Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » First and Last love[einde] » Deel 13

First and Last love[einde]

23 jan 2010 - 18:07

1409

0

224



Deel 13

''Dit doen we eigenlijk iedere keer als we bij elkaar blijven slapen. We maken genante foto's en plaatsen die dan op onze website'' legde ik hem uit. ''Oh, oke. Dan moet je me die website maar eens geven'' zei Bill tegen me. ''Dacht het niet'' zei ik lachend.
Hoofdstuk 13

De weken die erop volgenden hielden we ons bezig met de examens die we dit jaar moesten halen om ons diploma te krijgen. Het was hard werken maar het einde-jaarsfeest zat er ook aan te komen. Ik had Bill al gevraagd maar Jaimy durfde Tom niet te vragen. Bang dat hij nee zou zeggen. En dat terwijl Jaimy wist dat Tom zijn jongere broertje de oren van zijn kop af vroeg over haar. Ik snapte haar echt niet. Maar ja, haar keuze. Dani had ook al een meisje gevonden die hij graag wou vragen. Floor. Maar hij durfde ook niet. Vandaag was de laatste dag, want vanavond was het feest. Vandaar dat we al vroeg bij elkaar waren om elkaar moed in te spreken. Nou ja, ik hen dan. We fietsten met z'n drieën naar school toe en dropten onze spullen in het kluisje. ''Daar is ze.'' Ik stootte Dani aan toen ik Floor zag staan. ''Ga dan!'' Ook Jaimy had haar gezien. Ik gaf hem een zetje in haar richting en ze keek op. Haar vriendinnen grinnikten wat en liepen weg. Dani liep voorzichtig naar haar toe. ''Uh, ja. Ik eh, wou vragen of je misschien eh, vanavond mee wilt, naar het feest, met mij?'' stamelde hij. Floors gezicht klaarde op. ''Natuurlijk wil ik dat'' zei ze blij. Ze wisselden 06-nummers uit en blij kwam Dani weer naar ons toe. ''Ze gaat met me mee!'' riep hij blij. Thank god! Dacht ik bij mezelf. ''Group Hug!'' riep Jaimy en we knuffelden elkaar. ''Nu moet jij Tom nog vragen!'' zei Dani tegen Jaimy. ''Inderdaad. Want alleen gaan kan niet hé!'' zei ik lachend tegen haar. ''Oke, ik bel hem na het examen goed?'' zei ze zuchtend. ''Zo erg vindt je het niet hoor. Dat weet jezelf ook wel!'' zei Dani lachend. De bel ging en we gingen naar ons eerste uur. We hadden, ondanks de examens, gewoon les, waarin we de kans kregen om te leren. Dit deed de school omdat er in het begin best veel mensen gezakt waren, en daarom moesten we gewoon naar school. Niet dat het erg was, want thuis leerde ik toch niet veel. En op school moest ik.

Om 12 uur was ik net klaar met mijn laatste examen. Wiskunde. Altijd een ramp geweest, maar om de een of andere rede was nu alles helder. Misschien omdat de leraar me alles had uitgelegd vóór het examen. = ) Ik wachtte in de aula op Jaimy en Dani die ook allebei het examen aan het maken waren. Na een kwartiertje kwamen ze beide aangelopen. We vonden dat we het alledrie wel goed gemaakt hadden en we liepen naar onze kluisjes. Volgende week was alleen nog maar boeken inleveren, kluissleutel afleveren, Borg innen. [ghehe]. En dan naar huis. Aan het einde van de week helemaal zenuwachtig aan de telefoon zitten of je je examen gehaalt had en dan was je klaar. Als je het gehaalt had dan. Maarja, dat was voor volgende week. ''Oké, dan afgesproken.'' Ik keek Jaimy raar aan. ''Sorry was even weg'' zei ik met een glimlach. Ze zuchtte even en deed alsof ze geïrriteerd was. ''Om 8 uur gaat Dani Floor ophalen en dan komen ze naar mij toe. Dan is als het goed is Tom bij me, als hij met mij mee wil gaan, en dan komen we naar jou en Bill toe goed?'' ratelde ze door. Ik knikte en pakte mijn vest uit mijn kluisje. ''Maar ik ga alvast, want ik moet dat nog regelen met Tom'' zei Jaimy terwijl ze haar vest aantrok en aanstalten maakte om naar huis te gaan. ''Ik fiets met je mee'' zei Dani. ''Dan ga ik nog even naast die ene winkel. Ik ga toch dat ene horloge halen'' zei hij met een glimlach. ''Goed man!'' Jaimy gaf hem een klap op zijn schouder. ''Zullen we dan gaan?'' zei Dani. We liepen met z'n drieën naar de fietsenstalling en we fietsten het schoolplein af.

