Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » When a muggle meets a Weasley. » Hoofdstuk 2: Ginny wie?

When a muggle meets a Weasley.

25 feb 2010 - 18:36

577

1

319



Hoofdstuk 2: Ginny wie?

Ginny is best oké, anders dan Gina, maar oké. We hadden het over van alles en niks.
'Dus, zat je al op deze school?' vroeg ik. Ginny werd opeens knal rood. Best grappig, zo ging ze zowat op in haar haren. Maar waarom wordt ze nou opeens rood? Het is toch een normale vraag? O nee zit mijn haar misschien raar? Zolang ik me kan herinneren heb ik al dik haar gehad. Het zit nooit precies zoals ik wil. Alleen als ik thuis bent, maar daar heb je niet veel aan. Mijn haar was bruin, met blonde high-lights (van mezelf). Het golfde een beetje, maar was ook vaak pluizig. Wat ik ook doe het blijft nooit normaal zitten.
'Euh, nee eigenlijk niet.' zegt Ginny uiteindelijk. 'Oh, welke dan?' vraag ik nieuwsgierig door. 'Hogwarts.' Zei ze snel en ze was opeens super geïnteresseerd in een boek uit haar boekenpakket. 'Hog- watte, daar heb ik nog nooit over gehoord. Ik zat op een andere afdeling van Wetering. Op de polderplas.'
Stilte.
Wat was Hogwarts en waarom kwam het me zo bekent voor?
'Vertel is wat over je oude school?' vraag ik nieuwsgierig. 'Euh..' Begint Ginny.
Maar tegelijkertijd begon ook onze mentor te praten. De opluchting was van haar gezicht af te lezen. Als je haar als vriendin wilt hebben, dacht ik bij mezelf, moet je nu niks meer over dat Hogwarts vragen. Ik hield mijn mond en keek naar de mentor, maar de nieuwsgierigheid knaagde in me.
We mochten gaan. De eerste schooldag is afgelopen.
Ik had met Gina bij de ingang afgesproken.
'Waar moet jij heen?' vroeg ik aan Ginny. 'Anders kan je misschien met mij en mijn vriendin meerijden?' Ik weet het is gemeen, maar Ginny moest meerijden. Ik wilde weten wat Gina van haar vond. 'Ja, is goed!' zei Ginny vrolijk.
Volgens mij was ze even blij als ik, dat ze iemand op deze school kende.
'Gina, dit is Ginny. Ginny, dit is Gina.' Goh hun namen lijken eigenlijk wel op elkaar, dacht ik bij mezelf. Nog niet echt bij stilgestaan. 'Hí²i, ik ben Gina Uil!' riep ze vrolijk.
Zo die heeft een leuke dag gehad.
'Ginny Weasley.' zei ze zacht. 'Ginny WIE?' vroegen Gina en ik tegelijkertijd.
Ook weer zoiets. We deden dingen bewust of onbewust tegelijkertijd. 'Weasley.' 'Oh ben je niet van hier? Nou ja maakt niet uit. OH MY GOD Veer, ik heb toch een leuke jongen gezien, nee niet normaal. Hij had zo'n schattige lach.'
Zo ging dat dus de hele tijd door. Tot aan de fietsenstalling.
'Mijn fiets staat daar. En die van jou?' vroeg ik aan Ginny. Gina stond ondertussen weer bij een van haar nieuwe vlammen te kletsen. Nou ja kletsen, meer kwijlen.
'Euh ik heb geen fiets.' 'Maar hoe ben je dan hier heen gekomen?' 'Euh lopend?' zei Ginny twijfelend. 'En waar woon je dan?' vroeg ik weer.
'Ergens in euh ... nou ja die kant op. Ik heb bij het standbeeld afgesproken met mijn vader. Dat is ongeveer een kwartiertje lopen, dus dat maakt niet uit.' Verward luisterde ik naar haar verhaal. Waarom zegt ze niet gewoon waar ze woont? Het zal wel...
'Wil je bij mij achter op?' Hevig knikkend loopt ze achter me aan.
Gina praatte maar door over die o, zo leuke jongens. Ginny en ik lachte onbewust. 'Wat?' even kijkt Gina me boos aan. 'Dat!' riep ik pestend terug.
Ginny, Gina en ik lachten allemaal, totdat we bij het standbeeld aankwamen.
'Dat is mijn vader!' riep Ginny.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 25 sep 2011 - 20:53:
Oi das nice!