Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » When everything is made to be broken {de Hongerspelen} » 1.7

When everything is made to be broken {de Hongerspelen}

1 maart 2010 - 19:41

379

2

246



1.7

Boete in 7... Maar dat wist je waarschijnlijk al

Hugo

Ik zuchtte. Dit was zó saai... Ik was al 7 jaar niet getrokken, en dat zal dit jaar ook wel niet gebeuren. Ik keek uit over alle kleine kindjes en ik vroeg me af wie er over een maand niet meer zo zijn.
Er rees een vrouw op. (waarschijnlijk was ze gewoon het podium opgelopen, maar had ik niet op staan letten.) Ze kondigde de mentors, Jesse voor de jongens en Quince voor de meisjes, aan.

Jesse verscheen, dronken, zoals altijd. Maar niet zoals die Haymich uit 12. Die was te dronken voor worden. Maar dat maakte niet uit. Gelukkig hadden hem niet hier als mentor.
Elk geval, Jesse was een jonge god toen hij de Spelen won. Alle vrouwen vielen voor hem in katzwijm. En sommige mannen ook. Nu waren zijn ogen wazig van de Drank en wankelde hij op zijn benen én had hij een bierbuik.
Maar Jesse had de Spelen gewonnen door zijn Sponsors; en de Hoofdspelmaker, die toendertijd een vrouw was. Dat zegt genoeg zeker?
Mooi.

En Quince, die had gewonnen door de gewone manier; moorden, vluchten, verbergen, moorden, moorden, moorden. Moordmeid, die Quince. Als ze niet 35 was geweest. Maar ze was nog steeds bloedmooi.

Maar de vrouw die stak haar hand in de meisjespot. Ze deed er even over om de naam te lezen, en zei toen:
'Wel, degene die Quince als mentrix krijgt, heet Maeve Busschots.' Een meisje van 14 jaar kwam het podium op. Ze keek naar de grond, maar ik wist dat ze angst had. Veel angst. De trekvrouw zag dat waarschijnlijk ook, en ze zei:
'Zou jij anders de jongenstribuut willen trekken?' Maeve keek op. Voor ze antwoord kon geven, was ze al naar voren getrokken. De vrouw trok een kaartje.

Maeve
GODSAMME! Ik was tribuut. Da's niet leuk! En nou moest ik ook nog de Jongensnaam voorlezen. Mijn stem trilde toen ik zei:
'H..H..Hu..Hugo B.Brandt. Hugo Brandt.' Een jongen aan het einde van de rij. Staarde me aan.
'Dat liegt ze!'gilde hij. Ik schudde mijn hoofd. 'Nee. Kom op Hugo, of ben je een watje?' HEt was al over mijn lippen, voor ik er erg in had.
De jongen liep rood aan, en kwam het podium opstormen.
We werden gefeliciteerd, en toen Hugo en ik het podium afliepen siste hij:
'Jij gaat er als eerste aan, dat zweer ik!'


Reacties:


chocojunk
chocojunk zei op 2 maart 2010 - 20:01:
Hugo is chagerijnig en Maeve heeft een moeilijke naam x'P Maar als hij al zeven jaar mee doet en hij begint bij twaalf jaar, dan is hij toch negentien, en ze hoefen toch niet meer mee te doen als ze achtien zijn? Of ik ben gewoon stekenblind en haal dingen in m'n hoofd die er niet zijn, grote kans van dat laatste -_-''


NovaFlowne
NovaFlowne zei op 1 maart 2010 - 19:49:
HAHAHAHA, geniaal XD
-strijk-