Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 21st Century Breakdown » Proloog: Song of the century

21st Century Breakdown

8 maart 2010 - 16:15

412

9

456



Proloog: Song of the century

Sing us a song of the century.
That's louder than bombs,
And eternity.
The era of static and contraband,
That's leading us to the promised land.
Tell us a story that's by candlelight,
Waging a war and losing the fight.

They're playing the song of the century,
Of panic and promise and prosperity.
Tell me a story into that goodnight,
Sing us a song for me.


Noord-Amerika, we leven in het jaar 2076, midden in de 21e eeuw. In 2039 brak er een vreselijke burgeroorlog uit, in het gebied dat toen nog de Verenigde Staten werd genoemd. De toenmalige president, Caroline Cheesehead, werd vermoord, net zoals haar familie en alle andere belangrijke bestuurders. Het land viel uit elkaar.

Na jaren van bloederige gevechten ontstonden kleine deelstaatjes. Ze hadden een eigen bestuursvorm met eigen bestuurders. Alles wat ze nodig hadden maakten ze zelf, alhoewel sommige staatjes het voorrecht hadden om aan zee te liggen, waardoor er in kleine mate handel met Europa was. Contact tussen de verschillende gebieden was er niet, niemand wist wat er in andere delen van het continent gebeurde.

Dit verhaal neemt je mee naar het district First Heaven, dat zo genoemd wordt omdat de bevolking gelooft dat zij door God zijn uitgekozen om naar de hemel te gaan. Hun leider heet Peter Goodness. Hij verbant iedereen die zich niet aan zijn of Gods regels houdt naar het ‘cursed’ deel. Daar komen we meteen aan bij het tweede opvallende aan het district: het is opgedeeld in twee delen. In het ‘blessed’ deel wonen alle christenen. Ze gaan elke dag minstens één keer naar de kerk, en zijn nooit betrapt op het breken van één van de vele regels.
In het andere deel, dat het ‘cursed’ deel wordt genoemd, wonen mensen die zijn verbannen, mensen die niet konden leven met de extreme beoefening van het christendom, en rebellen uit de oorlog. Vaak wordt het door mensen uit het blessed deel geschetst als een vieze, duistere plek. Een voorportaal naar het eeuwige branden in de hel. Een plek waar je nooit van je leven wilt komen.

Welkom op de plek waar je kunt kiezen: een gestructureerd leven dat in teken staat van de kerk, zonder vrijheid, zonder eigen menig, of een grimmige, duistere plek waar je toekomst onzeker is. Een plek waar je geen dak boven je hoofd hebt, een plek waar afschuwelijke, ontspoorde wezens wonen, volgelingen van de Satan. De voorportalen van de hel. Waar kies jij voor? Waar kiest zij voor? Bescherming of vrijheid? Familie of vrienden? God of hem?


Voor Nadezh,
En voor Kayley.


Reacties:

1 2

PwoperMuser
PwoperMuser zei op 11 sep 2011 - 20:06:
Het klinkt echt fabulous
Ik ga snel doorlezen!


butcherknife
butcherknife zei op 24 mei 2010 - 19:02:
Dit is zo spannend o_o"
Ik ga even snel verder lezen
- en jij kan goed schrijven, en dat meen ik.


SaarForYou
SaarForYou zei op 7 april 2010 - 19:02:
Klinkt goed, ik ga snel verder lezen! =D


Bodine
Bodine zei op 8 maart 2010 - 20:10:
me likes already ^^
ga je verder, zodat ik hier in Duitsland een reden heb om niet depri te worden? (:


NaNaa
NaNaa zei op 8 maart 2010 - 19:33:
Halleluja <3
Dit is ook al zo geweldig <3
I've waited for this for sooooooo long <3
En nunnununu face ik de geweldigheid van jou, en dit *-*
Amen. <3