Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Columns, sprookjes, kortverhalen.. » Dromen

Columns, sprookjes, kortverhalen..

20 jan 2010 - 17:32

246

1

272



Dromen

De laatste zin komt uit Sara, de telenovelle van zo'n twee (?) jaar geleden, die ik supermooi vond. Verder is dit stukje al redelijk oud. (:

Elk meisje wil een prinsessenkleed aan en elke jongen wil een stoere piraat worden. Maar hoe kinderlijk deze dromen ook mogen zijn, het zijn wel de mooiste. Ze zijn nog niet verwoest door het besef dat die dromen een kans van één op tien hebben om werkelijkheid te worden.
Een snoezig, roze jurkje en een zwart ooglapje, en voor hen zí­jn die dromen werkelijk. Maar niet al die dromen kunnen uitkomen en mensen zullen al eens proberen je dromen uit je hoofd te praten. Zolang jij geen zin hebt om die droom op te geven, doe dat dan gewoon niet. Het lukt toch niet.
Laat ze jouw droom niet stelen, ze moeten er zelf maar eentje zoeken.
Want hoe hard en onverwoestbaar een kinderdroom ook mag zijn en hoe een kinderhand hem ook stevig kan omklemmen, zo broos wordt hij mettertijd.
Brozer en brozer, als een van de kleinste zeepbellen die lang meegaat, maar dan plots verder en verder naar boven zweeft, tot hij in het niets oplost.
Daar waar hij vervangen wordt door andere zeepbellen, nieuwe dromen.
Maar wat als er op een dag niemand meer bellen wí­l blazen? Zal ons geloof in dromen dan voorgoed verdwijnen? Zullen we het omschrijven als een vlaag van onwetendheid en er een wetenschappelijke draai aan geven?
Laten we hopen van niet!
Laten we ons nu allemaal eens vervlogen dromen herinneren. Zijn ze waargemaakt of niet? En waren ze wel de moeite waard om op te geven?
Laat ons terug dromen.
Want soms... Soms komen dromen uit!


Reacties:


4passions
4passions zei op 10 mei 2010 - 8:54:
omg! Lolz! Ik zou zweren dat het geen toeval is dat ik dit nu lees:oXD

dankjewel:p