Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Eragon » I'm With You » <14> 'Oh, gaat het wel?'

I'm With You

30 maart 2010 - 16:49

744

1

371



<14> 'Oh, gaat het wel?'

Lilli rende samen met Jack en Erin de trappen van het kasteel op. Toen ze bij Ajihad aankwamen was Jack nog aan het uitpuffen. 'Welkom, vrienden.' Zei Ajihad. Ze knikten allemaal. 'Ik heb een vraag aan jullie, jullie leken mij wel geschikte kandidaten die mij kunnen helpen.' Zei Ajihad. Jack begon trots te lachen. 'Wat ik jullie nu allemaal vertel is strikt vertrouwelijk, het mag dit groepje nooit verlaten tenzij ik het zeg.' Zei Ajihad streng. Ze knikten allemaal, waarom deed hij zo raar'? Dacht Lilli in haarzelf. 'Zie je, er is een jongen aangekomen die beweert dat hij de zoon van de stadhouder van Galfni is. Maar ik vermoed het een spion van Galbatorix te zijn. En ik wil dat een van jullie *wijst naar Erin en Lilli* hem bespioneerd vanavond op het bal. Probeer alles om informatie los te krijgen, Jack ik liet jou komen om toestemming te geven voor deze missie.' Zei Ajihad serieus. 'Nou, als het niet gevaarlijk is vindt ik het goed.' Zei Jack onzeker. 'Mooi, dan is het een deal. Vrijwilligers?' Vroeg hij aan Erin en Lilli. Ze keken even naar elkaar. Lilli's beeld ervan was een soort van informatie loswrikken uit die spion en alles doen om het te krijgen? Dacht Lilli in haarzelf, moest ze hem gaan versieren of zo? Dat was tenminste wat ze dacht dat Ajihad bedoelde. Ze keek even naaar Erin, die was natuurlijk stapelverliefd op Flavio. 'Ik zal gaan.' Zei Lilli trots. 'En ik ga met haar mee!' Zei Erin vastbesloten. 'Oke, dan gaan er twee naar het bal. Ik zie jullie vanavond op het bal, Oh en misschien is het handig om die maskers weer op te doen!' zei Ajihad vrolijk. hij liet hun drietjes achter in zijn kantoor.

'Weet je zeker dat dit goed genoeg is'?' Vroeg Lilli onzeker. 'Ja, natuurlijk. doe gewoon je haar los, dat vinden jongens nog leuker!' Zei Erin vrolijk. De vorige keer had Jeanny hun haar gedaan, maar aangezien niemand iets van hun missie mochten weten moesten ze het zelf doen. Nooit had ze haar eigen haar los, meestal had ze plukken naar boven vast gezet. Ze had best lang haar dacht ze bij haarzelf. 'Klaar?' Vroeg Erin. 'Klaar, laten we gaan!' Zei Lilli met een zucht. Deze keer voelde het heel anders om naar het kasteel toe te lopen in hun jurken. Lilli was doodsnerveus. Ze liepen de trappen van de grote zala af en mengden zich met de menigte. Ze voelde een hand op haar schouder, 'He dames, zijn jullie er klaar voor? Dat is hem!' Ajihad wees naar hem en duwde ze een stukje naar voren. Langzaam liepen ze naar de jongen toe, hij had lang donker haar en een nogal boze uitstraling. 'En nu?' fluisterd Lilli naar Erin toen ze net achter hem stonden. Erin glimlachte en duwde Lilli tegen de jongen aan, snel draaide ze zichom en ging met iemand anders praten. 'Oh, gaat het wel?' Zei de jongen en hielp Lilli wer ophoog. Lilli knikte en probeerde lief te lachen.

.............................................................................................

Eragon liep tussen de menigte door, dwars over de dansvloer heen. Hij keek verveeld om haar heen. Toen zag hij iets bekends, een witte jurk met een rood makser. Erin? dacht hij. Hij keek rond, dan zou Lilli hier ook vast ergens zijn. Daar zag ze haar. Lilli stond op, blijkbaar was ze gevallen en hielp een jongen haar overeind. Eragon lachte en liep richting Lilli. maar toen de jongen haar hand kustte verdween zijn glimlach en stond hij stil. Hij volgde het koppel met zijn ogen door de zaal heen. Ze waren blijkbaar bezig met een diepgaand gesprek. toen boog de jongen, ze ging dansen! dacht hij in zichzelf. Het koppel liep de dansvloer op en beon te dansen. Lilli leek erg heel erg van te genieten, ze lachtte de hele tijd naar hem. Weer vraagde ze wat aan de jongen. De jongen zei maar een paar woordjes terug en ging toen dichter naar haar toe dansen. Eragon stond klaar om in te grijpen als Lilli om hulp zou roepen. Maar dat moment kwam niet, vondt ze die jongen leuk? Eragon liep naar een drankentafeltje en ging tussen een groep mannen staan. Hij deed net alsof hij aandachtig meeluisterde in het gesprek. De jongen en Lilli liepen weer door de zaal heen en namen na nog een lang gesprek afscheid. Lilli en Erin liepen weer de zaal uit. Eragon ging niet weg tot alle mensen de zaal hadden verlaten.


Reacties:


Nynke
Nynke zei op 29 maart 2010 - 22:11:
omg verder