''Schat? Hoelaat komt Bill?'' riep mijn moeder aan de trap. ''Over 10 minuten'' riep ik terug. ''Wil je me alsjeblieft helpen met mijn make-up?'' Een moeder die een opleiding tot visagiste doet is toch wel handig. ''Ja, als je even naar beneden komt, dan pak ik mijn spullen wel'' riep ze terug. ''Oke, ik kom zo!'' riep ik terug waarna ik nog snel wat haarlak in mijn haren spoot. Daarna kwam ik in mijn joggingsbroek en in mijn vest naar beneden, terwijl ik mijn haren al gedaan had. ''Zo, ga zitten.'' Mijn moeder had de keukentafel al volgestald met bakken lippenstift, oogschaduw en allerlei foundations. ''Zo, jij hebt er wel werk van gemaakt'' grapte ik. ''Jij ook. Je haar zit leuk'' zei mijn moeder. ''Dankje.''

Toen na 10 minuten de bel ging was mijn moeder net klaar met mijn make-up. ''En? Hoe vindt je het?'' zei ze toen ze terug kwam met Bill. ''Geweldig! Je hebt hier echt talent voor, mam!'' zei ik terwijl ik ongeloofwaardig in de spiegel keek. Mijn ogen waren zodanig opgemaakt zodat er een soort strepen patroon ontstaan was. Niet horizontaal, maar er zat wel een patroon in. Mijn lippen waren lichtjes gestift en mijn wangen een beetje rose gemaakt. Ik stond op en liep naar Bill. Hij pakte me op en zwierde me rond. ''Je ziet er fantastisch uit. Ook zonder jurk'' complimenteerde hij me. ''Dankje.'' Ik bloosde. ''Schat, ga jij je jurk maar aandoen, dan zorg ik wel even voor Bill'' zei mijn moeder lachend. ''Straks staan Jaimy en Dani voor de deur en dan ben je nog niet klaar.'' ''Was het trouwens nog gelukt met Tom en Jaimy?'' vroeg ik aan Bill. Hij knikte blij. ''Yes!'' zei ik en ik gaf Bill nog een kus. Daarna liep ik naar boven en pakte mijn jurk uit de kast. Ik hoorde mijn telefoon afgaan en legde mijn jurk op mijn bed, waarna ik mijn telefoon opnam. ''Met mij'' ''Met mij, Jaim'' ''Heey Jaim'' ''Is het goed als Tom en ik nu naar jou komen? En dat jouw moeder me opmaakt? Want het wil niet lukken'' Ze klonk hopeloos. Ik lachte. ''Natuurlijk. Is het toch gelukt?'' vroeg ik verbaasd. ''Jazeker! En hij is heel gezellig. Behalve nu, want nu is hij me aan het irriteren'' zei ze lachend. ''Oke dan, tot zo!'' ''Tot zo!'' zei ze en we hingen op. Ik trok mijn jurk voorzichtig aan en stapte in mijn bijpassende pumps. Daarna pakte ik mijn tasje en stopte daar mijn mobiel in, geld, ID-kaart en nog wat andere on-nodige dingen. Daarna liep ik voorzichtig de trap af, naar de woonkamer. ''Woooooow!'' De mond van Bill viel open. ''Schat, het tocht'' zei ik terwijl ik naar hem toe liep en zijn mond dicht deed. Ik gaf hem een kus en draaide me naar mijn moeder. ''Nu alleen nog wachten op Jaimy en Tom. Jaimy vroeg of je haar ook wou opmaken.'' Ik keek mijn moeder aan. ''Is goed hoor. Dan laat ik het nog even staan'' zei ze terwijl ze naar de keuken liep. ''Willen jullie ook wat drinken?'' riep ze naar ons. Ik keek Bill aan. Hij knikte. ''Is goed'' riep ik terug. ''Cola?'' ''Is goed'' riep ik terug. De bel ging. Ik liep naar de voordeur en opende hem. ''Heey Jaim'' zei ik terwijl ik haar knuffelde. ''Wat zie jij er mooi uit!'' zei ze terwijl ze me ronddraaide. ''Dankje.'' Ik bloosde weer. ''Heey Tom'' zei ik terwijl ik ook hem knuffelde. ''Je ziet er echt mooi uit'' zei hij. ''Jullie ook man! Jaim die jurk staat je echt vet goed! Gelukkig heb je hem toch gekocht!'' zei ik. We liepen terug naar de woonkamer en mijn moeder nam Jaimy onder handen. Ik pakte ook voor Tom een glas cola en we wachtten tot Jaimy klaar was.

''Heb je de sleutels? Ik ga niet op je wachten hoor'' zei mijn moeder grinnikend. ''Die heb ik!'' zei ik en ik rammelde met mijn tasje. Dani was ondertussen ook al gearriveerd samen met Floor. Ik gaf mijn moeder nog een kus en met een laatste doei liepen we het huis uit. Bill pakte mijn fiets en liet me voorzichtig achterop stappen waarna we met z'n zessen naar school reden.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.