Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Coincidence doesn't exist » 6.

Coincidence doesn't exist

25 jan 2010 - 7:32

826

8

586



6.

Bill
‘Bill!’
Wazig. Vlekken. Kou. Heel veel kou.
‘Bill, stomme idioot, sta op. Sta alsjeblieft op.’
Hoofdpijn. De smaak van bloed. Duizenden blauwe plekken.
‘Alsjeblieft. Alsjeblieft, sta op, voor mij.’
Voor hem. Een hand op mijn schouder. Iets nats op mijn wang. Een zware druk op mijn borst. Kriebelige haren kietelen mijn kin. Mijn lippen zitten vastgeplakt, mijn ogen opendoen lijkt zo zwaar dat ik bang ben dat ik dood ga als ik het probeer.
‘Bill.’
Wie is die Bill toch steeds?
‘Alsjeblieft..’
Ik. Ik ben Bill.
‘Je kan niet - niet - ’
Bill. En hij is Tom. Tom Kaulitz. Tokio Hotel. Gustav. Georg. Jamie. Berlijn. Weg. Huis. Geen geld. Wijn. Chocola. Tom. Jamie. Jay. Mijn Jay. Nee. Niet meer mijn Jay.
‘Jay?’
Zei ik dat? Klinkt mijn stem zo - au. Dat deed pijn. In een reflex wrijf ik over mijn wang.
‘Stomme idioot! Ik dacht dat je dóód was, ja? Ik dacht - en dan - oh God, ik ben zo blij.’
Wuh? Dood? En waarom zie ik niets? Ik ben moe. Pijn. Het doet pijn. Ik wil niet. Ik moet mijn ogen opendoen. Ja. Ik moet mijn ogen opendoen. Ik wil niet. Ik moet. Een vlek. Ik zie een vlek. Een vlek met dreadlocks. Waarom ligt die vlek op me? Tom. Tom is de vlek. En ik lig op de grond. Hoofdpijn. Veel hoofdpijn. Hij huilt. De vlek. Of eh… Tom. Tom huilt. Om mij. Hij huilt om mij. En mijn arm ligt op zijn schouder. ‘Ssshht,’ fluitser ik. En ‘het komt wel goed.’ En ‘stil maar.’ En ‘het is oké.’ Ik fluister veel, geloof ik. Keelpijn. Ik heb keelpijn. Ik wil opstaan. Het is koud.
‘Ik wil opstaan. Het is koud.’
‘Sorry.’
Hij staat op. Ik sta op. Hoofdpijn. Buikpijn. Keelpijn. Rugpijn.
‘Gaat het wel?’
Nee. ‘Ja.’
‘Echt?’
Nee. ‘Ja.’
‘Wil je niet even - gaan liggen? Ofzo?’
Ja. ‘Nee.’
‘Zeker?’
Nee. ‘Ja.’
‘Oké.’
Ik knik. Zachtjes loop ik weg, laat mijn sokken over de parketvloer sloffen. Ik vraag me af wat ik daar deed. Op de grond, bedoel ik. Het zal vast wel iets met Jay te maken hebben. Jay. Jamie. Ze is weg. Ik mis haar. Flits. Déjí  vu. Heb ik dat echt zo vaak gedacht dan? Oh God, arme Tom. En arme Gus en Georg, nu Tokio Hotel er ook zo goed als niet meer is. Geen zanger, geen geld, geen muziek. En dat is allemaal mijn schuld. Ik kuch, draai me om op mijn hakken en haal diep adem.
‘Zeg, Tom?’
‘Ja?’
‘Zou ik niet eens - niet - misschien moet ik een baan zoeken.’
‘Een baan?’
‘Ja.’
Stilte. Tom staart me aan alsof iets compleet gestoords heb voorgesteld. Misschien is dat ook wel zo, maar we kunnen moeilijk blijven wachten tot de band een nieuwe zanger heeft, en weer gaan zingen gaat me nooit lukken op deze manier. Voor geld, bedoel ik, en niet omdat ik het leuk vind. Dat gaat niet. Dat is gewoon - onmogelijk. Een doffe pijn in mijn hoofd dringt zich weer omhoog van het te veel nadenken en onwillekeurig druk ik mijn vingertoppen tegen mijn slapen.
‘Ga even liggen.’
‘Nee, het gaat wel.’
‘Nou, als jij het wilt.’
Hij bedoelt de baan. Dat weet ik gewoon. Hij weet dat ik dat weet, en ik op mijn beurt weet dat weer. Zo is het altijd geweest en zo zal het ook blijven. Ik zucht, laat me op de bank ploffen. Hoofdpijn. Het heeft ook allemaal geen zin meer. Dit gedoe. De band. Ik.
‘Wil je - eh - iets te drinken?’
‘Koffie,’ met een half suikerklontje, twee zoetjes en een beetje melkpoeder, mompelt het stemmetje in mijn hoofd erachteraan, maar ik zeg niets. Ik heb al genoeg gezegd. Iemand zou mijn mond dicht moeten naaien. Of misschien moet ik dat zelf maar doen. Alsof ik dat ooit zal durven. In mijn dromen. Of eerder nachtmerries. Ugh. Ik heb geen zin meer in nadenken. Ik wil het allemaal niet meer. Ik wil niets meer weten, ik wil niets meer voelen, ik wil niets meer horen, en ik wil al helemaal niet meer praten. Dat heb ik al genoeg gedaan. Te veel, eigenlijk, zodra er iemand was die luisterde. En dan praatte ik zoveel dat diegene het liefst zou wensen dat hij me nooit had aangesproken. Ik haat het. Mezelf, eigenlijk. En daarin ben ik niet de enige.
‘Bill,’ hoor ik Tom mompelen. Het is geen vraag, dus ik antwoord niets. Ik wacht wel tot hij heeft gezegd wat hij zeggen wil.
‘Je koffie.’
Ah. Koffie. Volgens mij hoor ik nu ‘dank je’ te zeggen. Ik zeg niets. Ik wil niets zeggen. Nooit meer.
‘Bill?’
Dat was wel een vraag, maar het antwoord zal nooit komen.
‘Kijk naar me.’
Puur uit principe draait mijn gezicht zich naar de zijne. Een bezorgde blik verzwaart zijn anders zo vrolijke ogen, en pas nu valt het me op hoe bleek hij eigenlijk is.
‘Weetje, ik - ’
Hij bijt op zijn piercing, staart me aan, lijkt zich dwars door mijn ogen te graven, proberend iets levends te vinden in de zwarte leegte. Zijn hand vindt de mijne, de warmte van zijn huid dringt tot diep in me door, als een openhaardje in een koude winternacht.
‘Ik houd van je, Bill.’


