Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Eragon » I'm With You » <15> 'Waarom ben je zo boos?'

I'm With You

30 maart 2010 - 16:49

531

0

421



<15> 'Waarom ben je zo boos?'

Eragon liep door de gangen van het kasteel. Hij has besloten om naar Ajihad te gaan, om te bespreken wanneer de troepen bij Galbatorix aankwamen. Ajihad had ze gisteren weggestuurd, lopend zouden de troepen er over een paar dagen moeten zijn. Toen Eragon de deur van Ajihads kantoor open deed zag hij Erin en Lilli voor hem staan, nog steeds in hun jurken. Ze leken bezig te zijn met een druk gesprek. Het drietal keek hem even aan. Eragon draaide zich weer om en liep in een snelle pas de gang door. 'Eragon, wacht!' Hoorde hij een stem achter hem schreeuwen. Hij keek even om, het was Lilli. Hij draaide zich weer om en liep verder.

.............................................................................................

'Eragon, wacht! Wat is er nou?' Vroeg Lilli die hard begon te rennen. Het deed nogal pijn om te rennen op hakken. Ze haalde hem in, ze legde haar hand op zijn schouder. Eindelijk draaide Eragon zich weer om. 'Eragon, wat is er? Waarom ben je zo boos?' Vroeg Lilli meelevend. 'Je- je had mij moeten vertellen over... over...' zei Eragon boos, maar hij kon zijn zin niet af maken. 'Wat? Dat ik wat?' Vroeg Lilli boos, hoe kon hij nou gewoon boos op haar zijn? Wat had ze fout gedaan? Eragon slikte zijn keel even, 'Laat ook maar' Zei hij en draaide zich om, zodat hij verder kon lopen. 'Ja, loop maar weg! Ik kan echt niet begrijpen wat ik in jou zag!' Riep Lilli hem achterna. Eventjes stond hij stil en draaide zich weer naar Lilli, 'Wat jij in mij zag? Hoe kan je nou zien wie ik ben als je jezelf niet eens kent? Wat doe jij nou eigenlijk voor de mensen om je heen? Nooit moet jij eens mensen helpen, altijd moeten mensen Jou helpen!' Begon hij boos te schreeuwen. Lilli werd stil, hoe kon hij dat nou zeggen? Lilli slikte haar keel, 'Nou, dan... dan hoef je me nooit meer te helpen..' zei ze zachtjes. Lilli snapte er niets van, waarom was hij zo boos op haar?

.............................................................................................

'Nou, dan... dan hoef je me nooit meer te helpen..' zei Lilli zachtjes tegen hem. Lilli draaide haarzelf om en liep zachtjes de gang uit. Er kwam een jongen de gang in lopen, hij liep vlak langs Eragon en rende achte Lilli aan. Het was dezelfde jongen als van het bal. Eragon haatte de jongen al vanaf het eerste moment dat hij hem zag. Op een of andere voelde het alsof de jongen Lilli van hem afpakte, maar dat kon natuurlijk niet. 'Lilli heeft niks met mij.' fluisterde hij zich zelf in. Zijn hersens draaiden op volle toeren op weg naar zijn kamer. Waarom was hij zelf nou zo boos op haar? Was hij op Lilli verliefd? nee, dat kan niet. Dacht hij bij zich zelf. Een paar dagen geleden zei hij nog dat hij haar alleen als een goede vriendin zag. Kon dat in zo weinig tijd veranderen? Maar dat alels viel in het niets, Lilli was hij zowiezo al kwijt. En het was zijn eigen domme schuld. Met die gedachten liet hij zichzelf op zijn bed vallen. Hij dacht alleen maar aan Lilli, en de manier waarop hij haar gekwetst had deze avond.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.