Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » When a muggle meets a Weasley. » Hoofdstuk 9: Back to school

When a muggle meets a Weasley.

25 feb 2010 - 18:40

726

1

369



Hoofdstuk 9: Back to school

Na de ontmoeting met Draco, ging alles veel te snel. Het was super gezellig in het Nest. Jammer genoeg, moest ik die avond weer naar huis.
School bestond namelijk ook nog.
'En hoe was het? Deden ze je geen pijn. Geen nare dingen gebeurt?' Mijn moeder kwam met haar armen wijd naar mij toe gelopen. 'Rustig, ze waren erg aardig.' Zei ik sussend.
Ik knuffelde gauw mijn moeder en liep door naar mijn broertje. 'En hoe was het met jou, kleine? Heb je nu een ander slachtoffer gevonden om te pesten?' Plaagde ik. 'NEE, ik ga gewoon jouw gewoon dubbel pesten deze week.' Zei hij treiterend.
Het kon me voor het eerst niet schelen. Ik was nog vol van het bezoek aan het Nest.
Die avond bombardeerde mijn ouders me met vragen over de toverwereld.
De volgende ochtend werd ik wakker gemaakt door die, o zo gehate, wekker. 'Shit' Mompelde ik in mezelf. Vandaag had ik gym.
Met slaap in mijn ogen liep ik het sportveld op.
'Goedemorgen!' riep de gymmeester. Nou, of het echt nou echt zo goed was, wist ik nog niet. 'Vandaag sluiten we de piepjes test af. Dus ga maar klaar staan.' Mijn klasgenoten liepen enthousiast naar het einde van het veld. Waar haalde ze die energie vandaan?
De piepjestest ging best oké, voor mijn doen dan. De rest van de les gingen we voetballen. Weer zoiets waar ik goed in was. Hoe zouden ze eigenlijk in de toverwereld sporten?
Geen idee, dat zou ik aan Ginny vragen.
Ze had me uitgelegd hoe ik brieven aan haar moest sturen, met een uil namelijk.
Gym was eindelijk afgelopen.
Op school aangekomen, liep ik gelijk door naar de toiletten.
Ik voel me altijd zo vies na gym, en dan moest ik nog een hele dag.
Toen ik binnenkwam dacht ik dat ik alleen was. Ik liep naar de spiegel en bekeek mezelf. Schoonheid, dat zei Draco. Was ik dan echt zo mooi?
Ik werd uit mijn gedachte gehaald door zacht gesnik. Ik herkende het geluid. Ik liep naar het wc-hokje toe, waar het gesnik vandaan kwam.
Ik legde mijn oor op de deur. Ja, dat was het gesnik van Gina. Ik keek voor de zekerheid snel onder het hokje door, naar de tas. De vertrouwde paarse tas van Gina kwam tevoorschijn. 'Gin?' zei ik zachtjes. Het gesnik stopte eventjes.
Toen vloog de deur open en Gina omhelsde me. Haar make-up was helemaal uitgelopen, en haar ogen waren super rood. 'Vera, het spijt me zo. Ze waren zo gemeen tegen me. Ik...toen...wilde niet....toch gedaan...eng' Zei ze tussen haar uithalen door.
'Stil maar, het is goed.' Daar stonden we dan. De oude Gina liet zich weer zien, maar ik wist dat die niet lang zou blijven.
Plotseling kwamen er een paar meiden luidkeels binnen geparadeerd.
'Oh my god, moet je daar nou echt om huilen? Wat een mietje ben jij zeg!' Begon de opper-Barbie tegen Gina. 'Sorry, het werd me even teveel.' Zei Gina bang terug.
'Ik zei ook niet dat je het moest doen, schat. Dat jij nou zo'n slet bent en met hem zoende, daar kan ik niks aan doen. Nou vooruit, ik geef je nog een kans. Ik hoef je vandaag niet te zien, want je ziet er niet uit.' En ze liep weer weg.
'WAT!' schreeuwde ik. 'Ze noemt je slet! Hoorde je dat? Oh mijn hemel, en daar ga je mee om, dat noem je je vriendin? Je moest met iemand zoenen tegen je wil in? Gosh, Gina dat had ik nou echt niet van je verwacht.' Na mijn preek, hijgde ik nog van woede.
Oké, ik weet het. Het was gemeen, ze verdiende het nu niet. Niet nu ze al was afgekat.
Het was gewoon over tussen ons, geen vriendinnen meer.
Gina keek me voor de laatste keer aan en liep tegen me aan. 'Ik verdien jou niet, trut.'
En dat was het laatste wat Gina tegen me zei.
Het klinkt misschien raar, ik was blij dat ik van haar af was. Ik hoefde die nieuwe Gina niet, ik wilde de oude. Maar die had ik al aan het begin van het schooljaar achter gelaten.
Toen ik thuis was, begon ik gelijk Ginny te schrijven.
Over alles: Gym, Gina, Draco en hoe erg ik haar wel niet miste.
De dreuzel-wereld was saai, maar nog saaier als je wist dat er een toverwereld bestond.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 25 sep 2011 - 21:11:
Wat ze zegt!