Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Verhuisd (TC) » 6. Eerste schooldag

Verhuisd (TC)

22 maart 2010 - 20:00

679

2

240



6. Eerste schooldag

Bill pov
“Wat was dat?”¯ hoor ik mijn broer vragen aan het meisje dat voor ons staat.
“Dat was de grootste pestkop van onze school.”¯ Antwoordt ze in het Duits.
“Wat? Jij kan Duits?”¯ vraag ik verbaasd.
“Ja natuurlijk. De rest van de school kan dat ook wel, maar die voelen zich te goed om het te spreken. We wonen hier dicht bij de grens weet je, dus Duits leren we hier al heel vroeg.”¯
“Wel bedankt voor het wegjagen van die Patrick dan. Maar wat zei hij nou allemaal? Wij kunnen nog geen Nederlands verstaan, we wonen hier pas sinds-..”¯
“zaterdag.”¯ vult ze hem aan.
“Hoe weet je dat?”¯ vraag ik.
“Ik heb jullie aan zien komen. Ik woon tegenover jullie.”¯ Dat verklaart waarom ze ons herkende tijdens Duits!
“Dus dan ben jij Anouk,”¯ zeg ik “Onze moeder heeft al over je verteld.”¯ Ze knikt.
“Maar wat zeiden ze nou?”¯ dringt Tom aan.
“Uhm…”¯ zegt ze ongemakkelijk.
“Zeg maar, we zijn wel wat gewend.”¯ Zeg ik.
“Hij vroeg of jij nou een meisje of een jongen was, en daarna zei hij dat je een nicht was.”¯ Zegt ze met een klein stemmetje. Precies wat ik dacht. Ik krijg die reacties wel vaker.
“En wat heb je gezegd dat ze vrijwillig weggingen?”¯ vraag ik.
“Dat je niet homo bent en dat jij tenminste jezelf durft te zijn in tegenstelling tot hem en dat ze moesten opflikkeren.”¯ Zegt ze.
“Nogmaals bedankt. Niet dat het niet klopt hoor, maar hoe wist je eigenlijk zo zeker dat ik geen homo ben?”¯ vraag ik. Want vrijwel iedereen denkt eerst wel dat ik homo ben.
“Uhmm… Weet ik eigenlijk niet.”¯ Antwoordt ze met een rood hoofd.

Anouk pov
“Hoe wist je eigenlijk zo zeker dat ik geen homo ben?”¯ vraagt Bill.
Shit! Hoe moet ik me hier uit redden? Ik kan moeilijk zeggen dat hij dat in een interview heeft gezegd. Ze hoeven niet te weten dat ik een fan ben.
“Uhmm… Weet ik eigenlijk niet.”¯ Ik voel dat ik een rood hoofd krijg.
Bill lijkt het te geloven.
“Maar eigenlijk kwam ik hier om iets te vragen.”¯ Zeg ik met nog steeds een rood hoofd.
Tom grinnikt “Vraag maar.”¯
“Waarom zijn jullie hierheen verhuisd?”¯
Bill en Tom kijken elkaar moeilijk en vragend aan. Het heeft dus waarschijnlijk te maken met dat wat ze verbergen: dat ze in Tokio Hotel zitten.

Tom pov
Die vraag, we hadden hem kunnen verwachten, maar we schrikken er toch van. Moeten we nu liegen? De waarheid vertellen? Of zeggen dat ze dat niet mag weten? Ik weet dat Bill hetzelfde denkt. Ik hak uiteindelijk de knoop door.
“Dat mogen we niet zeggen van onze moeder.”¯
“Oké,”¯ antwoordt ze. Ze vraagt niet eens door! “Welke les hebben jullie zo? Als ik dezelfde heb kan ik misschien als tolk dienen.”¯ Zegt ze met een glimlach.
“Dat zou heel handig zijn! We hebben zo…,”¯ ik kijk even op mijn rooster “Nederlands! We zouden je heel erg dankbaar zijn.”¯ Bill kijkt haar ook dankbaar aan.
Aan het eind van de dag komt Anouk nog even dag zeggen, voor ze op de fiets stapt met haar mp3speler in. Ik zou durven zweren dat ze “Durch den Monsun”¯ neuriede, maar toen ik dat tegen Bill zei, zei hij dat ik het me maar verbeeld had. Ach, hij heeft vast gelijk. Ze was wel heel erg behulpzaam vandaag. Het bleek dat ze exact hetzelfde rooster heeft als Bill en ik, en ze kon dus elke keer onze tolk zijn tot we de taal onder de knie hebben. Wij moeten naast school ook nog een Nederlands cursus doen, maar die is alleen op woensdag, dus we zullen voorlopig nog maar weinig kunnen verstaan waarschijnlijk.
We zitten in de auto en Bill vertelt Simone alles over zijn eerste schooldag hier. Best wel schattig eigenlijk, zo enthousiast als hij is. Schattig? Ik bedoel natuurlijk grappig.
Hoe het komt dat hij zo enthousiast is weet ik niet, we hebben hier geen Georg en Gustav, we hebben bijna niks kunnen volgen van de lessen, en in de pauze beledigden ze ons alleen maar. Toch is Bill heel vrolijk. Ach, we hebben wel een nieuwe vriendin, en die woont ook nog eens tegenover ons, dus zo slecht was het misschien ook weer niet.


Reacties:


NovaFlowne
NovaFlowne zei op 22 maart 2010 - 20:51:
Hahaha. X3
Ik moest lachen bij dit stuk en ik vind Tom hier cuwlisch :3
Snel verder <3


xRivkikix3
xRivkikix3 zei op 22 maart 2010 - 20:14:
Ghehe, deze is zeker goed. En ja sorry voor mijn ontzettend enthousiaste reacties. Maar als je een leuk verhaal hebt, ga ik er gewoon helemaal in op. En tja, dat is hiet zéker het geval! Dus dan ga ik over ongeveer.. dire dagen weer een geweldig stukje lezen <3.

Kusjes!