Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af} » Zwerkbalspelers & gebakken ei

Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af}

17 april 2010 - 16:07

1063

2

416



Zwerkbalspelers & gebakken ei

Nick;
Hermelien was in zijn hoofd blijven hangen. De hele nacht lang. Nee sorry, correctie; nachten lang. Nick voelde zich thuis op Zweinstein en had hard geoefend aan zijn toverkunsten. Die ochtend belde kreeg hij een brief van zijn moeder, vader en zijn broers.

Lieve Nick,

Het gaat hier echt geweldig, we hebben twee vette songs geschreven die zeker op ons nieuwe album komen, die we op gaan nemen zodra je terug bent. We hebben wat fanmail meegestuurd. Je dacht toch niet echt dat wij het zelf allemaal zouden doorlezen?
Verder gaat het hier goed, tenminste tot Frankie ziek werd. Hij is nogal verkouden en hij steekt de halve familie aan! Je hebt geluk dat je op een veilige afstand zit.

Al een beetje ingeburgerd in de toverwereld? Al een leuke heks gevonden om als souvenir mee te nemen?Je hebt wel even een meisje nodig. Haha.

Stuur snel wat terug,

Liefs,
Mam, Pap, Frankie, Joe en Kevin.

Nick lachte. Of hij een leuke heks voor ze mee wou nemen. Nick had werkelijk geen idee wie dat zou moeten zijn. Nee grapje, tuurlijk wist Nick dat wel. Hij zou hun dolgraag aan Hermelien voor willen stellen. Nick zuchtte. Wat dacht hij wel niet? Het enige wat Hermelien tegen hem had gezegd, was allemaal niet erg positief geweest. Maar toch. Iemand tikte op zijn schouder. Nick draaide zich om. Hij zag het bekende dromerige gezicht van Loena voor hem staan. Nick lachte even naar haar. ‘Hé, Nick.’ Zei Loena dromerig terwijl ze langs hem heen keek. Nick keek achterom, er was niets te zien. ‘Hé Loena, heb jij geen les?’ vroeg Nick. Loena schudde haar hoofd. Nick keek om, nu zag hij waar Loena naar keek. Hermelien was aan de tafel gaan zitten. Nick had haar eerst niet gezien omdat ze gebogen stond over een boek. Hermelien, droomde Nick. Loena keerde zich om. Nick schrok. Toen hij zijn blik weer op Loena wou richten was ze al bijna weg. ‘Hé Loena? Zou je mij misschien kunnen helpen?’ riep Nick naar haar.

Vijf minuten later liepen ze langs het zwarte meer. Er heerste doodse stilte. Nick besloot het ijs te breken. ‘Hé, meisjes hè? Hoe zorg je ervoor dat een meisje naar je omkijkt?’ vroeg Nick aarzelend. Loena bleef dromerig voor haar uit staren.

Loena;
Waarom zou Nick het aan haar vragen? Ze wist er helemaal niets van wat andere meisjes leuk vonden aan een jongen. Voor Loena was ene glimlach al genoeg. ‘Nou, je moet je eigenlijk interesseren voor wat diegene leuk vind. ’ zei Loena. Nick fronste zijn wenkbrauwen. ‘Bijvoorbeeld, volgens mij vinden meisjes zwerkbalspelers leuk. Zoiets.’ Zei Loena vaag. Ze snapte er zelf ook niet zo veel meer van. Ze staarde naar het donkerblauwe water van het zwarte meer. Het golfde rustig over de bovenlaag van het meer. Golfje na golfje. ‘Wat zou je dan doen als je bijvoorbeeld…’ Nick sneed zijn zin af. Loena wist al wat hij wou gaan zeggen. ‘Hermelien.’ Zei Loena. Nick keek geschrokken. Loena wist zeker dat hij achter Hermelien aanzat. ‘Misschien moet je iets met boeken doen, of, ik weet het eigenlijk niet.’ Zei Loena twijfelend. Nick knikte. ‘Bedankt voor de tip.’ Zei Nick. Nick draaide zich om en rende richting het kasteel. Wat zou hij van plan zijn?. Dacht Loena. Ze keek de kleiner wordende Nick na. Ze richtte haar ogen weer op het water. Ze liep verder op de rand van het water. Voet voor de andere voet. Op het randje.

