Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Amazing Masters » Hoofdstuk 2: Myra VS Secret (deel 2)

Amazing Masters

5 jan 2010 - 15:53

1438

1

193



Hoofdstuk 2: Myra VS Secret (deel 2)

omdat ik geen enkele reactie heb gekregen en weinig mensen het lezen, denk ik dat ik er maar mee ga stoppen. ik haal mijn motivatie uit reacties, en als je reacties krijgt heb je in ieder geval het gevoel (eigenlijk de zekerheid) dat het daadwerkelijk gelezen is. in ieder geval veel lees plezier. ^^ PS: als hier reacties opkomen blijf ik natuurlijk door gaan.

In de woonkamer van de villa zitten vijftien personen rond een flat-screen. Het rare is dat er geen beelden vertoont worden, het beeldscherm is pikzwart.
'Wat zal de volgende opdracht inhouden?' vraagt Vich in het algemeen. 'Een quiz, een hele grote hindernisbaan of misschien... een gevecht tegen Smith!
'Een hindernisbaan denk ik niet.' klinkt er uit een hoek. Het is Chantel. 'Dat was tenslotte de eerste opdracht. Maar dat andere, dat zou best kunnen. Ze komen vast met de gekste dingen aan zetten. Zeg het, en het zou zo maar kunnen.'
Oas luistert niet, maar staard naar de klok. Hij luistert liever niet naar dat gebazel over de tweede opdracht. Hij laat het maar gewoon op zich af komen, hij weet toch al zeker dat hij dit gaat winnen.
'Misschien moeten we wel door een doolhof heen ofzo.' oppert Belle-Fleur enthousiast. 'Met allemaal sterke pokémon erin. Misschien wel legendarische... Entei, Dialga, Ray..'
Oas onderbreekt abrupt de zin van Belle-Fleur met een grom. 'Het is tijd.'
Vijftien hoofden richten hun blik op de klok. Nog tien seconden zien ze. Belle-Fleur giechelt. 'Wat is dit span..'
Maar naar een boze blik van Oas sluit ze abrupt haar mond. Alle kandidaten kijken nu gespannen naar het scherm.

We verlagen het niveau, verhogen het niveau, maar houdt ook in acht, dat tactiek hoog in het vaandel staat bij de volgende opdracht.
Sta wederom, morgen weer om 12.00 klaar!


'Weer zo'n raadsel.' zegt Ann en ze kijkt naar het scherm waar het mysterieuse raadsel nog op het scherm prijkt. 'Wat zouden ze bedoelen met: ''we verlagen het niveau''? Zou de opdracht makkelijker worden?'
'Dat zou kunnen, maar dan zouden er meerdere sub-opdrachten moeten wezen.' oppert Ocean.
'Hoezo denk je dat?' vraagt Jazz.
'Er staat toch dat ze het niveau ook weer verhogen.' antwoordt Ocean simpel op het moment dat het beeldscherm weer zwart wordt. 'Ze zouden toch niet bij één opdracht het eerst makkelijker maken en dan weer moeilijker. Dan denk ik eerder dat er één sub-opdracht 'makkelijk' is en één sub-opdracht moeilijk is.'
Iedereen laat de informatie tot zich doordringen en er volgt een stilte. Belle-Fleur wil haar mond open trekken, maar bedenkt zich en sluit haar mond, uiteindelijk verbreekt Ello de stilte.
'Maar dat is toch niet eerlijk voor degenen die de moeilijke sub-opdracht moeten doen.'
'Daar heb je gelijk in.' zegt Ocean. 'Dan weet ik het ook niet, wat ze ermee bedoelen.'
'En dan dat stuk over tactiek.' zegt Ishanti. 'Wat bedoelen ze daar nou weer mee?'
'Dat is toch zo klaar als een klontje, domme koe.' klinkt de arrogante stem van Oas. 'Aan de hand van de opdracht moet je gewoon met een tactiek komen die volgens jou het beste is. Een tactiek bedenken is wel iets waar je bij moet nadenken. En aangezien je niet eens weet wat tactiek is, geloof ik dat dat erg moeilijk zal worden. Tsjah.. met zaagsel in je hoofd bereik je ook niet veel, misschien is zelfs je geliefde Lapras slimmer dan jou.'
Ishanti staat op en met tranen in haar ogen snelt ze zich de woonkamer uit. Natasha gaat - na een boze blik op Oas gewerpt te hebben - direct achter Ishanti aan om haar te troosten.
Cedric springt op van zijn stoel en loopt op Oas af. 'Houdt je bek, eikel. Waar slaan die domme opmerkingen op!' Inmiddels staat hij voor Oas, die rustig blijft zitten. 'Nog één zo'n opmerking en ik pak je!'
'Oh ja!' Oas staat ineens op en kijkt dreigend naar Cedric, die een kop kleiner is. 'Laat me niet lachen. Jij en welk leger!?'
Beide kemphanen staan nu bijna tegen elkaar aan, kijken dreigend, maar wachten af wie de eerste stap zet. Kyra springt op en gooit zich tussen beiden.
'Ophouden nou!' zegt ze. 'Allebei!' Ze dringt Cedric naar achter met haar handen. 'Doe rustig, hij is het niet waard. Door hem te slaan en uit te schelden verlaag jij je alleen maar tot zijn niveau. Als je hem zonodig wil pakken doe dat dan in pokémon gevecht. En omdat je niet bij je pokémon kunt, zul je dat in de arena moeten doen.'
Langzaam aan bedaart Cedric weer. Hij beseft dat ze helemaal gelijk heeft en gaat weer zitten.
De rest van de avond houdt hij Oas met priemende ogen in de gaten.
Ishanti laat zich de rest van de avond niet meer zien. Natasha komt nog wel terug maar zegt dat ze er nou niet over wou praten.

