Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijden » Opdrachten

Schrijfwedstrijden

20 juni 2013 - 19:09

826

0

527



Opdrachten

Schrijfwedstrijd twee

Opdracht 1
Hieronder komt een lijst van titels. Het zijn allemaal bestaande boeken, de ene al bekender dan de andere. De bedoeling is dat iedereen één titel uit de lijst kiest, en van daaruit een verhaal schrijft. Kies liefst een titel die je niet kent, het is niet de bedoeling dat je een spin-off gaat schrijven. Laat je inspireren door een literair genie, en doe er zelf iets mee.
Minimaal 800 woorden.

[Dreamcatcher]

Opdracht 2
Hieronder komt een lijst van zestien links. Elk van die links is een foto. Een foto van een meisje. Kies er één uit, zet een reactie met welke foto jij kiest, en maak een paspoort voor dit meisje.
Dit is een korte opdracht, dus erg veel tijd zullen jullie niet nodig hebben. Maar deze ronde zal bijna volledig doorwegen op hoe origineel, levensecht en gedetailleerd jij een persoon kan creeëren, vertrekkende van niets dan een foto. Hier iets om jullie op weg te helpen.

Naam;
Nickname;
Verjaardag&Leeftijd;
Uiterlijk;
Familie;
Nationaliteit;
Karakter;
Sterkte;
Zwakte;
Hobbies;
Extra;

En ik zou Dorien niet zijn als ik geen extra lastigheidje had bedacht. Vermeld ook in een paar zinnen waarom uitgerekend deze foto jou aansprak.
Good luck, and enjoy.

[http://img25.imageshack.us/i/44905842.jpg/]

Opdracht 3
Ik hoop dat de meeste onder jullie reeds bekend zijn met het fenomeen PostSecret. Voor het geval dat niet zo is: PostSecret is een site waar mensen hun geheimen anoniem kwijt kunnen. Je stuurt een postkaart op [met de post of per mail], en schrijft er je geheim op. Zo origineel als je zelf wilt. Die geheimen worden online en in verzamelboeken gepubliceerd, zodat je je hart kan luchten tegen de hele wereld.
Ik ben al heel lang fan van het concept, en bijgevolg heb ik een paar honderd van die plaatjes op mijn pc opgeslagen. En daar gaan jullie mee werken.
Elk van jullie krijgt van mij een willekeurige secret uit mijn archief. En jullie gaan het verhaal eromheen beschrijven: waarom schreef iemand die woorden, dat geheim, op een postkaart? Wat, hoe, wie, waar, wanneer, waarom?
Geen plaatjes ruilen, en ja, het is de bedoeling dat het een moeilijke opdracht is. Minimum 600 woorden. En avant!

[http://img718.imageshack.us/i/3drunkdriver.jpg/]

Opdracht 4
Kort en simpel, ik heb hoofdpijn.
Hopelijk herinneren jullie je allemaal nog jullie personages uit ronde 2, want jullie gaan die moeten hergebruiken.
Thema: een liefdesbrief. Verder 'trekt ge uw plan', zoals ze zeggen. Is het jouw personage die de brief schrijft of net ontvangt, is het door de ogen van iemand anders die een brief aan haar schrijft of van haar krijgt, onderschept het personage een brief aan iemand anders, is het een brief die nooit verstuurd wordt... Je kan hier alle kanten mee uit. Ga ervoor.
Minimum 800 woorden.

[Sayonara]

Opdracht 5:

Themawoord: SHOCKEREN!
Definitie: het doelbewust onverwachts provoceren van heftige (innerlijke) reacties bij een ander. In wezen berust shockeren op twee elementen: grensoverschrijding en het verrassingseffect.
There you go. Shock us. Denk zo ruim mogelijk! [shockrock, overheidsvoorlichting, rotten.com, 2 Girls 1 Cup, snuff movies, horrorfilms, oorlog, ziektes...] Vandaag mogen we allemaal eens overdrijven.
Extra: er moeten geen celebs in voorkomen, maar als je er gebruikt wil ik graag dat het eens iemand anders is. Om te beginnen een algehele ban op Tokio Hotel. [en wie nu komt jengelen van "omg ben jij een hater?", schop ik in een baan om de aarde.]
Yes, I like pushing people. I realise it annoys you. And I'm okay with it.
700 woorden minimum.

[Geloof je dat er een god bestaat?]

Schrijfwedstrijd drie

Opdracht 1:
Mkay, we beginnen lekker random... Schrijf een SA van minstens 800 woorden met als onderwerp het perfecte huwelijksaanzoek. Go nuts. Misschien schrijf je een klassiek aanzoek uit op een bijzondere manier, misschien gaat in jouw fantasie de man van je dromen voor jou op één knie zitten, misschien denk je aan een oud koppel die hun beloften nog eens overdoen, misschien is het een niet-ernstig aanzoek onder vrienden...
Voor wie nog niet eerder deelnam aan een wedstrijd onder mijn briljante organisatie: de opdrachten zijn vaak vreselijk random en chaotisch, maar hoe origineler hoe beter. Blow me away. Oh, en let op stijl-en taalfouten. Ik ben in een muggenzifterbui en ik durf niet met zekerheid zeggen wanneer die zal overwaaien.
En aangezien het een fanfiction-site is: zorg dat het verhaal hier past. Verwerk er minstens één celeb in, baseer het op een songtekst of een film of whatever.

[Takken]

Opdracht 2:
Geloof me, jullie willen niet weten hoe ik hierop kwam. Lange anekdote over te weinig slaap, te lange film en te melige vrienden.
Maar dus: de mensen die liefst over muzikanten, acteurs, sporters of andere celebs schrijven hebben pech, deze opdracht draait helemaal om boeken en films. Kies een bekend werk en geef het een ander einde. Laat Frodo doodgaan, koppel Jack Sparrow aan een piratenprinses met nóg meer make-up dan hij, gooi Edward en Jacob samen van een klif en maak Bella lesbisch [stiekem zou ik dat gewoon geniaal vinden...], what-evah.
Doe wat. Make it happen. Wees origineel. Lever op tijd in.
Minimaal 800 woorden, dat vind ik een goed getal.
En laat hier ook even weten waar je over gaat schrijven, kwestie van dubbels te vermijden. Stel dat ik het onderwerp niet ken, geen paniek: I haz Wikipedia.

[De Hongerspelen]


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.