Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 41: Pidgeotto vs. Dragonair! Een spectaculair luchtgevecht!

Pokemon: New Legend

17 maart 2010 - 17:14

1151

1

208



Episode 41: Pidgeotto vs. Dragonair! Een spectaculair luchtgevecht!

Het was een vrij zonnige dag in Saffron City en Andrew was juist bezig met het trainen van zijn Pidgeotto. De vorige dag had hij zijn Gymgevecht verloren van Steve en dat kwam vooral door de vernietigende snelheid van zijn Raticate. Als ik de snelheid van Pidgeotto kan opschroeven kan ik misschien zijn snelheid wel aan dacht Andrew. Hij gooide wat korrels Pokémon voer in de lucht en aan Pidgeotto de taak om het op te vangen. Pidgeotto plukte vlug wat korrels uit de lucht, maar er vielen enkele korrels op de grond.
Dat ging goed, Pidgeotto! zei Andrew. Maar het kan nog sneller.
Brenna keek toe. Ze had al gehoord dat de volgende wedstrijd over twee weken begint in Lavender Town. Volgens haar was er genoeg tijd om nog geen haast te maken en wat Andrew nu deed was best indrukwekkend, maar welke Pokémon van Brenna was nu heel snel. Nidoran en Sandshrew niet bepaald, maar misschien Butterfree of Squirtle.
Excuseer! was er te horen vanuit het Pokémon Center. Een lange jongen met groen haar leek het tafereel gezien te hebben. Hij sloeg zijn hoofd achterover, waardoor zijn haren achter zijn hoofd belandde.
Mijn naam is Howard, zei de man je hebt een bijzondere Pidgeotto.
Dank je, zei Andrew. Pidgeotto landde naast Andrew. Mijn naam is Andrew.
En die van mij is Brenna, zei Brenna die er bij stond.
Het zou me leuk lijken als wij zouden battlen, zei Howard. Tegen jouw Pidgeotto.
Mijn Pidgeotto? vroeg Andrew.
Dat klopt, neem je mijn uitdaging aan? vroeg Howard. Ik weet een mooie plaats voor een duel.
OK, ik neem je uitdaging aan, zei Andrew en Howard knikte.
Volg mij, zei hij.

