Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » When a muggle meets a Weasley. » Hoofdstuk 12: Teach the teacher

When a muggle meets a Weasley.

25 feb 2010 - 18:42

579

2

348



Hoofdstuk 12: Teach the teacher

Na de vernedering in de zaal, liepen we door naar de leerlingenkamer.
Onderweg zag ik Draco nog een paar eerstejaars pesten. 'Waarom doet hij dat nou?' Vroeg ik aan Ginny. Het was zo zonde, hij was zo mooi en dan heeft hij zo'n rot karakter!
'Omdat ze geen zuiver bloed hebben.' Zei Ginny. Ik keek haar vragend aan. Toen legde ze uit over zuiver, half en dreuzel bloed. Ik vond het maar een beetje raar.
Toen we in de leerlingenkamer zaten, waren Ron en Harry aan het schaken. Het was echt super grappig, want de poppetjes liepen uit zichzelf.
'Nu jij Vera!' riep Ron vrolijk. 'Ach, bewaar dat kind d'r ondergang!' Zei Harry. 'Kom maar op!' zei ik en ik maakte wat karate bewegingen. Toen ik op een been stond, raakte ik uit balans en viel op de grond. Iedereen in de leerlingenkamer lachte me uit. Zelf kwam ik ook niet meer bij. Lachend schoof ik achter het schaakbord en zette een pion voor uit.
'Waarom doe je dat nou?' zei Ron met een verbaasd gezicht. 'Nu ben je al af, kijk!' En hij gooide een van de pionnetjes van het schaakbord.
'Nou, dat was een interessante wedstrijd.' zei Hermelien en ze rolde met haar ogen.
'Zullen we naar de slaapkamer gaan? Of kan je na deze uitputtende inspanning niet meer lopen?' Vroeg Ginny plagend. 'Draag me maar.' zei ik. Ginny probeerde me tevergeefs op te tillen. Lachend liepen we naar de slaapzaal, we waren te melig om nog te slapen.
We deden uiteindelijke een modeshow in de slaapzaal. We maakten daar ook foto's van en we zouden die zaterdag laten afdrukken.
Uitgeput liet ik me op bed vallen en viel in slaap.
De volgende dag begon mijn eerste les, verweer tegen de zwarte kunsten.
Toen ik binnen liep, was alles donker en kil. 'Krijgen we hier les?' Vroeg ik verontwaardigd aan Ginny. 'Ja, door Sneep.' Tijd om verder te kletsen hadden we niet, want Sneep kwam al binnen gestormd. Gosh, had die man haast, toen hij langs ons liep kwam er een windvlaag door zijn cape in mijn gezicht. Een vreemde lucht drong mijn neus binnen.
Ik zwaaide met mijn hand voor mijn neus, en kreeg gelijk Sneep op mijn nek.
'Mevrouw IJsland, de lucht verplaatsen met uw hand doet u maar in uw eigen tijd. Niet in MIJN les. Boek open op bladzijde 65' En zo ging de les door, elke beweging door mij werd gestraft. Toen de bel ging, wist ik niet hoe snel ik dat lokaal uit moest. Helaas ging dat plannetje niet door. 'Mevrouw IJsland, wilt u even blijven.' Zei Sneep op een monotone toon. 'De volgende les Verweer tegen de Zwarte Kunsten geeft u les over de dreuzels. Verzin maar wat leuks. U kunt gaan.' Met mijn mond vol tanden stond ik daar.
De volgende les al, maar dat was morgen! Wat moest ik doen dan?
'Ik zei u kunt gaan!' herhaalde Sneep.
Ik mompelde een soort van gedag en liep naar de leerlingenkamer.
'Ik moet morgen lesgeven.' zei ik vol ontzag tegen Harry, Ron, Hermelien en Ginny.
'WAT?!' riepen ze tegelijkertijd.
Ik vertelde over Sneep en ze dachten allemaal heel goed na.
'Ik heb altijd wel eens over de dreuzel-scholen willen weten en over hun soort muziek.' Zei Ron. En zo bereidde we met z'n alle de les voor.
Slapen kon ik die avond niet echt, ik was super nerveus voor morgen.
Kon ik niet even een spoedcursus: How to be a teacher krijgen?


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 25 sep 2011 - 21:17:
(snel cursus om leraart te zijn gihihih


Hugbear
Hugbear zei op 13 april 2010 - 20:48:
haha dreuzelmuziekles bij verweer tegen de zwarte kunsten? wat gaat ze doen, leren hoe ze zich moeten verweren tegen slechte liedjes? (sorry, die was flauw )