Kyra - Rode Tribe
Wat is die Oas toch een eikel! Oké, de vraag van Ishanti was niet bepaald een slimme vraag, maar dan is dat nog GEEN reden om haar zomaar uit te schelden! Die domme uitspraken van die arrogante zak zorgde voor de tweede ruzie tussen hem en Cedric. Ik heb het nu nog kunnen sussen, maar of dat een volgende keer lukt?

De volgende ochtend laat Ishanti zich niet zien bij het gezamenlijk ontbijt. Ze wil en kan Oas nog niet onder ogen zien, daarom maakt Natasha een klein ontbijt voor haar en brengt het naar hun kamer.
Waar normaal aan de ontbijttafel zo druk gepraat wordt is het nu tamelijk stil. Het voorval van de avond ervoor is nog niet vergeten.
Oas en Cedric zitten zover mogelijk van elkaar vandaan. Ze kijken elkaar zo min mogelijk aan - en als toch hun blikken elkaar kruisen, is op beide gezichten tekens van haat te bekennen - en vragen elkaar niks. Als Cedric wat nodig heeft van tafel, wat toevallig dicht bij Oas staat, vraagt hij toch aan iemand anders of die het wil doorgeven. Oas maakt gebruik van dezelfde tactiek en ook dit doet het ontbijt niet ten goede.
Om vijf voor twaalf staat iedereen buiten. Natasha die op dat moment de bewaarder is van de sleutel, maakt daar handig gebruik van, door de confrontatie met Oas zo lang mogelijk uit te stellen en als laatste de villa te verlaten. Zodra ze de deur uitstapt draait ze zich gelijk om en doet de deur op slot. Als ze klaar is en zich omdraait schrikt Adam. Natasha ziet er moe en uit en je ziet duidelijk dat ze slecht geslapen heeft en zeer waarschijnlijk gehuild heeft.
'Gaat het wel met je?' vraagt hij.
'Jawel.' antwoordt ze. 'Het komt wel goed hoor. Bedankt voor je bezorgdheid.'
'Ga je het melden?' vraagt Jazz met een bezorgd gezicht. 'Ik bedoel, je ziet aan je dat het je zeker heeft aangegrepen. Bovendien zie je er nou niet echt gezond en wakker uit. Dat merkt Smith ook.'
Maar hij krijgt geen antwoord, want de twee limousines komen aanrijden en stoppen voor de kandidaten. Natasha wacht tot Oas in een limousine is gestapt en stapt vervolgens gauw in de andere.
'Zou ze er melding van maken bij Smith?' vraagt Florian en hij kijkt naar Oas.
'Ik hoop het niet voor haar.' gromt hij.
In de andere limo is de stemming vrolijk en er wordt veel gepraat. Vooral over de tweede opdracht.
'Ik heb in bed zitten nadenken, maar kwam niet uit het raadsel.' zegt Vich. 'Tenminste niet uit het begin, het laatste stukje over de tactiek was me snel duidelijk.'
Ishanti kijkt Vich aan. Als hij zich realiseert waarom en wat hij zojuist gezegt heeft, begint Vich te blozen.
'Sorry Ishanti. Ik bedoelde het niet zo.'
'Het is al goed.' Ik snap het.'
'Maar we moeten er eigenlijk voor zorgen dat Oas zo min mogelijk bij jou in buurt komt.' zegt Kyra.
'Misschien dat we een derde limousine kunnen regelen die alleen bestemd is voor Secret, Florian en Oas.' oppert Belle-Fleur. 'Die drie zorgen voor de meeste problemen.'
'Geef ze dan maar drie fietsen en laat ze naar de opdracht fietsen.' zegt Jazz.
Iedereen lacht, zelfs Ishanti. En als ze vijf minuten later aankomen bij hun bestemming stapt ze met een glimlach uit.
Als iedereen is uitgestapt, merken ze dat de omgeving hetzelfde is als de eerste opdracht. Ze staan weer op het strand. Het is een mooie dag, het waait niet, de zon schijnt en er is geen wolkje te bekennen.
'Welkom kandidaten.' zegt Smith die ongeveer tien meter van de limousines af staat. 'Kom gauw om me heen staan.' De kandidaten banjeren de laatste paar meter door het zand naar Smith toe.
'En zijn jullie een beetje uit het raadsel gekomen?' vraagt Smith. 'Dat over de tactiek was al snel duidelijk zeker?'
Er valt een stilte. Smith heeft onopgemerkt een gevoelige snaar geraakt.
'Alhoewel.. Ishanti ziet er wel heel slecht uit.' Ishanti kijkt naar Adam, die een ik-zei-het-toch gezicht trekt. 'Slecht geslapen, neem ik aan. Te lang nagedacht over het raadsel? Of is het iets anders?
Oas draait zijn nek zo snel om dat je zou denken dat hij hem verdraaide. Strak kijkt hij Ishanti aan.
Iedereen heeft nu zijn blik op Ishanti gericht, wiens ogen heen en weer flitsen tussen Oas en Smith. Ze denkt na en spreekt dan.
'Nou het zit zo...'


Reacties:


Kenneth zei op 11 jan 2010 - 18:12:
kom op mensen reageer even.