De drie trainers en Bulbasaur liepen door het bos en plotseling sloeg Howard linksaf en duwde wat struiken opzij.
Pas op waar je loopt, zei Howard en trok de struiken verder opzij, zodat Brenna en Andrew de struiken konden overnemen en kon zien wat voor locatie Howard heeft bedacht. Er bleek midden in het bos een gigantische vallei te liggen. Er waren twee rotsige plateaus waar de trainers op konden staan en onder hen door lag de vallei. Het veld leek gemaakt voor battles. Howard en Andrew liepen ieder naar een kant en Bulbasaur en Brenna bleven staan en speelden voor scheidsrechter.
Dit gevecht tussen Andrew en Howard gaat nu beginnen. Beide trainers gebruiken één Pokémon. De partij waarbij de Pokémon als eerste uitgeschakeld is heeft verloren. Andrew vecht met Pidgeotto, aan Howard is het nu zijn Pokémon te kiezen.
Dank je, Brenna, zei Howard. Dragonair, ik kies jou!
Howard wierp de Poké Ball richting de vallei en Dragonair kwam uit de Poké Ball.
Wauw, een Dragonair! riep Andrew en hij haalde zijn Pokédex tevoorschijn.
Dragonair, de Draak-Pokémon en de geëvolueerde vorm van Dratini. Hij heeft de kracht om de elementen te laten doen wat hij wil. Ook wordt er gezegd dat hij kan vliegen.
Begin! riep Brenna.
Pidgeotto, laten we kijken wat Dragonair in zijn mars heeft, gebruik Quick Attack.
Pidgeotto stevende erg snel op Dragonair af, maar door Dragonairs elegante lichaam, kon de draak-Pokémon goed ontwijken.
Thunderbolt, Dragonair!
Dragonair begon zich op te laden met elektrische energie en stortte deze uit op Pidgeotto voor een super effectieve contact, waardoor Pidgeotto dreeg neer te storten, maar de vogel-Pokémon sloeg net op tijd zijn vleugels uit en liet zich leiden door de vrij sterke wind.
Pidgeotto, Quick Attack, nog een keer! riep Andrew.
Pidgeotto stevende opnieuw op Dragonair af.
Alweer? Zoals je wilt, zei Howard. Ontwijk en Thunderbolt! riep hij.
Dragonair leek weer te ontwijken, maar op het laatste moment riep Andrew: Steel Wing! en raakte Pidgeotto vliegensvlug Dragonairs staart en uit schrik lanceerde de Draak-Pokémon een Thunderbolt in het wilde westen, dat eigenlijk niks raakte.
Dragonair, Water Pulse! riep Howard en Dragonair laadde een waterbal voor zijn mond en liet hem richting Pidgeotto vliegen, maar Pidgeotto ontweek handig de aanval.
Pidgeotto, Gust! riep Andrew en Pidgeotto sloeg met zijn vleugels richting Dragonair, waardoor een sterke wind ontstond. Dragonair werd van zijn í  propos gestuurd en werd ver terug geblazen.
Dragonair, Dragon Rage! riep Howard, voor er een blauwpaarse straal werd afgevuurd richting Pidgeotto die de vlieg-type Pokémon nog maar net schampte.
Dragon Rage! Nog eens! riep Dragonairs trainer en Pidgeotto ontweek weer Dragonairs aanval leek Andrews plateau te schampen.
Andrew, kijk uit, je plateau valt! riep Brenna.
Andrew hoorde Brenna nog net en draaide zich snel om. De plateau brokkelde van de rest af en viel de diepte in. Andrew wist nog net vast te houden aan de rand van de rots, waar eerst het plateau aan hing.
Bulbasaur, help hem, zei Brenna en Bulbasaur rende naar Andrew toe en bond zijn Vine Whip aan Andrews polsen en hij begon te trekken.
Bulbasaur! riep Andrew. Ik ben te zwaar!
Dragonair, help ze! zei Howard en Dragonair ging richting Andrew, maar werd onderweg weggeblazen door een plotselinge luchtstroom. Opeens liet Bulbasaur Andrew los.
Andrew! riep Brenna en ze zag hoe Andrew werd opgevangen door Pidgeotto.
Pidgeotto! zei Andrew, Maar ik ben te zwaar voor jou.
Pidgeotto stevende richting de rotsen op de ondergrond van de vallei en het leek erop dat de twee zouden neerstorten, maar opeens begon Pidgeotto te gloeien en de Pokémon onder Andrew begon te evolueren. De vleugels en de romp werden langer en sterker en de kuif op Pidgeottos kop werd langer en eleganter. Ineens had Pidgeotto geen moeite meer om Andrew op zijn rug te dragen, maar toen het gloeien voorbij was, was Pidgeotto allang geen Pidgeotto meer, maar een Pidgeot. Pidgeot begon keihard te schreeuwen en trok net op tijd op. Ineens begon Pidgeot keihard te vliegend.
Wow, Pidgeot! zei Andrew. Volgens mij heb je Agility geleerd.
Pidgeot knikte en stevende op Dragonair af en gaf het een beuk.
De battle is weer begonnen, Howard.
Howard accepteerde en vroeg Dragonair om een Dragon Rage, maar Pidgeot ontweek makkelijk Dragonairs aanval.
Goed zo, Pidgeot! riep Andrew. Gebruik Agility en dan Steel Wing.
Pidgeot begon vliegensvlug te vliegen en raakte Dragonair in het midden met zijn vleugel. Dragonair vloog achterover tegen een rots aan en viel de afgrond in.
Pidgeot, red Dragonair!
Pidgeot dook diep en snel en haalde Dragonair in. Andrew ving Dragonair op en de Draak-Pokémon gaf geen kik. Pidgeot vloog naar boven met Andrew en Dragonair.
Dank je, Andrew, zei Howard en hij trok Dragonair terug. Dank je Dragonair. Hij keek weer naar Andrew. Ook Brenna en Bulbasaur waren erbij komen staan. Een Pidgeot, wauw, was Brennas reactie.
Pidgeot, de Vogel-Pokémon en de geëvolueerde vorm van Pidgeotto. Als hij jaagt, scheert hij vlak over het water om een niet oplettende prooi, zoals Magikarp, op te pikken. Maar ook vanaf grote hoogte ziet hij prooi.
Gefeliciteerd, Pidgeot, Andrew! zei Howard. Dit was alles behalve een makkelijk middagje. Bedankt voor de geweldige battle.
Jij ook, Howard! zei Andrew. Howard ging ervandoor. Pidgeot landde op de veilige grond.
Pidgeot, dank je wel. Je hebt mijn leven gered! zei Andrew een beetje emotioneel. En nu je zo ontzettend snel bent, kunnen we Raticate makkelijk aan.
En zo eindigde dit avontuur, maar en zijn er nog veel meer voor de boeg.


Reacties:


SpprSven
SpprSven zei op 19 maart 2010 - 21:42:
Pidgeot FTW!