Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Ik ben Yaren. » Hoofdstuk 6; Niet meer

Ik ben Yaren.

16 feb 2010 - 18:34

422

6

456



Hoofdstuk 6; Niet meer

Ik vraag me of waarom ik me hiermee bezig houd. Nee, echt, dat meen ik. Geen kat die dit ooit zal lezen. En als ik ooit schrijf waar dit dagboek voor bedoeld is, verbrand ik het. Geen zever - of ‘No shit’ zoals mama het zou verwoorden (moet ik nog vermelden dat ze op zo’n moment nogal aangeschoten is?).

Papa is vandaag voor de eerste keer thuis gebleven van werk. Het was rustig en geen school omdat het gisteren carnaval was. Blijkbaar moeten mensen daarvan bekomen. Nou, ik vond er nochtans niets aan… Al dat gedoe. Mensen zaten meer naar mij te wijzen in plaats van uit te kijken voor rondvliegend snoepgoed. En daarbij was het dan ook beslist. We gingen definitief verhuizen. Papa wou dit niet meer voor mij.
Hij heeft mijn hoofd tussen zijn twee handen genomen en me duidelijk gemaakt dat dit niet mijn toekomst wordt. Daarvoor zou hij wel zorgen, hoelang het ook duurt.

Oma is ook nog geweest. Ze had lippenstift op. Je kan het al raden dat hij oud was, net zoals zij trouwens - en da’s geen grapje. Volgens mij was het eentje die ze nog van opa had gekregen. En zover ik het me herinner is die al twee jaar dood. Dat zegt genoeg niet?
Met het excuus dat ik moest plassen ben ik boven mijn wang gaan afkuisen. Echt smerig. Misschien moet je het eens proberen, dan snap je wat ik precies bedoel.

Nou, genoeg over oude oma’s. Iemand al eens verhuisd in deze duidelijk overvolle zaal?

Hoeveel mensen zouden samenkomen om mij te zien en horen praten over hem?
Daar gaat mijn humeur. Erg niet? Dat ik het zelf verpest…
Vast veel eigenlijk. Mensen zijn van nature aangetrokken tot drama en van die dingen, maar als zichzelf in mijn plaats zouden zetten snappen ze vast dat ik niet echt normaal meer ben.
Dat zei Bram gisteren. Dat hij me een beetje raar vond. En dat alleen omdat ik gehurkt in het lange gras naar een dode vogel zat te kijken. Hij was tegen het raam gevlogen. Één enkele slag en zijn leven was voorbij. Toen ik dan ook nog eens wou voelen of het hartje nog klopte is er iemand beginnen huilen en hebben ze papa gebeld. Hij was niet boos, alleen een beetje teleurgesteld. Blijkbaar had ik beloofd om me te gedragen (vraag me niet wanneer, want volgens mij begin ik dingen te vergeten).
Ik denk dat ik ga stoppen voor vandaag. Morgen wordt een belangrijke dag zegt papa. Dus dan heb ik vast meer te vertellen.

Ik wil eigenlijk niet meer.


Reacties:

1 2

MyReflection
MyReflection zei op 20 feb 2010 - 21:03:
dit is een goeie thuiskomer in mijn thuiskomst,
en die zin is wel heel erg scheef.
maar ben net thuis gekomen van vakantie en dit is een van de eerste dingen die ik doe.

snel verder, want ook dit was weer geweldig,
xx


Melisande
Melisande zei op 16 feb 2010 - 20:56:
Het is weer awesome :'
Ik vind het ook echt vreselijk voor Yaren O_O
En blijkbaar hebben Nadi en ik dezelfde afwijking, want ik typte ook Jade XD

Bij dat stuk van die oude oma moest ik stiekem wel even lachen eigenlijk^^
Ik ben het trouwens met Nadi eens, het is erg realistisch omdat ze soms kleine stukjes en soms grote stukjes in één keer schrijft.

Erg goed gedaan^^
<3


Xpam05
Xpam05 zei op 16 feb 2010 - 20:43:
Wauw,
echt zoo super mooi!
Je schrijft geweldig!
SNel verdeerr?
xxx


RNN
RNN zei op 16 feb 2010 - 19:42:
Dit is zó realistisch! <33


adelain
adelain zei op 16 feb 2010 - 19:18:
zon situatie met een dood vogeltje is herkenbaar. de meeste ouders en vreemde koppelen het aan de eenzaamheid of nieuwsgierigheid van een kind. of het is het begin van het moeten uitleggen aan een klein kind dat niet alles eeuwig leven blijft. dit is een mooi voorbeeld van het beschrijven wat er nog achter dat vogeltje zit.

genoeg gemoelijkdoenigheid(geen nl woord i know it)

liefteren