Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd Dorien/CosmicPurple » 2. Me, Myself and I

Schrijfwedstrijd Dorien/CosmicPurple

5 maart 2010 - 9:40

880

2

219



2. Me, Myself and I

Niet op de foutjes letten, ik doe dit vanaf m'n telefoon ><

Foto: http://img517.imageshack.us/i/81280880.jpg/

Naam: Eturny
-spreek uit: etsjeurniej-
Eturny is een naam die het meisje zichzelf had toegewezen. De eeuwigheid van de naam sprak haar aan. Zij voelde zich alsof ze voor eeuwig zou bestaan. De jaren vlogen voorbij, inhoudelijk exact hetzelfde als de jaar voorheen, en tegelijkertijd leek alles in één dag vast te zitten. Haar naam spreekt haar visie uit.

Nickname: Etty. Haar omgeving heeft haar van jongs af aan bij de naam Etty genoemd. Alleen haar echte vrienden mogen dat woord over hun lippen verkrijgen. De mensen waar zij een speciale band mee heeft verdienen haar bijnaam te weten. Elk ander buitenstaander moet haar bij de volle naam noemen. Haar persoonlijk betekent dit heel veel. Het beslist wie zij wél en wie ze ní­et kan vertrouwen.

Leeftijd: Haar echte leeftijd is onbekend. Die kennis zit ergens verscholen in een hoopje afval, een restje stof ergens op de gehele aardbol. Een papiertje dat haar verleden verborgen houdt. Naar eigen schatten is ze negentien. Dat is hoe zij zich voelt, een bevestigende akte is voor haar niet nodig.

Geslacht: Naar eigen zeggen weet ze dat ze een vrouwelijk lichaam bezit. Ze heeft haar rondingen en weet die goed uit te laten komen wanneer zij denkt dat daar behoefte aan is.

Verjaardag: Ook deze is onbekend tot op de dag van vandaag. Haar onbekende ouders hebben nooit ook maar enig vorm van een brief achtergelaten met gegevens over wie zij was. Ook haar naam heeft ze op latere leeftijd zelf bedacht en zo genoemd. Aan verjaardagen doet ze niet. Ze ziet er het nut niet van in. Voor haar lijkt het alsof men feest omdat ze een dag minder te leven hebben. In dat geval wist ze niet wat ze liever had, en het liefst liet ze haar verstand niet bemoeien met die dingen.

Uiterlijk: Eturny is een apart meisje. Ze heeft een stoere, lakse buitenkant, draagt losse, warrige kleding. Ze is vaak te vinden in comfortabele sweaters en losse trainingsbroeken. Ze heeft een slordige kledingskeuze, maar desalniettemin weet ze hoe ze haar kleding zo kan dragen dat het haar er vrouwelijk laat uitzien. Haar donkerbruine haren worden altijd losgelaten; opsteken is niets voor haar en ze voelt zich vrijer als haar haren om haar wangen heen zwiepen. Ze heeft ze maar twee keer zelf geknipt, maar besloot het daarna te laten groeien. Het hoorde bij wie zij was.
Haar bruine ogen kleuren goed bij haar lange, tot op de onderrug reikende haren. Ze bevatten een klein groenig randje om de pupil en worden aanzienlijk lichter bij het zien van zonlicht. Haar ogen zijn altijd omrand door donkere wallen, gevormd door het weinig slapen en de illegale handel waarmee ze zich bezighield. Haar huid had daarom ook een doffe kleur. Ze heeft een futloze aanblik, alsof ze de kracht nergens meer voor heeft. De mouwen van haar shirtjes zijn nooit korter dan haar palm; ze draagt nooit korte mouwen. Daar, onder de lapjes stof, verbergt ze iets. Twee lange littekens lopen van haar palm naar haar schouder. Het was een verleden dat ze liever niet herinnerde, en daarom mocht niemand het ziet.

Familie: Familie heeft Eturny niet. Zolang ze zich kan herinneren, heeft ze er nooit een gekend. Wie haar op de wereld had gezet was voor haar onbekend, maar ze zocht ook niet naar de antwoorden. Ze had twee vriendinnen die altijd aan haar zijde stonden. Familie hoefde niet perse door bloed gerelateerd te zijn, familie waren de mensen die je dichtbij je had.

Nationaliteit: Eturny is opgegroeid in Engeland en beschouwt zich als een Engelse.

Karakter: Ze heeft haar eigen wil en leidt haar eigen leven, niemand kan haar van de kaart afbrengen. Als iets gebeurt zoals het gebeurt vindt zij het goed. De dingen maken haar allemaal niet zoveel uit. Alles gebeurt zoals het gebeurt.
Ze heeft een sterke karakter. Ze heeft zich altijd kunnen redden op haar eigen beentjes. Ze is opgegroeid door sterk te zijn. Ze liet niet met zich sollen. Soms zag ze er zwak uit, soms had ze ook wel een breakingpoint, maar ze kwam er altijd weer bovenop. Ze wist zichzelf altijd uit de put te halen.
Ze had lak aan de overheid, lak aan iedereen die niets met haar te maken had, maar als je een dierbare was, werd je door haar beschermd. Dan zou ze veel voor je overhebben. Eenmaal in haar leven kon je nooit meer weg.   

Sterkte: Ze is wie ze is en ze komt altijd overal weer bovenop. Ze zoekt altijd redenen waarom iets goed is in plaats van het slechte erin te zien.

Zwakte: Illegaliteit. Drugs. Diefstal.

Hobbies: Een van haar verborgen hobbies is dat ze elke weekend om middernacht naar een dansschool gaat om daar les te krijgen. Niemand weet hier van af, maar ze heeft het altijd belangrijk gevonden. Als klein kind had ze een droom ooit een professionele danseres te worden.

Extra: Eturny wordt zonder dat ze het weet gevolgd, op de voet. Heel haar leven wordt bestudeerd en open en bloot voorgelegd aan twee mensen. Deze twee mensen zijn haar ouders.


Waarom sprak de foto me aan?: Eturny heeft een bepaalde gloed over haar. Ze leek me mysterieus en geheimzinnig. Vooral haar houding gaf mij de doorslag om voor haar te kiezen. Zodra ik haar houding zag, kreeg ik heel haar levensverhaal in mijn gedachten.


Reacties:


beertje
beertje zei op 25 feb 2013 - 13:38:
hmm mooi echt wel


Kayley
Kayley zei op 27 feb 2010 - 20:21:
Ik vind haar nogal raar en eng, maar dat is ook best wel cuwl. ^^