Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » The truth of our friendship » H14: Alexis, Madilon en super-fantastisch-mega-geweldig-leuk

The truth of our friendship

23 jan 2010 - 16:40

1138

0

186



H14: Alexis, Madilon en super-fantastisch-mega-geweldig-leuk

H14: Alexis, Madilon en super-fantastisch-mega-geweldig-leuk

Hey, Jacob. Ik sprong bijna een halve meter omhoog van het verschieten. Snel ging ik naast hem zitten en liet zijn hand los. We waren nog steeds gewoon vrienden op school. Ik dacht eerst dat het Mary was maar het waren Alexis en haar schoothondje, Madilon. Alexis was het populairste meisje van de school. Zoals het hoort, was ze cheerleader en voorzitster van elke raad die er was op school. Er ontbrak maar een ding. Ze was niet samen met de populairste jongen op school. Ik was samen met hem maar dat wist ze niet. Ze kwam nu samen met Madilon, haar beste vriendin en slaafje, naar ons toegelopen. Ik zuchtte geërgerd en Jacob lachte om mijn reactie.

Alexis, Madilon, antwoordde hij beleefd.

Hey Jakie, begon ze slijmerig,wat zie jij er goed uit vandaag. Ik kom je uitnodigen voor mijn verjaardagsfeestje volgende week. Het zal het beste feest ooit zijn. Iedereen komt en er zal champagne, hapjes en nog veel meer zijn. Pappie betaalt en heeft zelfs een grote artiest uitgenodigd! Ik zou je vertellen wie als ik het wist, maar het is een verrassing, kirde ze. Tijdens haar volledige betoog keek ze me geen enkele keer aan. Ze keek Jake lief aan en stak hem een gouden envelop toe.

Je komt toch hé Jakie.

Ik zie wel. Is het de bedoeling dat we samen met iemand anders komen? vroeg hij ongeïnteresseerd.

Dat mag maar als je geen date hebt is het zeker niet erg hoor. Ik zal wel met je dansen, voegde ze er giechelend aan toe.

Oké, je ziet me wel als ik er ben.

Oké, dag Jakie, zei ze nog en gaf hem een kusje op zijn wang voor ze weg wandelde.

Naïeve meid, zei ik toen Alexis ver genoeg was.

Waarom?

Ze denkt echt dat je naar haar feest gaat gaan, antwoordde ik lachend terwijl ik me terug op zijn schoot nestelde.

Ik denk dat ik ook ga gaan. Hij dacht dat hij ging gaan? Ik dacht dat hij Alexis even stom vond als ik haar vond.

Vond je haar niet stom, vroeg ik bot. Het kon me niet schelen, hij mocht gerust weten hoe ik over haar dacht.

Inderdaad, we hebben het er nog wel over. Waar is Mary eigenlijk? Nu veranderde hij van onderwerp! Ik zuchtte maar beantwoordde zijn vraag omdat ik geen zin had in ruzie.

Die is gaan eten met Seth.

Juist, hij had het me nog gezegd maar ik was het natuurlijk weer vergeten. Ik stelde me recht en sloeg mijn tas over mijn schouder.

De les begint zo, zei ik terwijl ik Jacob rechttrok.

*~**~*

Ze noemde hem Jakie! Hey Jakie, oké Jakie, je komt toch Jakie, zei ik met het stemmetje van Alexis. Mary lachte.

Maak je niet druk, Jacob laat zich heus niet vangen door haar stomme versiertrucks.

Ik hoop het, hij zei dat hij ging gaan! Kun je dat nu geloven?

Mm, hij was je waarschijnlijk gewoon aan het plagen, antwoordde Mary bedachtzaam.

Waarschijnlijk. Ik had geen zin om er verder op in te gaan.

Hoe was het eten met Seth? vroeg ik dan maar om de aandacht van Jacob en mij af te halen. Wat absoluut niet wil zeggen dat het me niet interesseerde. Ik was zelfs behoorlijk nieuwsgierig.

Leuk. Was haar korte antwoord.

Leuk? Gewoon leuk of super-fantastisch-mega-geweldig-leuk?

