Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » When everything is made to be broken {de Hongerspelen} » 1.9

When everything is made to be broken {de Hongerspelen}

12 maart 2010 - 16:35

597

4

214



1.9

Boete in 9 (Sorry dat 't zolang geduurd heeft... Maar Anne heeft ff het boek, dus maybe duurt 't wat langer na de Boete's)

Julet

Gespannen stond ik naar het oersaaie verdrag van nog iets (kon je na gaan, ik wist niet eens hoe 't heet!) te luisteren. Eigenlijk, was het al niet meer verplicht, maar hier in 9 hielden ze zo van oude tradities. IEdereen, behalve de jeugd. Die viel al in slaap bij het eerste woord.

Eindelijk, gelukkig, was de namentrekker, Deamen, die al zo lang ik me kon herrineren de namen trok (het kon ook zijn tweelingbroer, Steamen zijn, want die twee leken onmogelijk veel op elkaar), klaar
'Zo,'zei hij. Zijn stem was zwaar, dus was het Deamen. Dat was de enige manier waarop je ze uit elkaar kon houden. Deamen had een zware stem, Steamen een hoge meisjesachtige stem.
Anyway, Deamen ging weer verder. 'We zijn weer een jaar klaar met 't verdrag, en gaan nu dus even iets anders voorlezen. De namen!' Elk jaar kondigde Deamen, of Steamen, de tributen aan, maar op een manier die deed herrineren aan een andere voorlezer. Dit was overduidelijk Effie Prul uit District 12. Alleen het Roze haar miste nog...
'Dames gaan voor!'riep hij. Ik bedacht dat ze beter Steamen Effie hadden na kunnen laten doen, die had een meisjesacthige stem.
'Ohhhh,' Deamen deed alsof hij verbaasd was. Dit deed Effie nooit, dus moest hij dit zelf verzonnen hebben. 'Dit meisje... Haar naam lijkt op de maand Julie, maar het laastste stuk is de naam Ed, maar dan met een T!' Ik hoorde een stel meisjes een zucht slaken. Van verlichting waarschijnlijk.
'Dit is Julet Guryt! Kom maar meiske, we bijten niet, we heten geen Nova!' grapte hij. Ik kon er niet om lachen.

Phil

Julet kwam naar voren, met een gezicht alsof ze nooit meer zou lachen. Ik bedacht dat dat nog best wel eens real life zou kunnen worden..
Ze schudde haar krullen uit haar gezicht, en keek strak voor zich uit. Ze ging niet in op Deamens hand en ging naast Yosephine staan, onze vrouwenmentor.

Yosephine was bijzonder; ze zeggen dat ze de mannen verleid had (Doordenken), en toen ze bij elkaar lagen, had ze ze heel sneaky de keel door gesneden, of een ander lichaamsdeel, waardoor ze doodbloedde.
En de vrouwen.. Die waren al dood.. Ze was de enige die nog leefde van de meisjestributen. Ze was toen 15.

En dan had je ook nog Taren, de man. Hij was een beetje.. vreemd. Ook wel bijzonder. Hij had een tik; telkens als het woord "zwaard" genoemd werd (Waarbij hij 6 van de 24 tributen gedood had, waaronder zijn teamgenoot toen, Ylisa, ook uit 9), telkens als dat woord genoemd werd schudde hij met zijn hoofd.

'En dan de jongen!! Want de meisjes gingen voor, en die is nu geweest,'ging Deamen opgewekt verder.
'Ohhhh,'deed hij weer. Ik rolde met mijn ogen. 'Deze tribuut.. Euhm.. Heet Phil van voren,' Nee, zo heette ik, maar mijn halve/hele straat ook... 'En Heeft een vage achternaam. Hoe spreek je dit uit?' Hij boog zich naar Taren toe. Ze overlegde even, en Taren fluisterde iets.
'Oh. Oké. Gaulitzoiraä. Toch?' Taren knikte.
Wat zeikte ze altijd over mijn achternaam? Wacht. MIJN achternaam.
Boos stampte ik naar voren, en mepte de pot met jongensnamen om. Er waren zoveel namen, en dan moesten ze uiteraard de mijne kiezen!!!
Deamen liet zich niet van de wijs brengen door mijn uitval, maar grijnsde. Ook Taren grijnsde. Yosephine niet, ze nam me alleen maar op.
Dat mens was echt jeweetwelverslaafd...
'Een uitvaller kunnen we wel gebruiken..' grijnsde Taren.
'Ach, rijg jezelf aan een zwaard.' ONmiddelijk schudde Taren met zijn hoofd.
Ik zag Julet lachen. Hmphf, dacht ik. Stomme idioot. Op dit moment had ik een hekel aan iedereen.


Reacties:


xColour
xColour zei op 13 maart 2010 - 15:36:
haha ik heb je boek gejat! maar die yosephine spoort niet vind ik.
en phil's achternaam is cool.


NovaFlowne
NovaFlowne zei op 13 maart 2010 - 14:32:
Mehehehe geweldig :'D
Ik zie eindelijk een tribuut die boos word, meestal krijg je huilende of hele stille mensen. Dit lijkt er meer op. Zo weten ze dat hij een concurrent is.
Me likes


chocojunk
chocojunk zei op 13 maart 2010 - 13:29:
Eindelijk iemand die uitvalt die pist word en die verneukte bol ommietert Hell yeah. Ik eer ze allebij want ze zijn coel. En dat is coel. En die voorleespersoontjes zijn ook coel, want ze doen effie na en die is gek en en en ik ga die roze pruik ontvoeren, ooit, en en en ik sla wartaal héa? Oke... nouwja hij was weer geweldig, maar je MOET verder anders word ik boos en en en en... Tja... Verder dus ofsoow
Want een onzin staat daar zeg o.o'' Op het deel na dat dit coel is en ik het luft en je snel verder moet gaan
××


Yarsea
Yarsea zei op 12 maart 2010 - 17:36:
more