Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af} » Kerstbal, Ziekenzaal & onverwachte gasten

Screaming, Fighting and kissing in the rain JB/HP Crossover. {Af}

8 maart 2010 - 22:42

1007

1

339



Kerstbal, Ziekenzaal & onverwachte gasten

Soundtrack; http://www.youtube.com/watch?v=4kC3r_poOl8

Nick;
'Iedereen klaar?' krijste Porffessor Banning met een hoge stem. Iedereen ging in de gebruikelijke rijen staan. Nick werd neergeplant naast de piano, die magisch uit zichzelf speelde. Het kerstbal was begonnen. Alle gezichten waren op hun gericht. Zenuwachtig ging Nick staan. Hij trilde een beetje. Hij keek naar Hermelien die naast Harry stond, Ron stond erachter met een vrolijk gezicht. Nick vroeg zich af hoe Hermelien haar probleem opgelost had. Hermelien stuurde hem een bemoedigende blik. De piano begon te spelen. Nick vergat bijna te zingen, hij zette zijn stem net op tijd in. Hij zong het liedje van Loena, hij vond het liedje werkelijk prachtig, Loena had volgens hem nooit geweten wat voor talent ze had, hoe goed ze gevoelens in tekst kon vertalen. Loena stond op de eerste rij en zong de tweede syem met nog twee ravenklauwers. Zoals gewoonlijk keek ze dromerig voor haar uit. Ze wiebelde een beetje heen en weer. Het was voor haar waarschijnlijk moeilijk om stil te staan. Nick bestudeerde haar outfit terwijl hij zong. Loena droeg een chique oranje jurk met knalroze all stars eronder. Nick lachte even, typisch Loena.

Loena;
Het publiek draaide voor Loena haar ogen. Ze was verschrikkelijk duizelig en ze voelde het steken in haar borst. Ze dwong zichzelf niet in te storten, dan zou ze Nick zijn moment verprutsen. Loena begon steeds zachter te zingen, het deed verschrikkelijk zeer. Nick maakte zijn liedje af. Opgelucht liep Loena iets te snel van het podium, achterin de coulise storte ze in elkaar. Met een klap viel haar hoofd op de stenen vloer. De klap deed verschrikkelijk zeer. Loena deed haar ogen dicht. Ze wou gaan slapen, weg van de pijn. Naar eeuwige vrede en rust.

Nick;
Nick zag hoe Loena in elkaar stopte. Hij rende gelijk naar haar toe. 'Wat is hier aan de hand?' vroeg ene ijzige stem. Nick keek om, het was professor Sneep. Professor Sneep keek kalm naar Loena die bewusteloos op de grond lag. 'Meneer Jonas, ik stel voor dat u haar naar de ziekenzaal begeleid.' zei Professor Sneep kalm. Nick ondernam gelijk actie. Hij tilde Loena op, ze was lichter dan hij dacht. Hij snelde de grote zaal door. Hij negeerde de vele blikken van al zijn medeleerlingen. Hij snelde naar de ziekenzaal. Hij duwde de deur open met zijn linkervoet, wankelde even, en belande were stevig op beide voeten. Hij liep gelijk de zaal binnen en legde Loena op het eerste bed dat hij zag. Madame Plijster kwam toegesneld. 'Wat is er gebeurd?' vroeg ze bezorgd. 'Ze storte opeens in!' riep Nick verward. Madame Plijster knikte. 'Het is het beste als u weg gaat, ze kan alle rust gebruiken.' zei madame Plijster. Nick verliet met tegenzin de ziekenzaal. Buiten de ziekenzaal stonden Hermelien, Harry en Ron te wachten. 'Wat is er gebeurd?' vroeg Hermelien in paniek. 'Ze was in elkaar gestort.' Zei Nick kortaf. Hij rende naar de uilentoren. Alle trappen op. Hij pakte daar een stuk perkament uit de kast en begon te schrijven.

