten en hij heeft ook Nikki al in dienst dus misschien kan hij wel tijd vrij maken. Björn moet echter afzeggen omdat hij te weinig tijd heeft, maar hij heeft Nelly wel een goede tip gegeven over iemand die het misschien wel zou willen doen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.