Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » When a muggle meets a Weasley. » Hoofdstuk 1: New school, new friends

When a muggle meets a Weasley.

25 feb 2010 - 18:36

512

0

350



Hoofdstuk 1: New school, new friends

Vakantie is weer voorbij. Een nieuwe school, nieuwe leerlingen, nieuw huiswerk. Klinkt heel leuk…
'Vera, veel plezier hé? Maak er wat van. Tot vanavond!' Yeah sure, dacht ik bij mezelf terwijl mijn moeder me iets te hyper uitzwaaide. Ze was niet echt mijn beste vriendin. Ik had niet zo’n Best-friend-band met mijn ouders zoals je in Amerikaanse series ziet.
Niet dat het zo erg is, dat ik nooit met ze praat. We zijn nou eenmaal niet zo close.
Mijn gedachte dwaalde af naar mijn nieuwe school. Hoe zou het zijn? Ik hoorde dat het heel groot is. Oh my God, hoe ga ik ooit de weg vinden?
Ik stopte bij een lantarenpaal, waar ik en mijn beste vriendin altijd afspreken. Afspraken.
De kans dat wij bij elkaar in de klas komen is nul komma niks. Zij is drie jaar lang mijn steun en toeverlaat geweest. We begrijpen elkaar zonder iets te zeggen. ‘Vera! Oh, ik ben zo benieuwd! Wat heb jij aan? Ik dacht, laat ik maar geen hakken aan doen. Straks ga ik op mijn eerste dag al op me plaat!’ Riep mijn beste vriendin opgewonden. ‘Hey Gina, ik heb dat blauwe topje aan en jij?’ Begroette ik haar.
Al kletsend reden Gina en ik onze nieuwe school tegemoet. We wisten allebei dat dit misschien wel de laatste keer kon zijn, zo samen rijden. Alles wetend van elkaar.
Ik mis haar nu al.
'Vera, Vera, let is op!' Siste Gina. 'Wat is er?' vroeg ik verbaasd aan haar. We zitten in de aula, wachtend op het hoofd van de school. Hij zou ons vertellen in welke klas kwamen te zitten.
'Hottie op 4 uur!' Ongelofelijk twee seconde op haar nieuwe school en Gina is nu al veranderd. Ik ben nooit zo'n jongensgek. Oké, soms blijft mijn oog wat langer hangen op een leuke jongen, maar dat is het dan ook.
Ik heb nog nooit een vriendje gehad, nog nooit gezoend ook. Aan de ene kant vind ik dat wel jammer, andere kant ook weer niet.
Door een hoge piep van een microfoon werd ik uit mijn gedachte gehaald. Het hoofd begon een saai verhaal op te hangen, over hoe geweldig deze school wel niet was.
Het enige wat ik weet van deze school is dat het te groot is.
'Oké, nu ga ik de klassen opnoemen. Let goed op en ga bij je mentor staan als ik alle namen heb opgeroepen.' Gina en ik keken elkaar aan. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest voelen. Verdriet? Blijdschap? Geen idee...
Alle namen werden opgelezen, zoals ik had voorspeld, Gina en ik zaten niet bij elkaar in de klas.
Met mijn mentorklas moest ik mijn boeken opgaan halen. Ik zat in de klas bij allemaal vreemden. Leuk...
De mentor wees een klaslokaal aan en daar moesten we onze boekenlijst ingaan vullen.
Ik ging naast een meisje zitten met oranje haren en mooie grote ogen. Ze keek me verlegen aan. Goh Veer, wees beleefd en stel je eens voor, dacht ik bij mezelf. 'Hallo, ik ben Vera' Ik stak mijn hand uit. Het meisje keek er even twijfelend naar.
'Ginny.'


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.