Lieve allemaal,

Ik kan niet komen deze kerstvakantie, Een vriendin van mij is in elkaar gestort, en ik kan haar hier niet alleen laten. Het kasteel zal hier bijna helemaal verlaten zijn. Ik vind het echt jammer dat ik niet bij jullie kerst kan vieren, maar ik, hoop tenminste, dat ik hier nodig ben.

Nick


De volgende ochtend was het rustig in het kasteel, bijna iedereen was naar huis voor de kerstvakantie. Alleen Nick, Loena, Hermelien, en nog een aantal leerlingen waren er. Nick zat met Hermelien aan de ontbijttafel. Er zaten nog ongeveer 6 leerlingen in de zaal. Nick speelde met zijn ontbijt. De gebakken spek zag er totaal niet aantrekkelijk uit. 'Nick kijk!' zei Hermelien die haar blik op de ingang gericht had. Loena stond in de deuropening. Vrolijk huppelde ze richting hun. Ze ging naast Nick zitten, aan de griffoendor tafel. 'Goddank, is alles weer goed met je?' vroeg Hermelien. Loena knikte vrolijk. 'Ja, madame Plijster zorgde goed voor me.' zei Loena terwijl haar ontbijt voor haar neus verscheen. 'Meneer Jonas?' vroeg een stem achter hem. Nick draaide zich om. Hij keek op tegen Professor Perkamentus. 'Ja professor?' zei Nick nieuwsgierig. Hij was benieuwd wat hij ging zeggen. 'Er zijn gasten voor u aangekomen.' zei Professor Perkamentus met een glimlach op zijn gezicht. 'Gasten?' vroeg Nick verbaasd. Hij slikte even. 'Hé! Broertje van me!' hoorde Nick achter zich klinken. Kevin en Joe stonden met hun armen wijd, zichzelf gepresenteerd in de deuropening van de grote zaal. Nick stond gelijk op om zijn broers in zijn armen te nemen. 'Whaha broertje van me!' lachte Kevin terwijl Nick hem in de armen vloog. Nick gaf Joe een high five. Joe en Kevin deden beiden hun zonnenbrillen af. Ze keken de grote zaal rond. 'Dus hier zat ooit onze mamsie te vreten?' vroeg Kevin lachend. Nick begeleide hun naar de griffoendor tafel. 'Jongens, Loena, en Hermelien.' zei Nick terwijl hij de beide aanwees. 'Ohw, en uh, welke was nou die geweldige liedjes schrijver?' zei Kevin nieuwsgierig. Nick werd knalrood. Hij wees Loena aan. Die keek geschrokken. 'Hey ,Kevin, aangenaam.' zei Kevin terwijl hij Loena lachend een hand gaf. 'Hee, joe.' stelde Joe zich voor aan Loena. 'Kevin,' zei Kevin terwijl hij Hermelien haar hand schudde. 'Joe.' zei Joe terwijl hij Hermelien aan staarde. Hermelien werd knalrood. Joe keek tevreden. 'Mam, heeft het Frankie verteld,' merkte Joe op, kijkend naar Nick. 'Ja, hij freakte helemaal, hij wou de hele tijd dat mam ging toveren, echt gestoord man.' zei Kevin lachend. Nick was verbaasd. Ze hadden het Frankie wel heel vroeg verteld. Na een half uur bijkletsen begeleidde Nick zijn broers naar hun slaapzaal, ze lieten Hermelien en Loena in de slaapzaal achter. 'Hé? Is die Loena nou je heksenvriendinnetje?' vroeg Kevin lachend en fluisterend tegelijk. 'Nee.' sisste Nick. Tenminste dacht Nick, hij wist niet precies meer wat Loena nou voor hem betekende, ze had hem door erge tijden heen gesleept op zweinstein. Ze was zijn beste vriendin. Loena was speciaal, veel anders dan de rest. Zwijgend begeleidde Nick zijn broers naar hun slaapzaal.


Reacties:


Marshmallow
Marshmallow zei op 5 april 2010 - 18:30:
Mooi stukje .

x