Hermelien;
Hermelien keek het haardvuur in. Ron kwam naast haar zitten. ‘Weetje, die Nick hè? Hij is heel raar. ’ merkte Ron op. Het leek erop dat Ron Hermelien iets duidelijk wou maken. Hermelien lachte. ‘Haha, ja hij is een geval apart. Ik vind hem nogal, Uhm, hoe zeg je dat?’ aarzelde Hermelien. Ron lachte. ‘Arrogant?’ zei Ron lachend. ‘Zoiets, bij gebrek aan beter.’ Zei Hermelien lachend. Ron keek met een gerust hart naar Hermelien. Hermelien keek naar Ron. Ze vond Nick helemaal niet zo arrogant. Maar ze wist dat Ron zeer gehecht was aan haar, en wou hem zo op zijn gemak stellen. Hermelien besloot geen kant te kiezen en zei iets om het beter te maken voor Nick. ‘Hij kan best aardig zijn, maar hij is echt niets voor mij, veel te…’ zei Hermelien. Ze wist niet hoe ze haar zin af moest maken. ‘Arrogant?’ herhaald Ron lachend. Hermelien lachte. Ze nam afscheid van Ron en ging de trap op naar de meisjesslaapzaal.

Nick;
Het deed zeer. Het voelde als een dolkstoot in zijn maag. Hij zat om het hoekje van de trap die vanaf de jongensslaapzaal naar de leerlingenkamer leidde. Hij had zo veel gedacht aan Hermelien dat hij niet had ingezien wat zij voor hem zou voelen. Nu bleek dat, dat Hermelien hem totaal niet mocht. Nick hoorde de bank naar achteren schuiven waar Ron op zat. Nick deed een poging om weg te glippen, maar het was te laat. Ron liep richting de trap en trof daar Nick aan. Ron keek geschrokken naar Nick. Nick keek Ron aan met zijn blik vol met pijn. ‘Nick, ik…’ Ron kon zijn zin niet afmaken. ‘Laat maar, ik weet dat ik niets ben.’ Zei Nick verbitterd en hij rende naar boven. Ron beef alleen achter, nog steeds geshockt door wat er gebeurt was.

Nick sliep die nacht niet goed. Hij hoopte dat hij de volgende dag gewoon wakker zou worden in zijn eigen bed, bij zijn ouders en zijn broers. Maar tevergeefs. De volgende ochtend werd hij wakker in het oude hemelbed in Zweinstein, balend dat het geen nachtmerrie was geweest.

Die ochtend weigerde hij zijn blik ergens anders op te richten dan op zijn bord. Hij keek naar zijn brood met gebakken ei. Hij merkte dat hij werd bekeken door Hermelien. Nick besloot haar niet te negeren en keek haar aan. Hermelien keek zenuwachtig weg. De rest van de dag negeerde Nick Hermelien. Nick liep in zijn eentje.

Tijdens dreuzelkunde keek hij stiekem richting Hermelien. Hij zag dat niet alleen Ron belangstelling had voor Hermelien. Harry duwde een plukje haar achter haar oor. Hermelien glimlachte naar Harry. Ron wierp een duidelijk zichtbare boose blik naar Harry. Vreselijk, dat een meisje twee vrienden zo uit elkaar kon drijven, ookal deed ze het niet met opzet. De rest van de les verliep langzaam. Het was best vermoeiend om een heel uur over broodroosters te praten. Voor Nick dan. Een aantal leerlingen vonden het een uiterst intressant onderwerp. Voor nick, was het slaapverwekkend.


Reacties:


Nynke
Nynke zei op 10 mei 2010 - 9:12:
Waarvoor? Dat Hermelien hem afwijst of dat hij ene uur over broodroosters moet praten?


Marshmallow
Marshmallow zei op 5 april 2010 - 12:18:
Arme Nick toch, je zou er medelijden mee krijgen.. ^^

x