Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Escape The Fate » Ashley {one-shot} » Ashley

Ashley {one-shot}

24 feb 2010 - 21:52

1003

5

385



Ashley

waar heb ik deze onzin vandaan gehaald! simpel: bobo hier is niet zo goed in teksten bekijken in het engels. laten we dat korter samenvatten : gewoon een knurft in talen. dit hield in: dat ik het nummer de 1e paar keren las zoals het hier beschreven word. en niet over het meisje Ashley zoals je nu wel begrijpt.

Gister is er een wereld voor me opengegaan. Ja, je hoort het goed, een complete wereld. Voor gister had ik er nog telkens last van. Die duisternis waar het wel op leek. En duisternis die alles vaag, wazig en onzichtbaar maakte.

Maar dit is helemaal niet belangrijk! Waarom zit ik daar nu weer aan te denken? Ik moet me focussen! Ja, focussen op een tekst. Dit word echt niks. Onze manager heeft de opdracht gegeven om met een nieuwe hit te komen. “dat brengt weer wat leven in de brouwerij!”¯ had hij vrolijk geroepen. Zout op man! Leven in de brouwerij? Ons leven is een en al leven. Euh… dat klonk raar. Ik bedoel dat ons leven nooit saai is!

nu doe ik het weer! Nog één keer. FOCUS! Het blaadje is nog steeds wit en mijn pen nog onaangeraakt. Gelukkig weet ik nu wel dat het een blad op tafel is met een blauwgekleurde balpen ernaast. Maar dat kwam door gister. Alles werd gewoon in een klap duidelijk. Wat een geweldig gevoel was dat. Ik kan me nu amper nog inbeelden dat ik zonder haar moet leven. Ja ik noem het een haar. Normaal verzin ik overal een naam voor. Althans, voor alles wat van superbelang is. De gitaren, mijn ondergoed, mijn knuffel, de bandleden… aaarg!!! Pokke prut priet tekst!

Even rust zoeken. Stilte, hoofd leeg. En dan nu een plan maken. Waar denk je normaalgesproken aan als je een tekst bedenkt… een onderwerp. Een onderwerp waar je de hele dag al aan denkt. Maar waar denk ik dan de hele dag al aan? Muziek, eten, de bodemgesteltheid van Zuid-Oost Groningen?

wauw, die vlek had ik nog nooit gezien! Ik zit hier nu met mijn knieën opgetrokken op mijn bureaustoel, of eigenlijk de stoel van de manager, en draai nu een beetje rond terwijl ik naar het plafond kijk. Ik zie dingen die ik nog nooit gezien heb! De gordijnen hebben een typisch ’70 jarenprintje, en leeft een megaspin in het hoekje naast de verwarming en nu zie ik die enorme vlek op het plafond. Een vieze bruine plek die er op duidt dat onze manager vast en zeker door de stress zijn koffie omhoog gegooid heeft. Ach wat heerlijk dat dit alles zo zichtbaar is.
Die zin denk ik nog een paar keer over en plots veer ik recht en het schreeuw luidt uit. “ik heb een onderwerp!”¯

- paar weken later -

Het podium gaat door het dolle heen. Euh nee, de fans gaan door het dolle heen. Eindelijk kan ik er onderscheidt in maken. Alleen de eerste drie rijen zijn te zien. De rest is donker. Opgeslokt door het duister. Net zoals ik dat enkele weken geleden nog had. Of klinkt dat nu heel raar?
onze drummer begint af te tikken. 1…2…3…4…1234! En het nieuwe nummer word ingezet. Een goede sound, fijn ritme en vooral een toptekst! Zo prees onze manager. Iedereen vraagt zich nog steeds af over wie het nummer gaat. En niemand zal het weten! Anders is ze straks niet meer van mij!

