Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Age is just a number » 1. New home, no happiness!

Age is just a number

10 dec 2008 - 13:03

720

1

238



1. New home, no happiness!

"Mam, ik ben moe, waarom hobbelt deze weg zo" vraagt je broertje Keru. Je moeder geeft geen antwoord. Ze is overspannen. Je kijkt uit het raam en vraagt je af of je een eigen walibi mag. Aan weerszijden van de weg zijn grote weilanden met heel veel schapen. Jou ouders hebben een kleine ranch gekocht. De kleinste van de buurt. Je nieuwe paard hinnikt zachtjes in de trailer. De hond blaft terug vanuit de kennel in de achterbak. De kat miauwt van uit haar reiskoffertje en je broertjes hamsters rennen onrustig door hun kooi. Je mag blij zijn dat je vader zo'n mooie prijs in d eloterij heeft gewonnen, zegt je moeder steeds. Maar jij bent niet blij. je krijgt nu les via de pc en ziet je vriendinnen nooit meer. Daar had je de mooie tinker merrie in de trailer graag voor geruild, je vriendinnen. Je ouders zijn allebij gestopt met werken en gaan nu rentenieren. Jij vind het maar niets.

Na ene uurtje parkeert je vader. De verhuiswagens parkeren ook. Het is er best wel mooi. Dat moet je toegeven. Er lopen zelfs wat wilde walabies rond. Je opent de trailer en aait de merrie over haar flank. "Rustig maar Pipo, we zijn nu waar we zijn moeten", expres zeg je niet dat jullie nu thuis zijn. Dat wil je niet toegeven. "Kiara, strooi haar stal maar op" zegt je vader. Je haalt een baal hooi uit de zoldering van de trailer. Je bent sterk voor een meisje van 18, dat hebben je vriendinnen altijd al gezegt. Je strooit Pipo's stal binnen 15 minuten netjes op, doet voer in haar voerbak, sluit de watertap aan op de leding en zet de mooie, goeie ouwe merrie op stal.

Dan moet je je pa helpen met je kamer. Je hebt een mooie ruime kamer. Met uitzicht op de tuin van de buren. Je kijkt rustig uit het raam terwijl de verhuismannen je meubels in elkaar zetten. De buurmens heeft ook was stallen achter zijn huis. Een paar bruine en voskleurige paarden hangen loom met hun hoofd uit hun stal. Het zijn prachtige grote paarden met edele hoofden. Aan de andere kant van de tuin zie je een klein meisje, ze kan niet ouder zijn dan een jaar of 8. Ze kijkt bang naar twee volwassenen die zo te zien niet al te aardig voor elkaar zijn geweest. Een man en een vrouw staan tegenover elkaar. De vrouw is blond, watwerstofperoxide blond en ziet er heel kwaat en beledigend uit. De man kijkt treurig en is duidelijk gegerieft. De verhuismannen verlaten je kamer en daarmee ben je alleen. Met de man in je gedachte pak je al je spullen uit. De mand van de hond onder je bureau, want daar ligt Spike het liefst. De kat krijgt ook een plekje. Hara krabpaal staat op je glazen balkonnetje.

Aan het eind van de middag roepen je ouders je naar beneden. De buren zijn gekomen voor een wijntje. De vrouw stelt zich voor als Kate Agnew, het meisje heet Eliza Jane. De man, hij ziet er nog steeds verdrietig uit vind, stelt zich voor als David Wenham. En inderdaad. Meteen zie je het, natuurlijk, je herkent hem van LOTR en van Helsing, waar je helemaal fan van bent. Je lacht naar hem alsof je wilt zeggen 'Kop op man, wat er ook is gebeurt, see the sunny side of it'. David glimlacht terug. Kate werpt hem een nogal gemene blik toe. Je schuift de gasten een stoel bij. Je ouders kunnen het goed met David vinden. Met Kate wat minder, Ze valt haar man de hele tidj af en vindt niets interesant. Je schud je hoofd en negeert het gezever over de hond die net even ene klopje is wezen halen. Iedereen had de mooie dalmatier geaait, Eliza Jane wilde het dier zelfs niet los laten, maar Kate was niet te spreken over de hond. Je vind r dus maar een oude zeurkous.

Laat in de vaond om 10 uur moet je spike gaan uitlaten. Moortje, de kat loopt gezellig mee. Pipo hinnikt als je langs de kraal loopt om haar te aaien. Door de schutting hoor je Kate tegen David gillen. "IK ZAG JE WEL NAAR HAAR KIJKEN, ZE IS ACHTIEN, JIJ BENT 43, JE HEBT MIJ, VUILDE PEDOFIEL, OVERSPELLIGE HYENA" hoor je avnachter de hagen.


Reacties:


Elflady
Elflady zei op 15 juli 2009 - 19:53:
oké dan ik kom zeker pas heel laat op goeie stories =3
Maar I like it =3
...
x.