Reacties:

1 2

xSoParanoid
xSoParanoid zei op 2 feb 2010 - 15:45:
de einde was echt heel lieffig
en wistnie dat deze deel erwas
btw ^_^
mooi geschreven
snel verdertjes


TAMschrijft
TAMschrijft zei op 31 jan 2010 - 16:09:
Dit hoofdstuk is precies zo als het zou moeten zijn.

xx
Tamara


Xpam05
Xpam05 zei op 26 jan 2010 - 18:00:
Waauwiieeee, echt mooii!
Snel verdeerr?
xxxx


Melisande
Melisande zei op 25 jan 2010 - 22:30:
O_O
Nee he
Bill is zielig
Tom is ook zielig O_O
Ze moeten geen nieuwe zanger!
Bill is de enige zanger die goed is voor TH!
En dit was weer een bijster intelligente reactie van mij
Over en uit

<33


xNadezhda zei op 25 jan 2010 - 17:02:
‘Gaat het wel?’
Nee. ‘Ja.’
‘Echt?’
Nee. ‘Ja.’
‘Wil je niet even - gaan liggen? Ofzo?’
Ja. ‘Nee.’
‘Zeker?’
Nee. ‘Ja.’
‘Oké.’
Deze conversatie was gewoon prachtig ._.

Ik ga even wijsneuzerig doen.
En nee, daar hoef je niet bang voor te zijn, want het is wijsneuzerig in een 'weet-je-waarom-dit-zo-goed-is'-manier. ^^

In dit stuk zet je zo perfect Bills verwarring in, de totale verlorenheid nu hij Jay kwijt is, en het eindelijk, stukje bij beetje, tot hem doordringt dat het misschien wel voor altijd is. [Terwijl wij natuurlijk hopen dat het niet voor altijd is ;x Tenminste, ik hoop dat hij ooit nog bij haar terugkomt, want het doet best wel pijn om te lezen dat hij zo'n pijn heeft. <3]

Maar gelukkig heeft hij Tom, die hem altijd zal opvangen - die van hem houdt [op wat voor manier, vraag ik me af? Er staat geen 'TC' boven, maar het deed me er wel een beetje aan denken (a)]

Hoe dan ook, Kol, dit is een vreemde reactie [en een nogal lange ook, geloof ik ._.] maar ik meen wat ik zeg, CDE is een ontzettend mooi verhaal en dan bedoel ik elk hoofdstuk. Dus deze ook. <3