Shadows fall on yesterday
It's like time just slips away
I'm nothing
When darkness follows me
The dawn it never shows it's head
I'm left dying here instead
With nothing
A lock without a key

Like the brightest star you shine through
Ashley baby, you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah
Ashley baby, you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah

If looks could kill you'd be the one
That takes my world and makes me numb
I'm nothing
Without you I can't breathe
And as the sunlight burns the sky
I see through my obsessive eyes
I'm nothing
Without you I can't see

Like the brightest star you shine through
Ashley baby, you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah
Ashley baby, you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah
Yeah, yeah

You're the strength I need to fight
You're the reason I still try
I'm the moth and you're the light
Use these wings so I can fly
I can fly

Ashley baby, you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah
Ashley baby you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah
Ashley baby, you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah
Ashley baby, you make me feel so alive
I've got purpose once again
Yeah, yeah
Yeah, yeah
I've got purpose once again
I've got purpose once again

- 4 weken geleden -

nog steeds wilt geen enkel beeld stil blijven staan. Oh, ik begin het langzaamaan echt te haten. Nergens kun je onderscheidt in maken, en alles neemt een loopje met je! Zoals nu! Ik zit hier in een of andere malloten stoel met een enorm geval voor mijn neus. Het zal toch geen achterwerk voor mijn gezicht zijn? Want dan wil ik hier wel heel snel vandaan, als mensen je de kont nog toekeren!

een man, ik mag hopen dat het een man is, komt naar me toegelopen denk ik. Hij prutst wat aan het achterwerk voor mijn neus. “zo meneer, zegt u maar wanneer het beter word.”¯ Beter word? Wat beter word? Ach, we gebruiken de afweertechniek. Gewoon nee blijven zeggen en op het laatst alles omkeren en tegen je tegenstander gebruiken. Ontkennen en tegenweren! Geweldige theorie. Dankje papa in het hemeltje, wat was je toch een prettig gestoord man!

Telkens gaat het licht even weg en vervolgens weer aan. De man voor me blijft vragen of het beter word. Nee, nee, nee, nee. De man zucht even. Vervolgens vraagt hij mij om beter naar het licht te kijken. “als u het niet constant uitknipt!”¯ zeg ik verontwaardigd. De man schudt zijn hoofd en blijft doorgaan met het licht uit en aan te knippen. Plots valt het me op. “ja!”¯ roep ik luidt. Ja, ja, ja, ja! De man knikt tevreden en haalt het achterwerk voor mijn gezicht vandaan. “loopt u maar even mee.”¯ Zegt hij.

Bij de kassa aangekomen, of het is een enorm toilet op reuzenformaat, zet de man wat op mijn neus. De duisternis verdween en het licht scheen. Nu weet ik dat ik niet meer zonder je kan lieverd, mijn prachtige, mooie bril.


Reacties:


adelain
adelain zei op 15 juni 2015 - 22:29:
Beste Elientjheu,
Dit is gemaakt voor een wedstrijd van al enige jaren terug. (in de tijd dat ik escape the fate schreef als escape the flate...)

het ging er om dat je een songtekst veranderde naar eigen interpretatie. aldus dat van mij. Geen liefdeslied, maar een nummer over een bril


Elientjheu
Elientjheu zei op 14 juni 2015 - 23:02:
Sinds wanneer is Ashley Purdy een bril no hate, ikweet daT dat dar niet over gaat lol


ijstheetjuh3
ijstheetjuh3 zei op 12 dec 2010 - 0:09:
Die lied zat/zit ik te luisteren haha x'D


Eliros
Eliros zei op 24 feb 2010 - 23:10:
Ahh, dat liedje is geweldig, en dit stuk ook. Ik heb er geen spijt van dat ik jou uitnodigde voor de wedstrijd. En dat ik dit nummer in de lijst zette x'D



VampireFangs zei op 24 feb 2010 - 22:01:
AHAHAHAHAHA, het einde. OMG XD
Hehhehe XD
Typisch Craig XD
Het was toch uit Craig, ja toch?
Ik zag hem de hele tijd voor me, en het beeld was best wel realistisch.
Dat is cool weetje 8D
Teveel om te quoten :3

<3