Dat laatste, antwoordde ze blozend.

Vertel!

Renesmee en Mary, zouden jullie willen ophouden met dat geklets en opletten? Net nu het interessant werd moet de leerkracht een opmerking geven. Ongelooflijk toch?

Straks, fluisterde ik snel tegen Mary waarna ik mijn aandacht op de les vestigde. Het was aardrijkskunde. Een van de saaiste vakken dus. Het ging over Europa. Het verre prachtige Europa. Waarschijnlijk was niemand van de klas er al geweest. Ik wel, toen ik 4 jaar was vond papa het nodig om de wereld rond te reizen met mama en mij. Ik was lichamelijk 12 jaar dus het was het moment. Hij wilde dat mama en ik de wereld hadden gezien. Het was zeer leuk geweest en nogmaals besefte ik hoe blij ik mocht zijn dat mijn ouders nog jong waren. Ze waren eigenlijk zelf nog tieners dus ik mocht veel meer dan veel jongeren van mijn leeftijd. Daar kwam dan ook nog eens bij dat we best wel veel geld hebben en Alice en Rosalie altijd partij trekken voor mij. Maar het beste van alles was absoluut Jacob. Mijn persoonlijke god. Ik dacht aan gisterenavond in zijn bed. Hij was zo lief dat je het bijna niet voor mogelijk houd. En knap! Plus hij kon fantastisch kussen. Ik had alleen het gevoel dat hij iets meer wil dan kussen. Hij is ook maar een puberjongen zeker. Ik besloot dat we het er dan maar eens moesten overhebben binnenkort. Maar eerst ging ik hem vragen of hij wist wat inprenten betekend. De rest van de les dacht ik aan alle fantastische momenten die ik had beleefd met Jacob.

*~**~*

Ik liep alleen naar de parking. Mary had een andere les het laatste uur. Ik luisterde een beetje naar de gesprekken van de andere leerlingen toen ik iets opving van Alexis.

Heb je die jongen daar al gezien, Madilon? vroeg ze wijzend naar iemand die ik nog niet kon zien.

Ja, hij is bijna even knap als Jacob, giechelde Madilon.

Iets voor jou misschien want Jacob is duidelijk voorbestemd voor mij. Ik had zoveel zin om naar haar toe te gaan en te zeggen dat Jacob van mij was.

Je kan hem uitnodigen voor je feest.

Ik denk niet dat dat een goed idee is, antwoordde Alexis.

Waarom niet? Oh, met Mary dan nog wel!

Er zal wel een vijsje loszitten in zijn hoofd, kom we zijn weg, zei Alexis en samen liepen ze naar hun auto. Ik moest eens goed lachen. Ze waren duidelijk naar Seth aan het kijken geweest. Hij stond samen met Jake en Mary op de parkeerplaats, te wachten op mij. Lachend liep ik naar hen toe.

Geen interesse in de vriendin van het populairste meisje op school? Zij anders wel in jou, zei ik toen ik Seth en knuffel gaf. Hij knuffelde me terug met een arm, zijn andere arm rond Marys middel geslagen.

Stappen jullie in? vroeg ik terwijl ik de deur mijn auto opendeed. Jacob knikte en stapte ook in.

Wij gaan nog iets doen, zei Seth tegen mij. Mary keek hem raar aan, ze wist duidelijk niet waar hij het overhad.

Oké dan. Ik deed mijn deur toe en reed weg.

Wat gaan wij nog doen? vroeg ik Jacob.

Je kan nog even bij mij langskomen, antwoordde hij. Ik knikte en reed rechtstreeks naar zijn huis. Nadat we de matrassen terug hadden gelegd waar ze hoorden gingen we samen in de zetel zitten. Hij en trok me op zijn schoot.

Weet jij wat inprenten betekent? Ik had mijn vraag nog maar net uitgesproken en voelde Jacob verstijven. Dit was serieus, te serieus als je het mij vraagt. Ik draaide me een beetje zodat ik hem aankeek. Hij zag eruit alsof er een bom was ontploft voor zijn neus.

Jacob?


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.