Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » korte dingskes » The final countdown

korte dingskes

17 jan 2010 - 11:33

360

1

249



The final countdown

Het is muisstil, geen woord wordt gezegt. Iedereen zit vol spanning, ookal hebben we dit al zo vaak meegemaakt. Vandaag is anders, niet zo rustig als alle andere keren. Ik kijk naar de rode getallen voor me.

Nog 14 minuten.


Ik brobeer om rustig te blijven en leg mijn hand op mijn been zodat die zou stoppen met trillen. Mijn hart voel in overal duidelijk kloppen en mijn vingers zijn nat van het zweet. Op nieuw kijk ik naar de cijfers.

Nog 11 minuten.


Voetstappen verbreken de stilte. Langzaam komen ze dichterbij en gaan ze ook weer weg, om net zo plots als dat ze verschenen weer te verdwijnen. Een blad wordt omgedraaid, een pen neergelegt, met plastiek word geprutst en een stoel wordt verschoven. Steeds meer geluiden vullen de grote ruimte en steeds meer aanwezigen worden zenuwachtig.

Nog 7 minuten.


Waarom zijn we eigenlijk zenuwachtig? Dit is een routine, we deden het al zo vaak. Het voelt wel anders, maar daarom is het niet zo. Een stoel blijft een stoel, een pen blijft een pen, een schaar blijft een schaar, de kleuren blijven hetzelfde en ook het aftellen is er steeds weer bij, welke dag het ook is.

Nog 4 minuten.


Nog 4 minuten voor er overal lawaai is, tot de hel losbarst. Iedereen gaat roepen, wegrennen, alles wat ze bijhebben met hun meenemen. Zo snel mogenlijk naar buiten, iedereen wil weg.

Nog 2 minuten.


Mijn hele lichaam trilt van de spanning. Weg, ik wil weg. Er is niets anders waar ik aan kan denken. Weg. Weg voor ik een trauma overhoud aan deze plek, als ik dat al niet heb. Het afscheid heb ik nog niet kunnen nemen, ik wil naar diegene die voor mij dierbaar zijn. Ik wil hier weg, ik moet hier weg. Mijn blik hou ik op de rode cijfers.

11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, ....


De ooit zo rustige stilte wordt verwoest door het helse geluid van een bel die als alarm dient. Mensen praten, roepen, sommige schreeuwen zelfs. Stoelen worden verschoven, deuren worden opengegooit. Iedereen zorgt dat hij zo snel mogelijk weg is, duizende voetstappen klinken, en 2 minuten later is alles afgelopen.

Eindelijk, de laatste schooldag is voorbij.


[reacties??]


Reacties:


SunShine
SunShine zei op 17 jan 2010 - 17:18:
Phahahaa, ik had al zo'n klein vermoeden ='D
LeukLeuk ^^
xx.